Bir sorum var ama.....

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında hakan28 tarafından paylaşıldı.

1. hakan28

hakan28 hakan

Favori Kamış:
    kamışlar, el oltaları
    En İyi Avı:
    Levrek, çipura
    Gecenin bu saatinde kafama takılan bir konu oldu arkadaşlar. Önce arşive baktım ama yeterli bilgi bulamadım. Sıkıntı şurada. Aldığım örgü misinayı iğnelere bağlarken düğüm tekniği olarak ne kullanacağım. Kısaca örgü misinayı fırdöndüye hangi düğüm tekniğiyle bağlayacağım. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa hemen bir fikir verirlerse sevinirim.Şimdiden teşekkürler....

2. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Dediğinden öyle bi cevap yazmıştım abi, olsun konu yine yukarı:D:D

3. hakan28

hakan28 hakan

Favori Kamış:
    kamışlar, el oltaları
    En İyi Avı:
    Levrek, çipura
    Anlaşılan kimse örğü misina kullanmamış bu güne dek yada kullananlar bu saatte burada değiller. Sağlık olsun. Yarın atarız 4 düğüm üst üste bağlarız fırdöndüyü, bakarız artık. Umarım zararı olmaz standart düğümlerin. Kopmasın çözülmesin gerisi önemli değil zatennn.

4. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    hakan ben rapala ve meps önünde kullanıyorum sazanada köstek olarak kullanıyorum bu güne kadar normal misine bağlar gibi bağladım defalarca takıldığı oldu ama hiçbir sıkıntı yaşamadım :)

5. derya__kuzusu

derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka
    Haaakaanım bu akşam giderken benim biradere uğrayabilirsek hem bana yeni getirttiği örgü misanayı vericek hemde bu tekniği bize gösterebilir.Norveçten bi örgü misina getirtti kendisi banada ayırmış, Tugay nasıl bağlanıcanı biliyor merak etme ,gidebilirsek öğreniriz ondan.;)

6. balikoltasi

balikoltasi Birol

7. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    birinci dugum iri balikta patlar derim!ikinci dugum guzeldir benim de uyguladigim bir
    teknik...;) bence hakan abi igneye ve firdönduye normal kendi dugumunu at örguler dugumlerde monoflentleri göre daha saglam tutar;) yanliz örgunun turude önemli her halukarda dugumu cevirdiginde sikmadan bir tukurukle islat dugum misineyi yakip zedelemsin bazi örguler isiya hic dayanmiyor:)

8. DrHG

DrHG

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sinarit, 9 kg
  9. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    big game den bahsediyorsun;) o dugumle sen 1 kg orfozu cek helal olsun derim;) dugum baliga göre degisir ve dedigin gibi ,misine ile uygun olabilir yanliz cok kafa atan baliklarda misinenin de kalitesine göre dugum patlama riski cok yuksektir...en uygun ve ise yarar dugum ikinci linktekidir aslinda ama firdöndu ve uclu igneli takimlarda daha iyi olur tek igneli takimlarda bildigimiz igne dugumunu 4-5 kez geri ye dogru sararsak en saglam ve duzgun dugumu atmis oluruz;) balinalar ölmesin
    Namik karaya
    greenpeace buraya:D :D :D

10. balikoltasi

balikoltasi Birol

Ben herzaman palomar ile bağlarım fırdöndüye. Whiplash örgü kullanıyorum.
    0.10 whiplash çanakkalede dibe takıldığında 3 kişi misinaya asıldık. kopmadı. en sonunda fırdöndü ikiye bölünüp geldi.

11. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    adamlar bizim gibi 20-30 ytl lik orgu kullanmiyor o kilic cektileri örguden bir tane gördum burda bu halibut gibi buyuk avlar icin 100 luk misine kalinliginda ipek gibi yumusay ve yagli bir o kadara sert yapisi var normalde klipsle ipi igneye monte etselerde bu kursun benzeri yinede elle bile dugum atilacak ve dugum tutacak tipte;) ebirde elin adaminda kilic var marlin var..varmi sizin orda butur big game baliklar;) :confused: morina gibi:D

12. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    :mad: bende 25 kg cekerlisi vardi 5-6 kg lik turnayi cekmedi:cool: demek bu adamlar baligin dislerini hesap etmiyor:D

13. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    zargana icin olanlarini mi:confused: biliyorsun orda zarganaya kilic baligi derler:D

14. Dalgıç837

Dalgıç837 Ergiz Esen

Favori Kamış:
    Sportex SeaStar 2,70 80-100 atarlı
    Favori Makine:
    Penn Sargus 3000
    En İyi Avı:
    Sudak 92 cm 8,5 kg
    Hakan merhaba

örgü misinayı fırdöndüye bağlamakta clinch knot kullanabilirsin. Ancak bana sorarsan örgünün önüne 2 m kadar monofil bağla derim, fırdöndüsüz. Örgü sürtünmeye dayanıklı değildir, dipte kayalara ağaçlara vb dokununca hasarlanır. Bir de monofil esnektir, balığın ağzının yırtılma riskini düşürür. Mono ile örgüyü de Hakan doktorun önerdiği düğümle veya Albright knot ile bağlayabilirsin. Clinch ve Albright knot'ları animasyonlu gösteren bir link :

http://www.animatedknots.com/indexfishing.php

Aslında örgüyle monofili bağlamak için süper bir düğüm daha var ama resmini bulamadım, artık tanışırsak gösteririm

Rasgele

15. SERDARDAŞDEMİR

SERDARDAŞDEMİR