Biraz aradan sonra yine yeniden

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Snoek tarafından paylaşıldı.

1. Snoek

Snoek Gurbuz

Favori Kamış:
    Ultimate Team (Thypoon)
    Favori Makine:
    Rozemijer Precicion
    En İyi Avı:
    Sudak 94 santim 7,5 kilo
    Merhaba saygi deger arkadaslar.

Biraz aradan sonra tekrar bir rapor acmanin heycani ile karsinizdayim.
    Ara vermemin sebebi yeni avlaklar aramamin yuzunden oldu diye bilirim.
    Tabi bu yeni avlaklarda tutulan baliklar oldu ama oyle trofelik veya ayri bir rapor acacak sekilde olmadi acikcasi. :)

Neyse son yeni avlaktan bir rapor ile umarim sizleride bu raporu okurken alip gotururum.
    Avlak busefer 123 kilometrelik bir kanal Hollandanin en alt kisminda baslayip Belcikanin icinden gecip tekrar Hollandanin ortasinda biten bir kanaldir.Tam 13 sehirden gecen ve bir cok buyuk industriel mevkilerden gecen bir sudur.

Gece vardiyasinda calistigim icin is bittikten sonra sabah yola cikmakti.
    Yani gece boyunca calistim onun ardindanda baliga,artik delimi dersiniz kafayimi yemis bu adam dersiniz bilemem ama aynen oyle oldu. :D
    Is bitti ve devamli ayni vardiyada calistigim cok iyi insan muhtesem dostum arkadasim Hollandali Henk ile yarim saat arabayla gittikten sonra avlagimiza vardik.
    Ilk defa gordugumuz icin avlak yerini once bir kesif ettik saga sola bakindik suyun derinligini kafamiza gore olctuk bictik.

Bu arada yagmur damla damla degil ciseliyor en kotusude bu normal damla damla yagsa okadar islanilmaz ama ciseleyerek yagdigi icin baya bir islandik.
    Sonradan aklimiza geldi yagmurluklari giyinmek. :)
    Yogrunluktan olsa gerek birde kendimizi iyice kaptirmisiz ava,yagmur yas gormuyor gozumuz.

Hal boyleyken oltalarimizi hazirladiktan sonra durdugumuz yeri 4 oltamizla cember altina aldik,kacan tesaduf ugrayan ne varsa mutlaka takilir hesabi.
    Oltalar bilindigi sekilde sudak icin hazirlanmis vaziyetde.
    Dip olta gezer kursun 40 gram ve iki numara igne.
    Misine kalinligi 0.24 mm.
    Yem olarakta kizil kanat.

Oltalari su ile bulusturduktan 10 dakika sonra arkadasin olta ucu hafifce oynadigini gorduk ardindan bir vurus daha yapinca kacma sansi iyice azaldi ve arkadas aninda oltayi alip baligi cekmeye basladi.Cekerken once biraz agir geldi daha sonra hafifleyince aha kacti dedik ayni anda.:(
    Oltayi kenara kadar cekti karaya aldigimizda baktik yem olarak taktigimiz baliktan az biraz buyuk perch dedigimiz oltada salaniyor. :D
    Neyse tekrar su ile bulusturduk bu baligi.
    Hemen ardindan yeni yem ve tekrar suya.

Bu arada beni uyku kamciliyor gozlerimi zor acik tutabiliyorum.
    Bunu onlemek icin kendime is cikardim,yanimda 1 olta takimi daha vardi onu at cek icin hazirlamaya basladim.:)
    Hazir ettikten sonra bizim oltalarin uzagindan diger tarafta at cek ile ugras verirken arkadas heycanli heycani beni cagiriyor gel gel diye.
    Dururmuyum hec kosa kosa gittim benim oltanin misinesini bosa almis arkadas ve balik guzel guzel goturuyor.
    Oltayi elime alip balik ile irtibata gectim hafifce goturdugu misinayi elimle tartiyorum ve bu sekilde balikla ufakta olsa iletisim sagliyorum.
    Bir 10 saniye kadar bekledikten sonra gerekeni yapip baligi igneye vuruyorum.
    Gelen balik busefer kendini belli ediyor derine dalmak icin baya bir cekiyor sag tarafa dogru yonelmekte iken onu yonlendirmeye calisiyorum,yoksa arkadasin oltalarina girip iyice ugrastiracak.
    Neyseki zamaninda kafasini cevirip bana dogru getirmeyi basariyorum ve arkadas guzelcene kepceliyor.

64 santimlik renkleri ile her ikimizide hayretlere birakan sahane bir sudak.
    Trofe ile hitap etmis oldugumuz boyda olmasada guzel bir sudakti.
    Bunun heycanina kapilip avlak cok verimli bukadar kisa surede boyle guzel bir sudak yakaladigimiza gore bunun dahasi vardir diyerek hemen yeni yem takip suya oltami ulastirdim.
    Suya atmam ile tekrar kenara cekmem bir oldu ben yem baligini takarken kocaman bir yuk gemisi iyice yanimiza yanasti.
    Uzerindeki cirak sesleniyor sizin yerinizde olsam oltalari cekerim yoksa birazdan isiniz zor diyor.:(
    Hemen oltalarimizi kenara cektik benim oltamin birini karaya aldim digeri tam suyun basladigi yer ile hemen kenarda.
    Bu buyuk yuk geminin manevra yapisini izlerken o kenardaki oltanin ucu acaip sekilde oynuyor yanimda arkadasa bakiyorum oda bana bakiyor her ikimizde inanmiyoruz bu bir balik olamaz diyerek.:D
    Neyseki aldim elime oltayi cekeyim dedim birde baktim yine bir perch hayretler icinde kaldik nerdeyse olta karada ve orda bile kapmis benim yemi.:eek:

Gun agirdikca yuk gemileride rahat vermeyince toplanip dogru evin yolunu tutup bir an once yatip uyumayi istiyordum.

ilk 3 fotoraf son avdan ondan sonraki fotoraflar arada gitmis oldugum yerlerden.

Herkese bol sanslar ve daha iyi avlarin sizlerin olmasi dileklerimle.

Altadki resimler iki hafta onceki avlardan fotoraflar.
    iki resimdeki perch baya buyuktu aynisindan iki tane yakalamistim.
    Ve her ikiside suya tekrar salinmistir.
    Diger fotorafta yine baska bir avlakta bol bol akrep oldugundan tek bir sudakla yetindigimiz bir avlakti.
    Tutulan sudak limit alti oldugu icin ve igne fazla zarar vermeyip halde oldugundan tekrar suya salinmistir.
    Bu arada bu akrepler son zamanlar baya cogaldi ve rahat vermiyor bize.:mad:
    Yem olarak takmis oldugumuz kizilkanatlari paramparca ediyorlar ve avlanmak imkansiz hale geliyor.:mad:

2. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Gürbüz harika bir sudak çok güzel bir av,hele o testere balığı ne öyle.

Son düzenleme: 8 Kasım 2010
  3. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Maşallah abicim, o sudak Türkiye için trofe sayılır :D

4. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Bu güzel paylaşımdan dolayı teşekkür ederim Gürbüz. Hollanda günlerinin gönlünce avlarla daim olsun. Henk'e de selamlar.:)

Akrepler diye yengeç mi demek istedin/kasdettin?
    .

5. modena

modena

gürbüz ağabey harikasın...özlemiştim vallahi senin raporunu...yine yakışıklıyı yakalamışsınız...bu arada diğer resimlerde bulunan perchler çok güzel...bir nasip olmadı şu güzellerden yakalamak...biliyorum ki bunların keyfide ayrı bir güzel...ama sağolsun sen ve diğer tatlı su avcısı arkadaşlar bu güzel raporlarla bu muhteşem keyfi bana da yaşatıyorsunuz...

ağabey tekrardan tebrikler...ellerinize sağlık...bir sonra ki rapor için çok bekletmezsiniz umarım bizleri...harika bir av bu...

6. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Gürbüz abi eline sağlık, özlediğimiz bir rapor olmuş. Sudak ve perch için böylesine büyük avları görmek hepimizi özendiriyor.

Görüşmek üzere..

7. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Özellikle testere balığı çok hoşuma gitti tebrik ederim, daha güzellerine rastgelsin.

8. BigFishing

BigFishing Ömer

Favori Kamış:
    Savage-Gear, Spro
    Favori Makine:
    Sänger, Shimano
    En İyi Avı:
    Sudak, Turna
    Sudak gercekten cok güzel
    tebrik ederim abicim yine yakisani yapmisin
    Henk amcaya selamlar

9. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Tebrikler gerçekten harika balıklar.

10. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Gurbuz Abi tebrik ederim avin icin.Harika bir paylasim daha.
    Bu arada "Akrep" lerde fena degilmis :D
    Rastgele Abim...

11. Snoek

Snoek Gurbuz

Favori Kamış:
    Ultimate Team (Thypoon)
    Favori Makine:
    Rozemijer Precicion
    En İyi Avı:
    Sudak 94 santim 7,5 kilo
    Tesekkurler abicim daha iyisi sizlere nasip olur insallah.

Tesekkur ederim Bahti

Abi akrep ile yengeci hep karistiriyorum :)
    Tesekkur ederim bilgilendirdigin icin.

Tesekkur ederim Turgay.Daha iyi daha irileri senin oltana gelir insallah.

tesekkur ederim guzel kardesim,darisi siz guzel dostlara.

Tesekkur ederim kardes.

Selamlarini iletirim hep seni soruyor zaten Omer. :)

Eyvallah sagol darisi sizin acacaginiz onumuzdeki raporlarda daha irirlerini gormek dileklerimle.

Emrah sagol kardes yalniz o akrepmi yengecmi bizi biktiriyor.gelmesin oltaya :D

12. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    Kamış:Linaffe,Captain,Remixon makina:Virax Charizma
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    Gürbüz Abi Vayy benim Abime bak be Yine almışsın kuzuyu kenara Çok güzel Hikaye balıklarda muhteşem Perch en büyükleri okadar oluyor zaten pek büyüğümü görmedim
    Bu aralarda bende gidiyorum ama etkili bir Av olmuyor verim yok Atılan Ağlardan bize nasip kalmıyor o yüzden Bende sezonu kapattım gibi bişey ama benim işim hiç belli olmaz bakarsın kar yağarken gitmişim
    Tekrarda tebrik ediyorum Devamını Bekliyorum Abim Kal Sağlıcaklar Allah'a emanet ol

13. metalurjist41

metalurjist41 EMRAH

Favori Kamış:
    Ron Thompson
    Favori Makine:
    Shimano Nexave
    En İyi Avı:
    Turna, 87 cm
    Ellerine sağlık Gürbüz abi. Özlemiştik raporlarını. Güzel avlarının devamını dilerim.
    Abi birde kızılkanatlar için akvaryumum var demiştin önceki raporlarında. Zahmet olmazsa bu kızılkanat akvaryumunun özelliklerinden bahsedebilirmisin?

14. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    tebrikler çok güzel paylaşım ellerinize sağlık. daha güzel paylaşımlar yapmanız dileğiyle...

15. Snoek

Snoek Gurbuz

Favori Kamış:
    Ultimate Team (Thypoon)
    Favori Makine:
    Rozemijer Precicion
    En İyi Avı:
    Sudak 94 santim 7,5 kilo
    Tesekkur ederim Sezai ama bos durma o atilan aglara izin verme onlardan once davran,yav kimse yokmu durduracak ag lafi duyunca cinlerim tepeme biniyor.Vallahi sinir oluyorum.
    Sezon kapanmadi asil simdi basliyor Sezai.buyuk baliklarin zamani asil simdi basliyor.Goreyim seni guzel rapor ile cik karsimiza.

Darisi senin oltana Emrah umarim daha buyukleri gelirde seni terletir.:)
    Simdi akvaryuma gelince kocaman bir bidon daha dogrusu varil bildigimiz variller varya ondan.
    Dolduruyorum icini yariya kadar su ile arada birde yagmurdan biriken suyu ekliyorum,tabi eklemeden once kovayla icinden eksiltiyorum daha sonra nekadar eksiltdiysem okadar yagmur suyu ekliyorum.
    Ve icine elektrige bagli bir ufak oksijen pompasi var hortumla ucunda ufak delikli bir tas var o varil dibinde fokurduyor ve bu sekilde baliklar canli kaliyor.
    Yem olarakta varilin icinde sivrisinekler zaten yumurtluyor ve baliklar bununla besleniyor. :D

Fotorafini cekeyimde yarin buraya ekleyim.

tesekkur ederim Engin daha iyileri sizlerin olmasi dileklerimle.

16. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Gürbüz abi tebrikler. Bu sudaksızlıkta bu sudağı görmek ilaç gibi geldi.:)

17. BigFishing

BigFishing Ömer

Favori Kamış:
    Savage-Gear, Spro
    Favori Makine:
    Sänger, Shimano
    En İyi Avı:
    Sudak, Turna
    yaw yakinda beraber cikalim yine
    avlak bana yakin mi ?

18. Snoek

Snoek Gurbuz

Favori Kamış:
    Ultimate Team (Thypoon)
    Favori Makine:
    Rozemijer Precicion
    En İyi Avı:
    Sudak 94 santim 7,5 kilo
    :) Tesekkur ederim Mustafa hayirdir gitmiyormusun son zamanlarda yoksa bosmu avlar?

Yok gozum sana uzak dusuyor burasi ama yakinda yine gideriz tabi illaki bura olmasi gerekmiyor sen gel buluruz bir yer.

19. fish founder

fish founder Özgür

bir başka keyif sizin av raporlarını okumak,
    harika anlatımlı çok güzel bir rapor,
    tebrik ederim,

20. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    Kamış:Linaffe,Captain,Remixon makina:Virax Charizma
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    Atılan Ağlara müsade etmiyoruz ama Jandarma Hiç ilgilenmiyor o ilgilenmezse biz ne yapabiliriz kendimiz bişeyler yapsak ben sinirli biriyim kesin kavga çıkar en iyisi boş veriyorum yapacak başka bişey kalmıyor jandarmayı arıyoz tamam ekip gönderiyorum diyor ne gelen var ne giden bizim burdaki sudaklar kışın uyuyor :D
    havanın en sıcak günlerinde Trofe çıkıyor soğdukça trofeler kayboluyor yem zaten komple yok oldu 1 adet yem tutamadım bu hafta başka bir barajdan getirdiğim ölü gümüş balıkları ile 2 adet 1 kg zor tutabildim ordanda başka avlağa gittim atçek yaparak 1 adet tutabildim 38 cm falan ufaktı geri iade ettim
    Babam ile sezonu kapattık 2 hafta boş dönünce moraller 0'a indi nasip olursa seneye sezon açılınca bu sefer güzel yayın raporlarıyla karşınıza çıkmak istiyorum bu senelik Levrek ve sudak macerası yeter gibime geliyor deli gönül yellemezsse sezon kapandı