Picasa kullanıyorum ama beni tatmin etmiyor. Bulabilirsem 18-105 vr objektif veya ona yakın bir de onu deneyeceğim.
Nejat bey eğer tek objektif işimi görsün diyorsanız,,nikon 18-200 vr alabilirsiniz,,biraz pahalıdır ama tak-çıkar dan kurtulur,,eğer ekipmanla ilgili sorunuz olursa özelden seve seve cvp larım..fotoğraf düzenlemesinde de photoshop 2 yi ((cs2)) öneririm
Sevgili Uğur, sisli soğuk gündeki av raporun ve peşinden bu güzel enstantanelerle gözlerimize bayram ettirdin. Almanya, Macaristan ve İsrail sazan yetiştiriciliğinde ekoldür. Almanya gibi bir ülkede, seyrek (ekstantif) ve çok türlü (polikültür) yetiştiriciliğin hala sürdüğünü biliyor ve abonesi olduğumuz bazı dergilerle takip te ediyorduk. Ama senin görüntülerin daha bir canlı, hele ki anlatımın... Zira biz teknik bilgilerin içinde hem kendimizi hem de okuyucuyu boğacak bir tarzda anlatım seçiyoruz (her nedense). İlk gün avladığın o kambur sırtlı sazan gözüme aynalı kuzulardan daha hoş göründü. Tam bir kültür ırkı olduğu her halinden belli. Bu güzel paylaşımların için çok teşekkürler.
En net görüneni bu Nuri Abi. Bu arada sirti kapandi da mi aynalar görünmüyor diye bende süphe olusmadi degil O anin kosturmasi icinde inan pullara dikkat etmemistim
Sevgili Yakup Hocam, Actiginiz tüm konulari ve verdiginiz bilgilendirici yorumlarinizi herzaman dikkatle takip eden biri olarak, yazdiginiz yorum beni cok mutlu etti Ben de bu güzel yorumunuz icin cok tesekkür ederim.
"aynalar görünmüyor" Oldu mu şimdi? Neyse, belki sevgili hocamız "görür" Tekrar teşekkür ederim Uğurcan.
Dur hele, gece vakti nereye gidiyorsun? Pardon, kayınvalide sevgisi insanı gece de götürür. (Annemize selamlar... ) Aynalar görünmüyorsa, demekki yok. Onun için görünmüyor olmasın? Sayın hocam nerelerdesin Allah aşkına? Tez yetiş bu gariban kafayı sıyırmak üzere.
Başınıza bela açtım, nerden çıktı aynalı sazanın çeşitleri şimdi Kovalı fotoğrafta bir tanesinin (ortada baş aşağı duran) hem kuyruğu hem de sırt aynaları kapalı, hasat fotoğraflarında da yine küçük de olsa pullar bulunuyor. Bunların hepsi standart aynalı sazan gibi, ama kültür ortamında o bile islah edilmiş, pulları en küçük ve az olanların yetiştirilmesine gayret gösterilmiş.