yemlik ağlar nasıl kullanılır merak eder de bakarsan tırıvrırı gibi biyerler atılmadığını sağa sola takılıp kalmadığını görürsün. yemlik ağın takılacağı yerden yem alınamayacağı için bu ağlar hiç bir yere takılmaz. temiz kıyılarda dibe yatırarak ya da kıyıya kapatarak balık alır. turna avında gümüş kullanan bütün tatlı su avcısı arkadaşlarda vardırda. istersen şu tırıvırı gibi takılma işini onlara bir sor anlatsınlar. dediğim tam olarak budur. gerçekler bazen fotoğraflarda görünenlerden ya da hayallerden farklıdır. vicdani sirkülerede aykırı değildir ama hayaller bunun çok kötü kullanılan bişey olduğunu pompalar insana ve birileri çıkar ötekini linç eder. kötü olan vicdansız olan budur. malzemeleri tanımıyorsak en iyisi bi bakmak bi sormaktır nasıl kullanılır diye. bu ağ takılmaz. takılırsa yemlik alamazsın. ha deki takıldı başındaki adam dizine kadar sudan alır onu. yani tırıvırıya takılmış 30 tane levrek fotoğrafı değil basit bir yemlik ağdır. konuda sorulan ise kurşunlu tarafı neredeyse kıyıda duran çok basit bir dibe aytırma ağı. başka bişey değil. genede ilgine teşekürler. hala vicdani sirkülerde huzursuzluk varsa bu ağın kullanıldığı bir kaç turna avına katıl. teredütün kalmaz sanırım
beni hep tanıyorsunuz uzun zamandır fazla yazmadım diye unutmuşsunuz böyle bi konuda görüncede kaptırdınız. yaş 35 yer antalya bildiğiniz ozan işte orda yazanda Türkçe ama biraz özü.
Polemik konusu yapmamak için bu son mesajımdır.Konunun özü şudur. Sirkülere uygun olan her şey vicdanı sürkülere uygun olmayabileceğidir.Yemlik ağı tırıvırı ile özdeşleştirmem sadece örnek verildiği için bir benzetmedir ve de mübalağlı bir benzetme olmadığı kanaatindeyim.Takılmayada bilir.Ama senin takıldığın hala o ağın masum olduğu yönünde.Bence de masum olabilir.Ama amatör balıkçılıkta yemlik balığını da kendin tutman kadar doğal bir durum söz konusu değildir.Demiyorum yemlik ağı kullanamazsın.Kullanabilirsin tabiki.Arkadaşlarımda kullanma demiyor.Bizim hassasiyetimizi anlamış olman lazımdı.Kişi başı 5 kilo olan günlük av limiti sınrlarında tam 5 kilo avlamış olan arkadaşıma da "Sana ,bilemedin annene babana da yetecek kadar avlan ama kişi başı 5 kilo biraz fazla değil mi şeklinde serzenişlerde oldu.Ama kimse demedi avlanamazsın diye.O zaman kimse çıkmadı işin b..kunu çıkardınız diye.Bizde biliyoruz sirkülere uygun olduğunu.Ama işi daha da doğallığa ve amatörlüğe uygun olarak yapmak gayesinde olduğumuz için öğüt veriyoruz.Sen bu sözleri linç olarak adlandırıyorsun.Aşamadığın takılıp kaldığın nokta bu."Hayaller kötü bir şey olduğunu pompalar" diyorsun beni yine şaşırtmıyorsun. Amatör arkadaşım ava çıkar verimli bir av oluyordur, hatta çok defa rastlamışsındır " Aileme yetecek kadar avlandığım için avı sonlandırdım." sözünü.Bu söz sana çok anlamsız geliyordur farkındayım.Ne de olsa sirkülere aykırı bir durum yok.Takılan ,dipte kalan bir şey de yok.Düz mantık olan insanlar karşılarına faklı bir durum çıktığı zaman apışıp kalırlar.Çocukça saçmalarlar.Hele ki bir de yaptıkları kanunen yasak değilse değmeyin keyiflerine.Ben sana sirkülerde yasak olmasada dikkat etmemiz gereken bir durumun örneğini veriyorum, sen onu ana konu malzemesi yapıyorsun.Her neyse bir toplumda %90 ayni fikirde ise %10' u oluşturan sen biraz düşün.Bu adamlar ağ kullanımından başka bir şey demeye çalışıyorlar her halde diye.Neyse uzatıp milleti sıkmayalım.Allaha emanet ol.
beni ve nasıl avlandığımı iyi biliyorsunuz aslında. mutlaka balığı kırıp geçirmek gibi bir derdim olmadığınıda. ama şöyle düşün derim denizde çok mesele değil ben mesela limandan ihaleden yemlik kalamar sübye palamut karides neyse lazım olan bir kasa alır giderim balığa. çok yakalamak gibi bir derdim hiç olmaz ama büyük balığın hep peşindeyimdir. ya balık trofe olmalı ya teknik gerektirmeli av. ben böyle düşünürüm. mesela sazan yemem avlarsam öldürmem. eve sazan götürmem tuttuğumu salarım. ama diyemem ki herkes sazanı salsın. ankaranın bir gölünde turna avlayacak birisi yemlik balığı nasıl alacak. bütün mesele bu. ağ olmaz çok fena dedinmi adam buranın dışında kalıyor. gümüşü oltayla tutmak pek mümkün değil. mecbur ağ kullanacak. yazsada kullanacak yazmasada. işte burada bu insanları dışlamamak için bunun kuralını konuşmak lazım. yoksa benim nekadar hırslı olduğum ya da 5 kilonun bana yetmediği değil mesele. zaten ben en başta kullanmıyorum bu ağı dedim. yani mesele "bayım size katılmıyorum ama fikirlerinizi savunabilmeniz için hayatımı bile verebilirim" demiş ya o mesele. lazım olsaydı eğer çoktan yapardım böyle bir ağ. yokluğunu hiç hissetmedim. çünkü denizde yemlik balık 18 numara iğne 0.10 misinadan bir takım yaptınmı 2 dakkalık iştir. ama tatlı suda bu işbukadar kolay değil. bak burada olmaz diyen bizler hep deniz balıkçısıyız. bunu turnacılara soralım demem bundan. asıl sorun orada. 12 m limit var adam 30 m . yapmış ağı bunu konuşalım. yemlik diye fanyalı ağ atıyor bunu konuşalım. ve diyelim ki yemlik ağ şu özellikteki ağdır bunu kullanmalısın. yoksa emin olun bir arpa boyu yol gidemiyiz.