Bir Sorunum Var

Konu, 'Makineler' kısmında yaban-cı tarafından paylaşıldı.

1. T-una

T-una TUNA

Favori Kamış:
    Shimano Hyperloop AX Surf TE 420.150
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 XSB
    Bende bir Citica E edinmeyi düşünüyorum yalnız sorum şu olucak:

Bu tür low profile baitcasting makinaları kıyıdan çok uzakta olmayacak tahminiyle botta kullanırken ne tür bir kamış gerekir?

Atarı nasıl birşey olmalı? Birde üstten kılavuzlu olsa ne tavsiye edersiniz?

Buralarda normal makaralar için botta hep 1.60 boyu ideal görülüyor. Tek bildiğim bu. Paylaşımlarınızın için şimdiden teşekkürler...

Not: Biliyorum ki Amerika da daha çok bass fishing denilen tarzda ayakta kullanıma uygun kısa kamışlar kullanılıyor. Ama Türkiye de ya da benim bölgemde bu nasıl olmalı? Tekrar teşekkürler...

Son düzenleme: 7 Haziran 2009
  2. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Benim kulanmis oldugum rozemeijer markasina ait atari 30-60 boyu 190cm olan hafif jerkbaitler icin kamis,ben kiyidan avlaniyorum ve gayette uygun oluyor benim kulanmis oldugum makineye...

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Botta kullanmak tamam.. Ama botta nasıl kullanacaksınız. Yani nasıl bir yemle.. Nasıl bir teknik?

Genelde bu işler için cranking makineleri uygundur. Ama cranking makinesi bulmak pek kolay değildir.. Yaygın bir model olarak, DAIWA Zillion 100SHL gibi bir şey söylenebilir.

Kamış olarak seçimde gene av stilinize bağlı olacaktır. Tekne üzerinden nokta atış yapmak pek fazla aranılan/önemsenrn bir şey değildir. O yüzden hızlı aksiyonlu, 10 - 30 gr atarlı, 1.90 - 2.10 m arası boyda, 8-10 kg (12 - 20 lb line) çekerli bir kamış memnun edici olacaktır. Ama böyle bir kamış.. bir kaç model var aklımda gerçi. Ama fiyatları 200 dolar civarında.

En isabetli seçim ise, nasıl bir av stili düşündüğünüze bağlı olarak farklı olacaktır.

4. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    teşekkür ederim sayın skoylu ve balıkçı34.

makinadan ve benden kaynaklanan nedenlerden dolayı bir bobin misina yedim ama sonunda öğrendim. oltayla ilk deneyimim değil aslında kendimi bildim bileli oltayla balığa giderim ilk makaralı oltamı 1990 da orta 2ye giderken almıştım(alba star 2 bilye bir makara ve yine alba star 2 70 kamış). ama ondan öncesi de dip olta ile değişik avlarım oldu. sadece bu tip makaralarda yeniyim aslında yeniydim konuyu açtım açalı onlarca kez gittim bu makarayla balığa dediğim gibi sonunda öğrendim.

[​IMG][/URL][/IMG]

[​IMG][/URL][/IMG]

5. Muharrem_Gunes

Muharrem_Gunes Muharrem Güneş

Favori Kamış:
    Shekspeare Ugly Stik Lite 1.98 M,Shimano Vengeance Sea Bass 2.40 10-50 Gr
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20,Shimano Stradic 3000SFD,Shimano Exsence CI4 3000M
    En İyi Avı:
    Levrek 1000gr - 1200gr arası.Diğerlerini yazmıyorum.Levrekte hırs yaptım.
    Bu bahsedilen sorun ne misinayla ilgili ne çıkrık makine teknede kullanılır gibi tabirlerle ilgili
    http://www.balikavi.net/forum/newreply.php?do=newreply&noquote=1&p=590430

bu linki biliyorsunuz yada bilmiyorsunuz.Asıl mesele 1 ve 4. videoları dikkatle izleyin.Sadece alışma gerektiren bir olay.Videoda da var ama kabaca makinanın Yani çevirme kolunun diğer tarafında 1 den 10 a kadar manyetik fren kolu düğme neyse ondan vardır.Bunu 10 getirin.Çevirme kolunun arka üstünde yer alan küçük tırtıklı mekanizmayıda sıkın iyice.Bu orta makara ayar koludur.Şimdi makinanın ortasında bulunan fırlatma düğmesine basın göreceksiniz kamış ucundaki yem asla düşmez.Sonra yavaşca gevşetin.Usul usul aşağıya düşecektir yem.bu şekilde atışlar denemeler yapın.Göreceksiniz kuş gözü olmayacak ama bu seferde çok uzağa atamayacaksınız.Olay burada kopuyor işte.Herşer kordinasyon alışma işi..Zamanla bu ayarı gevşetip hem uzağa atarsınız hem kuş gözünü alışkanlıkla engellersiniz....Videolar çok daha etkili olacaktır. 1 ve 4. videolara dikkat

Sistem çok kolay.Kullanım çok kolay.Zevki çok çok güzel.Arada kuş gözü olur bunu profesyoneller bile arada yapar.Lütfen beceremediğimiz işlere tu kaka gözüyle bakmayalım.

Son düzenleme: 22 Şubat 2011