merhaba tarih 16 mayıs hava güneşli rüzgarlı yer ankara genelde ailecek pikniğe çok gideriz bende özellikle su kenarı olan yerlere götürüyorum ki mangaldan sonra biraz çalışayım diye tabi durum böyle olunca öğlen vardık mangal üstüne çay faslı vs derken saat 2.5 oldu 3 gibi başladım kıyıdan çalışmaya genelde kasık çizmesi ile çalışırım bir tane alırsam yeter derim neyse saat 6.5 a kadar atçek yaptım artık kollarım ve bileklerim kopma derecesine gelmişti son 3-5 atış daha yapıp çıkayım diye düşünürken , çünki çevredeki balıkçılardan hiçbiri balık alamamıştı son atışlardan birinde vurdu kıyıya aldım ve avı sonlardırdım keyifli bir gün geçirmiştim bu balıkta bütün yorgunluğumu aldı günün sonunda bir hediye oldu balık 44 cm geldi
Tebrikler ,bence en değerli avlar bunlar..kasık çizmesiyle bütün gün uğraşıp son dakikalarda gelince insan çalıştığının keyfine varıyor,ama bi de gelmeseydi...
Ferhat tebrik ederim. Emeğinin karşılığını güzel bir balıkla almanın keyfi de bir başka güzel. Sahte yemi merak ettim, tek iğneli kaşık sanki? Marka/model bilgisi alabilir miyim? Teşekkürler, selamlar.
hiç gelmediğide oluyor seyrettiğim manzaraya sayıyorum @balli tek iğneli olurmu abi direk topuklarlar valla zaten bir-iki balık için kollarım kopuyor kaşığın ucunda 3 lü kanca var markası yok çünkü kendim yapıyorum öyle çok özel bişey değil hatta çok baştan sağma 3 lü kanca en büyüğünden kaçma şansını azaltıyor kaşığı bulduğum metallerden balık şeklini vererek kesiyorum S şekline getirip cila yapıp kullanıyorum para ile satılan sahtelerden kullanmıyorum hiç . bunları kullanıyorum beni hiç yarı yolda bırakmıyorlar bir müddet sonra oksitlenmeye paslanmaya başlıyorlar onlar oksitlenene kadar bir yerde kopup gidiyor zaten resimdeki kaşıkta fena halde oksitli idi beyaz renginden eser kalmamıştı ilaveten genelde pirinç plakalar kullanıyorum renk farketmiyor sanki çünki öyle abuk subuk renklerde oluyor ki genede iş görüyor kalın plaka bulmak biraz sıkıntı oluyor ama benim işimi ayakkabı çekeceği bile görüyor yeter ki elime düşsün böyle daha zevkli oluyor bir sürü para ile aldığı sahte var ama çanta bekliyor kendi yaptıklarım beni daha çok heyecanlandırıyor balıklarıda daha kolay yakalayacakmış gibi geliyor bana ne kadar doğru bilmiyorum tabi belki ben öyle zannediyorum
Dikkat et turnalar tetanoz olmasın. El emeği, bilek gücü, sabır. Bazen denk gelmese de, bu üçlü seni yolda bırakmaz abicim. Bir kez daha tebrik ederim, bilgi için de teşekkür.
benim aklımada geliyor bazen ciladan sonra şeffaf öje ile kaplama yapıyorum daha geç oksitleniyor bazende farklı renklerdeki oje ler ile boyuyorum mahalledeki parfümericiden alıyorum farklı farklı renkler tezgahtar kız tip tip bakıyor ama napalım
tavada daha bir süperdi güzel bir çoban salata ile teşekkürler arkadaşlar daha büyükleri size nasip olsun
Ferhat ısrarlı çalışmanın meyvesini almışsın üstüne üstlük tavayada düşürdüysen balığı en kısa zamanda yeni av raporun yoldadır.....
ferhat arkadaşım çok tebrik ediyorum seni,atçek ile turna tutmak ve makarayı sararken turnanın vuruşunu hissetmek herbalıkçının yaşayacağı bir duygu değildir. canlı gümüş ile balık tutmaya alışmış insanlar senin taddığın duyguları anlayamazlar,zaten bu tarzda avcılık yapan kimseler oltalarını attıktan sonra kenarda ya uyurlar,ya alem yapıp demlenirler yada kağıt veya okey oynadıklarından balığın o güzel vuruşundan haberdar olmazlar,onlara kalan sadece oltaya bir müddet önce vurmuş olan balığı çekmekdir
hiç canlı ile avlanmadım sıkılırım ben şimdiye kadar aldığım bütün turnalar at çek ile hakikaten ilk vurduğun an herşeye değer