BİRAZ SOHBET, BİRAZ YARDIM :)

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında öğretmen35 tarafından paylaşıldı.

  1. öğretmen35

    öğretmen35 mehmet

    Yaş:
    37
    Mesajlar:
    23
    Şehir:
    Gebze / KOCAELİ
    Merhaba arkadaşlar,
    Uzun zamandır siteyi takip ediyorum. Yeni eklenen raporları hiç kaçırmıyorum mutlaka okuyorum. Harika bir site bence. Yakalanan levrek ve lüferlere imrenerek bakıyorum :p
    Babamla İzmir'de çocukken barajlarda sazan avıyla başlayan balık sevdam, gençliğimde İzmir sahil kenarlarında devam etti. Klasik 3lü dip olta, boru kurdu ve sülünez vs. Sonra üniversiteyi kazanınca uzun bir zaman uzak kaldım. Ardından Şanlıurfa' ya da atanınca 4 sene boyunca tek gördüğüm balıklar balıklı göldeki balıklar oldu :laughing:
    Sonra Kastamonu sahil ilçeye atanınca sevdam tekrar küllerinden doğdu. Orada geçirdiğim 4 sene de daha önce hiç tanışmadığım çapari oltayla tanıştım. Ardından da istavrit tutmayı öğrendim. Çok sevmem ama kefal de kıbrıs oltayla bolca tuttum.
    Daha sonra sitede dolaşırken spine merak sardım. Levrek tutanların yazdığı sahtelerden River2Sea Rover 128 12,8cm ve Kendo Seabass Minnow 145F satın aldım. Köyde görev yaptığım için ayda 1-2 anca sahile inebiliyordum. Zaten oraların ulaşım sıkıntısını bilen bilir. Elimdeki tek surf kamışla at çek yapmaya çalıştım ama hiç bir şey yakalayamadım. Zaten çok da fırsatım olmadı dediğim gibi...
    Şimdi ise Koaceli Gebze'deyim. Burada da komşumla arada avlara çıkıyoruz. Ama istavrit, eşkina vs.. İçimdeki levrek ve lüfer aşkına dur bu diyemiyorum. Ama bunun içinde doğru kamış, makine ve misina ile işe başlanması gerektiği konusunda tatmin oldum forumdan :) Ama bir türlü karar veremiyorum. Sizlerden yardım talep ediyorum. 2.70 mi kamış 2.40 mı? Boyla alakası var mı bilmiyorum ama boyum 1.80. Okuma mı Shimano mu? Özellikle okumayı çok sevmiş herkes, iyi de iş yapıyormuş sanırım. Misina olarak ise ne yapmalıyım hangisi doğru hiç bir fikrim yok:confused: Lütfen bana yardım edin bir dişli yakalamak için uykularım kaçıyor reeling Hatta sahte de önerirseniz memnun olurum. Kamışla makineye 400-500 tl bütçem var yaklaşık. Çok pahalı olmayan ama iyi iş gören istiyorum. Çok şey mi istiyorum bilmiyorum ama. Değerli fikirlerinizi bekliyorum :thumb:
     
  2. guzelkentli

    guzelkentli adem demirtaş

    Yaş:
    57
    Mesajlar:
    6
    Şehir:
    kocaeli
    Hoş geldin hocam karadenizde 4 yıl boyunca levrek yakalayamamanız şanssızlık ben Sinop Güzelkentten 50 yaşında emeklilik günlerine yeni başlamış ve Çayırovada ikamet etmekteyim.Spinle tanıştıktan sonra karadenizin yani köyümün değerini çok daha iyi anladım.Eğer merada levrek varsa gerisi teferruat.rastgele
     
  3. öğretmen35

    öğretmen35 mehmet

    Yaş:
    37
    Mesajlar:
    23
    Şehir:
    Gebze / KOCAELİ
    Hoşbulduk teşekkür ederim. Karadenizde tutmadan gelmek bence de büyük kayıp ama zaten son sene denedim şansımı o da birkaç kez. Doğru merada levrek varsa olur belki ama doğru merayı da bulmak mesele abicim.
     
  4. KARAHANLI07

    KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

    Yaş:
    44
    Mesajlar:
    2.055
    Şehir:
    ANTALYA-MERKEZ
    Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Mehmet Kardeşim aramıza hoş geldin.Dilerim hepimiz senin ihtiyacına bi nebze de olsa yardımımız dokunur.Kocaeli Gebze arası lüfer hususunda av veren yerlerle dolu ama levrek için ne söylesem zor.Malum levrek biraz huysuz bir balık...Şartları uygun değilse bölgede aç da olsa durmaz gider.Lüfer aşırı predatör olduğu için su üstü sahteye de dalarlı sahteye de popper su üstü sahtesine de yani her tür sahteye rahatlıkla dalan bir balıktır.Tok da olsa aç da olsa farketmez onun için...Avını gördümü Dalar keser biçer yemesede yapar yapacağını...Bu aylarda eminim Bölgende av veren meralar vardır.Sana tavsiyem önce keşif yapman...Bir hafta sonu misal sabah suyunun bitme saatine yakın örneğin 8 civarında merada ol yani kıyıları yokla... yani incele... birisinde spinnci olmasa diğerinde vardır.İzle bak bakalım ne yapıyor??? dalarlı sahte mi su üstü sahtemi onu gör sonra git adamla sohbet et... iyi biri ise sana doğru bilgi verecektir.ama levrek merasını pek söyleyen eden olmaz. söyleseler de hemen kendine şu soruyu sor... madem orada levrek var be adam senin burada ne işin var??? :) kamış boylarına ben pek takılmıyorum.bende 1.90 boy var 2.4cm kamış da 2.70cm kamış da benim işimi kolayca görüyor.aksiyon vermek ise asıl olan yine ilginç bir durum sözkonusu... yani genel kanı sert kamış devirli makine ile su üstü sahtelerine kolay aksiyon veriliyor denirken ben neredeyse lrf kamışı diye bileceğim bir kamış(shimano catana cx supersensitive 2.70cm 5-20gr yumuşacık bir kamış)ben bununla öyle bir aksiyon veriyorumki hiç zorlanmadan şaşarsın.... makinem de ufacık tefecik 2000 lik neredeyse alabalık makinası.... iş sende bitiyor kardeşim.... kamışa aksiyon verirken makineye misinayı sarma ritmini kendin ayarlarsın bu konulara bence takılma.... sen kendini aksiyona alıştır gerisi kolay... iş sende bitiyor yani.... shimano da okuma da kendisini kanıtlamış markalar. gönül rahatlığıyla kullana bilirsin bişey olmaz...makinaya mono saracaksan 0.25 den kalına gerek yok. kalınlaştıkca atış mesafen kısalır... makinan 3000 yeterli kamış ben olsam 270 alırdım erimde bi nebze artın olur. okuma yı baz alarak sana bi tavsiye linki göndericem.dilerim ustalardan da yorumlar gelir.zira ben bu menzilde bir arpa boyu ya gittim ya gidemedim :)

    https://www.avmarketi.com/asp/product/136531/Okuma-V-System-Spin-Kamis-270Cm-10-40Gr

    https://www.avmarketi.com/asp/product/3168/Ryobi-Ecusima-3000-makine

    makinenin 1 yorum olduğuna bakma kullanıcısı oldukça fazladır....

    https://www.avmarketi.com/asp/product/236093/Daiwa-Megaforce-Serisi-270m-Monofilament-Misina

    benim kullandığım herkeze de tavsiye ettiğim misinadır kardeşim.


    sana tavsiyem eğer üşenmezsen avdan sonra kamışı nemli bez ile sil makinanın kafasını boş bir makaraya aktar sonra kamışın ilk halkasına bezi tıkıştır misinayı makinaya tekrar aktar misinan denizin tuzundan çizilmesini engellemiş olursun.RAST GELE :)
     
  5. KARAHANLI07

    KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

    Yaş:
    44
    Mesajlar:
    2.055
    Şehir:
    ANTALYA-MERKEZ
    Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
  6. öğretmen35

    öğretmen35 mehmet

    Yaş:
    37
    Mesajlar:
    23
    Şehir:
    Gebze / KOCAELİ
    Zaman ayırdığın ve değerli fikirlerini paylaştığın için çok teşekkür ederim abicim. Tavsiyelerini dikkate alacağım. Okuma kamışının aynısına bende bakmıştım. En çok da aslında kafama o yatmıştı yorumları okuyunca özellikle. Ryobi makineyi ilk defa duydum diyebilirim ama sağlam bir makineye benziyor. Havalar da güzelleşiyor bundan sonra fırsat buldukça meralarda dolaşmaya çalışacağım. Yerinde görmek lazım değil mi :) :) Bir de misinaya baktım da abicim kaç mm lik almalıyım lüfer ve levrek için?
     
  7. öğretmen35

    öğretmen35 mehmet

    Yaş:
    37
    Mesajlar:
    23
    Şehir:
    Gebze / KOCAELİ
    Spro makineyi de biraz inceledim abicim diğerine göre hafif bir makine. Forumda okuduğum kadarıyla spin avlarında daha avantaj sağlıyormuş hafif kamış ve makine. Tabi ki senin de dediğin gibi her şey kişide bitiyor aslında aksiyon, atış vs.. Her şey için sağ ol abicim Rastgele...
     
  8. KARAHANLI07

    KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

    Yaş:
    44
    Mesajlar:
    2.055
    Şehir:
    ANTALYA-MERKEZ
    Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Kardeşim misinada 0.25 in altına inme.çok ağır sahtelerde jig vs uygulayacaksan ağırlığı 30gr civarlarında olan sahteler için 0.25-0.30 arası ola bilir. spro gerçekten kendini kanıtlamış bakımlarını aksatmadan yaparsan evladiyelik makinadır senin tüm spinn ihtiyacını rahat rahat görür.Rast gelsin kardeşim.:thumb:
     
  9. KARAHANLI07

    KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

    Yaş:
    44
    Mesajlar:
    2.055
    Şehir:
    ANTALYA-MERKEZ
    Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Bir ilavem daha var.Kaloma ayarını mutlaka öğrenmelisin.av esnasında yerine göre sert yerine göre gevşek kaloma yapman ve balığı yorman gerekir.bazen balığa fırsat vermeden sarman bazen balığa yol vermen gerekir.Bunu sen tecrübe edinerek öğrenirsin.ama tavsiyem lüfer güçlü geliyorsa mutlaka kalomayı biraz gevşet. levrek için de aynı şekilde ama levrek biraz kurnaz balıktır taş altlarını sever.taşa sürter misinayı keser... balığın gidiş istikhametini görüp merada orada ne ola bilir ne var ona göre davranmalısın... baktın balık taşa gidiyor eminsin sık kalamayı balığı başka istikamete yönlendirmeye çalış yoksa balık işini bilir.Sevgiler.
     
  10. dvrzener

    dvrzener merve kaya

    Yaş:
    34
    Mesajlar:
    55
    Ben de emeklilik geline alıp oltamı sularda gezinmeye balıklar ile konuşmayı hayal ediyorum. Fakat şuan bireysel emeklilik için attığım adımları iptal için anadolu hayat BES iptal işlemleriyle uğraşıyorum. Emeklilikte istediğim yere gidebilmek için daha büyük adımlar atmam gerekiyor çünkü.