Hayvanseverler herkese çağrıda bulunarak, “sahipsiz hayvanları susuz bırakmamayın” mesajını veriyor.Su sıkıntısı ve sıcakların bir başka boyutu da sokak hayvanlarının hayatlarının tehlikeye girmesi... Bu nedenle hayvanseverler hayvan seven, bakan veya bakmayan herkese çağrıda bulunuyor: “Lütfen sokakta, yalnız yaşayan canlılara bir kap su koyalım. Ve her gün boşalan kaplarını tazeleyelim...” Arkadaşlar bende doğa dostu olan sizleri bir kap su koymaya davet ediyorum.
valla bende bu konu hakkında yazıcaktım unuttum valla teşekkürler b ende eşime bu gün balkona kuşlar için bir kova su koymasını isyedim sokağa koyma şansım fazla olmadığı için bunmu yapıyım bari lütfen herkez eliden geleni yapsın
arkadaşlar gerçekten doğru söylüyorsunuz ben hem devlet memurluğu aynı zamanda çiftçiliklede uğraşıyorum şuan manisada çok büyük bir su sıkıntısı var hayvanların çoğu su içebilmek için uzun bir yol katediyorlar bende bağımın kenarındaki boş kovalara kaplara bolbol su dolduruyorum hemde dualarını alıyorum şimdiden büssürü köpeğim oldu evin etrafından hiç ayrılmıyorlar ekmek elden su benden iyi geldi onlara hayırlı aksamlar
remzi çok haklısın kardeş bende evin önüne koyamam ama işyerimin önüne ilk iş olarak su koyacağım hatırlattığın için sağol
geçen arnavutköy tarafında bir gölete pikniğe gittik, geri dönerken baktım ki arnavutköyün içi sokak hayvanı kaynıyor.Hemde öyle böyle değil cins köpekler bile var içlerinde, bakamayan ormanlık alan diye atmış oralara, havalar da malum sıcak.Bi ara bakkala uğramak için durduk köpeğin bir tanesi el kadar leş gibi bir su birikintisinden su içiyordu, çok üzüldüm haline.Hayvan bulabilse temiz su zaten ordan içmez, herkes koysun arkadaşlar bi kap, sonra aklınıza gelir içinizde kalır, benim bahçede sulama muslukları var bahçe için, hergün biraz açıp kaidesini suyla dolduruyorum.Gündüz kuşlar gecede sokak hayvanları geliyo su içmeye..Yapın sizde sevaptır
Valla insanlar çok duyarsız ben genelde yardım etmeye çalışıyorum ama çok sokak hayvanı var. Belediyelerin kısırlaştırmaya gitmesi lazım, öldürmeye değil..Ben kuşlar için hergün koyabildiğim kadar su koyuyorum hatta abarrtık kocaman leğen koydum bu sefer yazık sıcaktan bunalanlar banyo yapıyo....
çok güzel bir çağrı olmuş hayvan severlere Arkadaşlar gerçekten katılmak lazım bunlara kapılarımıza su koymak belki bu şehir ortamlarında zor olur ancak balkonlarınıza ama su ama buğday yada bulgur bırakabilirsiniz. Ben eşimin balkonun kirlenme şikayetlerine aldırış etmiyor balkonları kendim yıkıyorum. Çok ta zor değil bunu yapmak umarım bir çok arkadaşım duyarlılığını bu konuda da esirgemez....
Güzel bir fikir benimde bir havuzum var onu sürekli olarak dolu tutuyordum ama özellikle bu konuyu düşünmemiştim.Teşekkürler.
Çok haklısınız yanlız bir konuda uyarı yapayım su koyarken güneş e dikkat edin, benim koyduğum suyu içmedi kedi gittim baktım su banyo suyu sıcaklığını aşmış poşet çay at içine iç durumuna gelmiş hemen yeniledim suyu gölgeye koydum.
Sicak cagriniz icin cok tesekkur ederim. Hangi canliya olursa olsu, yasamin agirliginda sevgiyle uzatilan el her zaman kalbimizin agirliklarini cozer bize bir kez daha insanin insan olabilecegini hatirlatir. Hayvanlarimiza Insan olmaya cagriniz cok onur verici.Saglicakla kalin.
Ne kadar duyarlısınız arkadaşlar Çok duygulandım ve bunu daha önce düşünemediğim için utanç duydum İyi ki varsınız