Evet başlıktanda anlaşılacağı üzere benimde bir sitemim var.Bakalım bana katılanlar olacak mı? Ben Maltepe'de oturuyorum fakat eminim birçok yerde aynı durum sözkonusudur.Hafta içi çalıştığım için hergün akşam eve gitmeden saat 20:00 gibi önce sahile uğrarım ve balık durumuna bakarım.Genelde balık tutanlar hep aynı kişiler olur ve bu kişiler genelde emekliler veya boş vakti olanlardır.Hepsini kastetmiyorum ama büyük çoğuluğu balık tutmak konusunda müthiş hırs yapmışlardır bu amcaların.Ve bu hırsta suratlarına ve oltayı atış şekillerine fazlasıyla yansır.Buraya kadar bir sorunum yok.Fakat Kartal'dan Bostancı'ya kadar olan kısmı çok kişi bilir.Bu bölgede balık ancak belirli yerlerde olur.Biz çalışanlarda ancak ayda yılda bir,hafta sonunda, oda belki birçok işimizi erteliyerek balığa gideriz ki bu amcalar yine oradalardır.Bu sefer suratlarında daha da büyük bir hırs vardır ve yer vermemek için olağan üstü bir çaba içerisindedirler.Yahu kardeşim zaten haftanın 6 günü oradasın.Bırak yedinci günde gelmede millet hevesini alsın.Ama nerdee... Tamam bahsettiğim bölgede fazla balık çıkmaz ama çok iyi biliyorumki balığın eksik olmadığı yerlerde de bu amcalardan bolca vardır ve bu amcalar hergün kovalarını doldurmadan eve gitmezler. Şimdi bir sorum olacak.Adam ayda yılda bir balığa gidiyor ve 6 kg balık tututyor.Ne yapıyoruz? Tabiki haklı olarak yaptığı yanlış konusunda uyarıyoruz.Peki ya hergün balığa gidip 5 kg balık tutanlar.Bu bir çelişki değil mi?