biraz antreman yaptım :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında bilge kağan tarafından paylaşıldı.

1. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Kardeş geçmiş olsun,acil şifalar dilerim.Vatoz senin için iyi bir tecrübe olmuş,bende ilk sapan çektiğim de bu tecrübeyi yaşamıştım,yaklaşık 10 kg lık bir sapanı 12 dakika da kıyıya almıştım.

İnşallah aynı mücadeleyi hedef balıklarında da yaşarsın.

Selamlar.

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Güzel aksiyon olmuş Bilge, kısmet levreklere inşaallah :)

3. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    teşekkürler orhan abi, vatozda hem kendimi, hem mevcut takımı sınadım. şimdi sırada asıl mücadele etmek istediğim balık var, akya. kendisi ile güzün karşılaştık lider misinayı kayalara sürtüp kopardı, sahteyi de aldı gitti. inşaallah bir dahaki maçta durumu eşitlerim :)

4. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    teşekkür ederim, levrek avı zor ve zevkli. ancak kısa sürede yorulup suyun üzerine yattığından heyecan kısa sürüyor. bu aralar levrekden ziyade, bizim burada kol gibi kefalleri biçen kofanalara takmış durumdayım. ama levrek denk gelirse ona da hayır demem :D

inşallah sen de hedeflediğin levrekleri yakalarsın.

5. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    sahte ile yakalayamıyorsan o kofanaları şu tarife uy:D

70 80 90 lık ana beden..buna gezer kurşun tak 150gr..+ klips beden 70 likte olur 1.50 mt veya üstü.....buna büyük bir iğne temin et..6 7cm uzunluk kafi..

güzel bir çuprayı fleto ediyorsun..el kadar bir çupra işini görür..pulu alıyorsun dersi kalıyor..iğnenin boyundan biraz uzun diktörgen şeklinde kesip bir parça çıkarıyorsun..

deri kısmı altta kalacak şekilde iğneye takacaksın..takınca şuşi gibi olacak:hungry: yani ağzına atıp yiyesin gelecek..:D iğne gözükmüyecek.iyi sağlam takacaksın..atarken düşmeyecek..

salla açığa oltanı...misinayı gevşek tut..ufak bir taşa dola koy..yere.gözün o taşta olacak..vurdumu birazcık yolver..sonra tasmayı oturt:D
    bu sizin oalarda kofana için kullanılır;)

son olarak dün dkkatimden kaçmış..kullandığın asso gerçek kalınlığını yansıtan bir marka deyil..bayiye gidersen bir karşılaştırma yap..

6. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bu hafta senin tarifin zarganalı olanını yaptım ama denk getiremedim, başka sefere inşaallah.

evet assonun kalınlığı biraz farklı ama gene de çok sağlam misina. ben 7-8 yıldır kullanıyorum. ultrasını makinada kullandım zamanında, ds ve ds florkarbon kaplı olanlarını takım yapmada kullanıyorum. bazen takıldığında iğneler açılıyor veya kırılıyor. üstelik hep kaliteli iğne kullanırım. videoda o vatoza uyguladığım kuvvetin sadece sonunu gördünüz, başka hangi misina olsa patlardı gibime geliyor. zaten video boyunca ha bire misinayı soran, videonun sonunda da şaşkın şaşkın bakan amca onun için beni sorguya çekiyordu :)

7. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Hakkaten güzel antreman olmuş. :thumb:
    Zaman zaman bu tür test antremanları iyi oluyor, benim de birkaç kez başıma geldi. Hep de takımdan şüphe ettiğim zamanlarda oldu. :D Allah'a şükür hepsinde takımlar testi geçti. Ama balıklar da yenmeyecekleri için geri gitti. :eek:

Hedefteki kofanalar, akyalar da gelsin inşallah. :)

8. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    teşekkür ederim, bölgemizde yenmeyen balıkların yanında eti lezzetli olan, hem trofe olarak, hem de av zevki olarak göz dolduracak pek çok balık türü var. mesele bunları denk getirmekte. sık sık balık pazarlarını dolaşıyorum, çok iri orfoz, lagos, fangri, kofana, arada sinarit görüyorum, akya da bol. üstelik pek çoğu derin sularda olta ile yakalanmış. bunlar için kıyıdan değil de biraz daha açıktan çalışmak gerek. inşaallah o da olur.

9. Masse

Masse KEREM

Favori Kamış:
    Discovery Fishing Team Surf Voyager - 4.20 m (100-250 gr)
    Favori Makine:
    Discovery DFT Mercury EFA 5000-Misinam Shimano Technium Surf 0,35mm
    En İyi Avı:
    39 cm Eşkina 32 cm Lüfer 23 adet Sarıkanat :)
    Tebrikler Üstad mükemmel bir video daha iyileride rast gelsin paylaşım ve av için eline sağlık :)

10. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    teşekkür ederim, inşallah bir dahaki video yenebilecek bir trofe ile olur. daha güzelleri size rastgelsin.

11. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    İyi zevk vermişdir :D Fakat video sonunda balığı çekerken kamışı biraz sakat tutumuşsunuz. Tam esneyeceği yeri tutarak sabitlemişsiniz. Aklıma efsane video geldi :D

12. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    aslında o hatanın farkındayım. ama bilerek bu hatayı yapmamın sebepleri var. birincisi kamış fiber kamış ve ikiye katlasanız dahi kırılmayacak kadar esnek.

ikincisi durduğum yer çok sakat, arkada kamışı bırakacak düzgün bir yer yok ve ben bel fıtığı nedeniyle çok eğilip bükülmekte zorlandığımdan öyle direk gibi durmak zorunda kaldım. idk

üçüncü sebep de videoyu kaydeden bacanağım tam iki yıl önce bu şekilde kayaya takılan oltayı zorlarken yerinden kurtulan kurşun gözüne isabet edip görme kaybına neden oldu. :( o yüzden yoğurdu üfleyerek yiyoruz. mümkün mertebe kendimizi oltadan sakınıyoruz.

13. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Büyük geçmiş olsun. Yaptığımız zevk ama kötü olaylarada yol açabiliyor. Kaç defa bende kenarda takılan sahtelerden kaçmışımdır. Bundan dolayı ders oldu kenarda takılan veya vuran balıklarda kamışı dik değil yana doğru tutarak zımba vuruyorum.

O zaman kırılan kamış olsun diyorum. Söyleyecek başka söz yok...