arkadaşlar iş çıkışı kardeşimle beraber diyarbakırda bir sulama göletine stres atmak hemde uzun süredir gitmediğimiz göletin durumunu görmek için düştük yola yaklaşık 6 gibi avlağımıza yetiştik, oltalar hazırlanıp şamandıralar takılıp olmazsa olmaz solucanlar kancaya takıldıktan sonra başladık avlanmaya ama av umduğumuz gibi gitmiyordu sürekli küçük balıklar oltayı ziyaret ediyor ve suya iade ediliyordu, yaklaşık 10 tane sazan almıştık ki sadece bunlardan ikisi limit üstüydü tam ümidimi kesip eve dönecekken mağlum diğer gün iş var saat 2 gibi şamandıranın ışığı kayboldu hoppp bir tasma ve mücadele başladı ki Allahtan fazla direnmeden kenara geldi balığımız bu bize yeter deyip aldık balığımızı eve yollandık sonra huzurlu bir uyku http://imageshack.us/content_round.php?page=done&id=4tHcmKKqlaCsmquS06jYoqfO5co
eyvallah abi formun resim yükle kısmını okusam da resim hem orijinal boyutunda nasıl yükleniyor hem de direk nasıl görülüyor çözemedim çok çalışmam gerek çok
Tebrikler Ferit,afiyet olsun.Dicle dibinizden geçiyor,balık çıkmıyormu orada,hiç rapor gelmiyor oralardan.
teşekkürler arkadaşlar fatih abi dicle de Diyarbakır mevkisin de maalesef gündüz çok nadir balık alıyorsun daha aşağıda batman dolaylarında büyük balık çıksa da maalesef ben gitmedim oraya avlanmaya, kum ocakları dicleyi mahfetti avlaklar sürekli değişiyor ayrıca oltayla av için gece gitmek gerekiyor şuan pamuk zamanı sivrisineklerden duramıyorsun ha birde İsrail sazanı o kadar çok arttıki falesef oltalar hep onlarla doluyor ben ya dicle ilçesindeki baraja ya eğilde gövdenin olduğu yere yada sulama göletlerine gidiyorum. diyarbakırda balıkçılık içler acısı maalesef: duydum ki eğilde bu aralar kaşıkla kasna alınıyormuş bunu duyan elamanlar boş dururmu gidip 40-50 kilo balık avlıyorlarmış yavru büyük dinlemeden yakında onuda kuruturlar bizde hayıflanıp kalırız
ayrıca maalesef Diyarbakır da fiskaya mevkisinden aşagıya kanalizasyon dökülüyor evet balık çok ama maalesef insanın ne midesi alıyor orda balık tutmaya nede yakaladığın balığı yemeye torcu ve serpmecilerin baraj suyu kesilip sular düştüğünde balık neslini kurutma çabası da cabası çok dertliyim her halde anlattıkça anlattım neyse daha fazla kimsenin canını sıkmayayım hepinize rast gelsin
Ferit abi yine oralarda sazan bulmussun kutahyaya yolun duserse burayada getir birak aynaliyi normal sazan namina hic birsey yok artik surekli israil sazani utanmasam aglicam Tebrikler buarada
TEŞEKKÜRLER KARDEŞ BURDA NEHİRLERİN DURUMU MALESEFKİ BÖYLE ALLAHTAN BARAJ GÖLLERİNE BULAŞMIŞ DEĞİL . HANGİ ZİHNİYETLE BU BALIKLAR BIRAKILDIYSA. YILIN ON İKİ AYI ÜREME POTANSİYELİNE SAHİPMİŞ BİRDE GÖLÜN EKOLOJİK DENGESİNİ BOZMASI CABASI GERÇİ LABORATUAR ORTAMINDA ÇAPRAZLANMAYLA ELDE EDİLEN BİR BALIKTAN BAŞKA NE BEKLENİRKİ
Otları yemesi için salınmışmış yetkililerin cevabı böyle ama biz otluk merada avlanmak istiyoruz belki halka balıkçıya amatörcüye sorulsa ya tamam bilirkişi vardır ama neden görüş alınmadıki