Bilin bakalım Şampiyon kim Arkadaşlar merhaba; Amatör ve Sportif Olta Balıkçıları Federasyonuna bağlı Sincan Amatör Olta Balıkçıları Derneğinin düzenlediği 5.Turna balığı yakalama yarışma ve şenliğine katıldım. Sağ olsun eşimde beni yalnız bırakmadı. Alana vardık çadırımızı kurduk yatak döşek derken bir hayli yorulduk ama değdi doğrusu. Güzel bir kamp ortamında aileler ile beraber güzel bir gece geçirdik. Hava her ne kadar yağmurluda olsa da ekipmanlarımız bu şartlara uygun olduğundan bir sorun yaşamadık. İlk önce kendi ateşimizi yaktık hafif yağmur altında çadırımızda manzaranın ve doğa ile iç içe olmanın keyfini iki kadeh rakı ile çıkarttık. Katılımın yüksek olduğu yarışmada gece yakılan büyük ateş ve müzik eşliğinde eğlendik. Çayımızı içtik geçte olsa yattık sabah yarışma heyecanı da var tabi. İşten çıkıp gittiğim için bir hayli yorulmuşum yarışmada sabah beşte başlayacak sağ olsun eşim beni uyandırmak için bir kırk dakika kadar uğraşmış neyse zar zor kalktım ikram edilen kahvaltımız ve çayımızı içtikten sonra ekipmanlarımı hazırladım kendime bir yer seçtikten sonra başladım atıp çekmeye. Kullandığım ekipmanım; Kamış DAIWA Crossfire CF 722ULXFS 14-56 Gr atarlı 260cm Makine DAIWA Crossfire 2500 a Misina Tarabucco 0.18 örgü İlk on,onbeş atışı yapmıştım ki ilk balık sahteye bindi vurdum tasmasını güzelde kalama alıyor içimden işte bu dedim kıyıya birkaç metre kala bir karış kuyruğu vurdu suya iğneden kurtuldu gitti. Moralim bir anda alt üst oldu ama yapacak bir şey yok. Tekrar devam ettim atıp çekmeye bir yarım saat kadar sonra tekrar aynı heyecan balık sahtenin üstünde kalamadan cızz zzzz sesler geliyor bu sefer kurtuluş yok diyorum içimden ama kepçeye alıncaya kadar balık senin değil tabi. Geldi kenara aldım kepçeye derin bir oh çektikten sonra heyecanla koştum hakem masasına ölçtüler yaklaşık 50 Cm ama yarışma bu 1 cm in önemi var. Balığı hakemler eşliğinde suya iade ettikten sonra koştura koştura tekrar yerime geçtim yanımdan da birkaç balık alındı bende heyecan iyice arttı bu arada ama aralıksız atıp çekiyorum. Bir kez daha aynı heyecan bu sefer eşim balığı havada kepçeledi neredeyse sağ olsun. Haydi tekrar hakem masasına koştur yaklaşık bir 500 metre mesafe var oda limit üstü. Bir oh daha çekip onu da suya iade ettim. Yine koşa koşa yerime döndüm ama kısmet bu kadarmış Saat 11de yarışma bitecek 10 dakika kala tatlı bir yorgunlukla alana döndük eşimle sonuçları beklemeye başladık 291 yarışmacı vardı Bot ve kıyı olarak ayrı ayrı yarıştık. Botta birinci olan en büyük balık 45cm civarı geldi. Ben heyecanla bekliyorum tabi bot kategorisindeki ödüller dağıtıldı Kıyıdan ödüller açıklandı ve Kıyıdan En büyük balık MERT YILMAZ ismimi duyunca inanılmaz heyecanlandım. Ödülümü aldım eşimde mutluğuma ortak oldu. Sonuç olarak Kıydan En Büyük balık, Kıyıdan en çok balık ve turnuvada yakalanan en büyük balık hepsi bende idi fakat tek ödül alabildiğimiz için bu güzel kupayı ve hediyelerimi aldım ve mutlu ve ekipmanları ve çadırı toplayıp evin yolunu tuttum.24.06.2014 te bereket tv de yayınlanacak yarışma görüntüleri ve sağ olsunlar benimle de röportaj yaptılar şimdi o günü heyecanla bekliyorum. Emeği geçen Federasyon ve dernek üyelerine , kamu kuruluşlarına sonsuz teşekkürler ediyorum Bir birinciliğim daha oldu . Okumak için zaman ayırdığınız içinde ayrıca sizlere teşekkürler ediyorum. Selamlar.
tebrikler abi, hayatın boyunca unutamayacağın çok güzel bir anı'n olmuş, hem buna eşin de eşlik edebilmiş.ne büyük mutluluk valla.
Tebrikler. Inşallah böyle güzel organizasyonlar artar. En azından genç neslin balık avına Gönül vermesine vesile olur.
Tamamen size katılıyorum.Bilinçli ve sürdürülebilir avcılık için olmazsa olmaz hareketler bunlar. Bizlere de büyük rol düşüyor.
Çok teşekkür ederim hayatım boyunca sadece iki turna alıkoydum oda yaşatamadığım için bundan sonrada aynı olacak inşallah. Selamlar.
Tebrikler, Mert kardeşim. Çok imrendim: Çadır, rakı, yatılı av, hem de eşinle... Üstüne bir de şampiyonluk...
Tebrikler, çok keyifli olmuş sizin açınızdan. Hem ailecek katılımda bulunabilmek, hem birinci çıkabilmek büyük bir mutluluk ve gurur kaynağı. Unutulmayacak bir organizasyon olmuş.