çok güzel bende bir ara kafayı takmıştım ancak istanbul il su ürünlerinden ismini şaun hatırlayamadığım yetkili bir arkadaş .uzun konuşma sonrası sizli bizli komuşmayı bir kenara bıakıp samimi şekilde durumu anlattı . dedi böyle böyle normalde bize verilen talimata göre belediye gitmeli . biz ilçeye fax çekiyoruz yılda 2 kez . ilçelerde belediyelerin zabıta amirliklerine fax çekiyorlar bilgilendirme amacıyla. belediyede diyoki senin iş tanımında zabıta bakacak pazardakine diyor . ama benim iş tanımımda öyle bişi yok bakmam diyor. yukardada yazdığım gibi devlet elinden çıkma 2 kanun var ikiside birbirini tutmuyr. biride demiyoki "aga bu nedir"? 174 e bıraksanda diyor adam ilçe atrımı arasanda diyor. bizde şikayet alınır . sonra şubenın arabasının çıkış çizelgesi vardır . araba için isim yazdırılır araba öyle alınır. yani sen bugun şikayet etsende şube aaraba için istek yollıcak araba için izin verilecek 2-3 günden önce gitmez 174 ve ilçe tarım dedi. zabıtada diyoki ben pazarcıdan korkuyorum . bakmayın benim öyle efe efe gezdiğime. ufak tezgah açan limon satan adama 10 kişi yüklenirim . ama öyle balıkçıya falan sataşamam adamlar birbirlerinin yerine bile girince döner bıçağı çekiyolar. yetkim dahi ilişmem bahane bulurum . belediye iş tanımını gösteririm . güç bela belediyeyi zorlayı oraya gönderttiğiniz zabıta neyapıyor adamla selamlaşıyor. abi şikayet var diyor . kasadaki balığın % bilmem kaçı limit altı olabilir diye bişi vardı sanırım . kasanın hepsi limit altı olsada kasada az limit altı var fire verebilir diyor görmezden geliyor. zabıtaya göre iyilik yapıyor ona milletin ekmeğiyle oynamıyor hesapta. bende uğraşmıştım çünkü karşılabileceğiniz durumlardan örnek veriyorum .
hop gol yedik usta. Amatör balıkçılara belge olmazsa ceza geliyor. Af edersiniz küfür edesim geliyor ama etmeyeceğim. Adamlar avlakları kurutuyor, yasa dışı boyutta balık satıyor yasa yok. Biz 1 tane balık yakalayacağız diye uğraşırken bize yasa çıkıyor. İnsanların adaleti işte.
hic yakalamadım ama yalanması en güzel balıklardan birisi. cok güzel söylerdim simdi ama o balıkcıyla yüz yüze olmam gerekliydi. günümüzde böyle avlanmalar devam edicek , bir okadarda caydırıcı sistemler cıksada aynı tabloları izleyecegız ne yazıkkı türkün aklı sonradan calısır herzaman böyle böyle devam edip gidicek. sonra kaybolucak balıklar herkez bir cay icmek icin sahillere gidicek. ehh ehh diyicek zamanında ne güzel balıklar tutuyorduk simdi kurudu sadece izliyoruz diyecekler. bu uzak değil cok yakında olucak bak demedi demeyin. bırakmadılar troll yasaklanmadıgı ag yasaklanmadıgı sürece denizler bitmeye devam edicek.
sa kardeş aslında ben bu yeni kanundan memnunum keşke kanundaki gibi eğitim alan kişiler yetkili kişiler balık tuta bilse göllerde denizlerde keşke belgen varmı avcılık yapmaya diye soran olsada bilnçsiz avlananlar engellense geçen hafta alabalık avına gittik avlağa geldiğimizde olta atacak yer bulamadık adam sahillin yarısına ağ çekmiş kıyıdan diğer tarafa geçtik 3 kişi dip oltası atmış 200-250 iki taraflı kaplamışlar dikili 10-15 olta var makinalı sayamadığım kadarda el oltası atmışlar kavga edecektik nerdeyse şikayet dedik tınamadılar bile nasıl olsa jandarma yada su ürünlerinden kimsenin gelmeyeceğini biliyorlar neyse söylene söylene geçtik başka yere aradan 2saat geçti 4 kişi ellerinde 2 şer olta uçlarında tırıvırı takılı geldiler yanımıza adamlara yasak diyoruz duymuyor bile doğaya nekadar zarar verdiğini anlattık ama onu anlayacak insan evladı nerdee yani anlayacağın sende bu tip kişilerle karşılaşmışsındır belki bu çıkan kanunla şikayetler üzerine belki baskı artarda sapla saman ayrılır bir birinden diye düşünüyorum yani ümit ediyorum :laughing:
sa Arkadaşlar bu gün istanbul il tarım ve hayvancılık müdürü İrfan soysal aradı adam çok anlayışlı çıktı dakikalarca yaptığımız ihbar için teşekkür etti ve gelişmelerden bahsetti konu geçen yer için istanbul valliği aracılığıyla bahçeli evler kaymakamlığına yazı gönderildiğini ve o bölgedeki pazarlar toptan balık satan yerler hakkında işlem başlatıldığını söledi ve denetimlerin artması için belediye zabita müdürlüğüne emir yazısı gönderildiğini söyledi ve tekrar teşekkür ederek bu tip ihbarların mutlaka yetkililere göndermemizi ve delil sayılabilecek fotoğraf video gibi kayıtlar almamızı tavsiye etti elerinde bu tarz delil sayılabilecek belge olursa geçmişe dönük işlem yapmanında mümkün olduğunu söyledi işin özü arkadaşlar bizler elimizden geleni yapacağız şikayet ettik bişey çıkmaz diye düşünmeden sonuç alanakadar uğraşacağız sizlerinde ümidi kırılmasın peşini bırakmayalım
sa murat kardeşim işte bu söylediklerin olmasın diye herkez elini taşın altına koyacak bak bu konu ile 8-10 arkadaşım benimgibi yazılar yazdı resmi kurumlara bana gelen dönüşler ümit verici yani 10 kişi buraya kadar getire bildiysek bu form da kaç üye var ve %50 si buna destek verse çok ses getirir ki bunun gibi kaç form var sen düşün birlikten güç doğar diye boşuna dememişler biz birlik olmadıkça malesef senin dediğin gelecek yakın bunun olmaması için hep destek tam destek diyorum :thumb:
bakanlığın hazırladığı su ürünleri kanun tasarısı aşağıdaki linkte ayrıca buradan görüşte bildirebiliyorsunuz bilginiz olsun http://www.tarim.gov.tr/Sayfalar/DuyurularDetay.aspx?rid=162&ListName=Duyurular&refId=
Olmaz mııı? Her kanaldan yasadışı kaçak avcılarla mücadele etmeye çalışıyoruz. Tarım İl Md. nün yaklaşımı da doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Kendisine teşekkür ederim. Yalnız çok önemli bir konu, her şeye nalıncı keseri gibi kendine yontarak bakmamak, yapabilirsek eğer, kendimizi diğerlerinin, gırgırcının, trolcunun, kıyıya ağ atan(bunu yapmak zorunda olan) küçük geleneksel kıyı balıkçısının(ki bunlar AB tarafından da destekleniyor, stoklara en az zarar veren av şekli olduğu için) yerine koyarak hareket etmek gerektiği. Tebliğleri bilmeden yapılan şikayetler ise karşılık bulmuyor ve yalancı çoban durumuna düşüyoruz, doğruyu söylediğimizde de aldırış eden olmuyor. Limit altı balık tutan, satan ve satın alanı, amatör görüntüsü altında boy ve miktar olarak tebliğe aykırı balık tutup üstelik bunu satanı da ilgili yerlere bildirmek zorundayız. Böylelikle belki kıyılarda biraz yer açılır. (Ben kıyıdan olta atmıyorum.) selam ve sevgiler.