Biraz komik olacak ama

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında mallaca tarafından paylaşıldı.

1. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Arkadaşlar valla kafama yatmayan bir durum var.Tecrübeli arkadaşlar için biraz komik sayılsa bile medeni cesaret göstererek soruyorum.

Eşkine için teke veya canlı boru kurdu yazılıyor .gürol abinin bir yazısında da okumuştum.Tekenin canlısını anlarımda boru kurdu nasıl canlı kalıyor.Diyelim tazecik geldi kurtlar hemen avlağa gittiniz ama iğneye bütün olarak takılmıyo ki.1-1.5 cm kadar taktığınız için kesmeniz gerkiyor hayvancığı e o zaman canlı olmasının bir anlamı var mı.Ha taze desen anlarım ama canlı deyince biraz kafam karıştı.Bu akşam gemlik mendireğinde olacam eşkine için bursadan arkadaşlarla karşılaşırsam kafasında lamba olan tek benimdir her halde tanıyabilirsiniz. mallaca barışmı dedidğinizde tanışmış oluruz.

2. Eczacı

Eczacı

Favori Kamış:
    olta
    Barış boru kurdu canlıdır zaten kesmeden tak bütün olarak ;)

3. Barış üstad, 1-1,5 cm boru kurdu için kaç numara iğne kullanıyorsun. :confused:

4. Kurt iğneye takıldığında tamamen ölmesede yapısı gereği canlı kalır.Balığı kurda çeken ise taze görüntüsü,Kokusu,ve canlı rengidir.Doğal ortamındada balıklar yemin tamamını değil dışarıda kalan bir parçasını görür ve buna saldırırlar.;)

5. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    6-7 numara mustat ile şamandıralı bi takım yapacam bu akşam.1-,1.5 cm ölesine yani küçük bir parça niyetine söyledim.Boru kurdunu bütün takarsam upuzun bişey bu kafama yatmadı.Ama taze ve kanlı,sulu olursa da canlı maksadına varmış oluyor benim anladığım

6. 6-7 numaramı:eek: :eek:

Biz eşkinede en ufak 2 numara kullanırız ve genelde 1 numaradır iğnemiz
    çanakkale değirmencik ve cinarında ise 02'nın altına düşmeyiz iğne büyüklüğünde.
    6-7 numara iğneye 15cm lik eşkinelerde gelir ve tamamen tutarlar iğneyi çıkarıp salmak imkansız olur...
    Peki iri eşkinede 7 numara iğne açılmıyormu ????

7. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Dün akşam eşkine avlayanlarda 8-10 numara sinek iğne vardı.Valla kafam karıştı.Gözlerimle gördüm izmarit iğnesi gibi küçüktü.Eimde 5 numara mustat var acaba akşama takımı yaprken bunlarımı kullansam??

8. derya__kuzusu

derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka

Sevgili Barış neden aklına yatmadıki sen genede Ahmet'in verdiği linki bi kontrol et bak görüceksin çok verimli oluyor ..

Saygılarımla..

9. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Lİnke baktım gerçekten güzel sadece iğneleri çok küçüktü.Ama bu akşam deneyeceğim.Yarın paylaşırım.Ya fotoları yada hnüsranla biten av tecrübemi.

10. Yıllarca eşkine avladım yarım kilonun altını hep suya attım..öyle üç beş 10...tane de değil livarlar dolusu;)
    Benden bir tavsiye mustat 505 2 numara bilemedin 3 olsun dene
    kesinlikle çok verimli olacaktır;) .Eğer el boyunda olanları tutmak istersen sinek iğne ye devam:(

Bulunduğum yöre ye göre eşkine bahar geçişi bitti kasım ortası aralık sonuna kadar pek olmaz.Ama oldumu 2-3kg ler olur;) Bu balığın 5,5kg olanı bizzat
    tarafımdan yakalanmış olup 9kg olanı arkadaşım tarafından vurulmuştur;)

11. Boru kurdu fosforlu yapısı ile gece avlarının vazgeçilmez yemlerindendir.
    Benim balıkavındaki prensibim hangi balık olursa olsun büyük iğne büyük yem büyük balıktır. Bu nedenle üstad sizde kesinlikle 1-2 yada 1/0 iğneyi denemenizi tavsiye ederim.

12. Benim kafam karıştı:confused:
    6-7 numara iğne diyorsun ama videodaki iğneye küçük diyorsun:confused:
    Videodaki iğne 1 numara civarı bi iğne ......
    acaba sizin orada satılan 6-7 numaralar bundan büyükmü???:confused:

yada ben bişeyi karıştırıyorum:rolleyes: :confused:

13. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    11

boru kurdu halkalı kurt tur yani ne kadar kesersen kes her bir halka tek başına bir metabolizmadır ve tek bir halka bile kalsa yaşar ve büyür

14. beyazkartal

beyazkartal selim

Favori Kamış:
    hertürlü malzm
    En İyi Avı:
    kofana eşkina yayın herhalde 1kg yakın
    Arkadaşım av yerine göre yem değişiyor herhalde bizim burda canlı tekeden başka yeme gelmez onuda liman içinden sığ yosunluklar arasından tedarik ederiz kısaca boru kurdu bizim bölgede(ist. pendik tuzla) iş yapmaz.

15. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Küçük iğne derken avlak yerinde daha önceden avlananların iğnelerini kastetmiştim.
    Her neyse dün akşam ava çıktım.
    1) Deniz çok dalgalıydı sırılsıklam olduk.
    2)Bizden önce balıkçı teknesi gelmiş ve ağ atmış balık kesti.
    3)Bomba ihbarı yapıldı.:)
    4) Elektrikler kesikti.

BU ve bu gibi sebeplerden elimiz boş dönmüş olduk bi dahaki güzel bir havada tekrarlayacağım.Tavsiyeleriniz doğrultusunda hareket edeceğim.