Bişeyleri yannış yapıyorum.

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Karatash tarafından paylaşıldı.

1. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    bugüne kadar 3 ton:):)
    mustad uzun pala 2/0 iğne balık kaçırma olayını tamamen ortadan kaldıracaktır,iğnenin boyuna bakıpta çok büyük bu balık almaz diye aldanmayın,çinekopun bile ağzı ambar gibidir,ufak iğnelere bir kaç kez vurup balık alınabilirken,büyük iğnede tek vuruşta balık üstündedir.....en ufak balıktan en büyüğüne kadar hepsini alır...iğne kestirme olayı yarıya düşer belkide hiç olmaz,tüm vuruşlarda tasma zamanında atılırsa vuran balıkların yakalanma oranı yüzde 90 civarındadır....iğnelerin kertikleride büyük olduğundan balık takla dahi atsa kayalarada çarpsa kaçma oranı neredeyse tamamen ortadan kalkar....böyle bir takımı tek hırsızlı mustad 2/0 ile bir dene abi,ufaklığında yüzü gülsün,rastgele

2. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Tebrikler Burak iyi bir konuya değindin. Balık tutanların genelinde "ufak iğneyle balığı daha iyi alırız" gibi bir düşünce var. Bu izmarit gibi ağzı çok küçük yemi tırtıklayan balıklar için geçerlidir, lüfer, iskorpit gibi büyük ağızlı balıkları büyük iğne daha iyi alır. 2/0 iğneli uzunoltalarda çinekop ve sarıkanatları çoğu vuruşta alıyoruz. Yalnız mantarlı takımlarda 2 tane 2/0 iğne düşünmüyorsun heralde, bunlara yaprak istavridin boyu yetişmez. Tek iğneli takım mı öneriyorsun, yoksa üstte küçük altta 2/0 mı?

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Vay aret hirsiza çift kat atmada mütabik olduk mu sonunda :D

4. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    2 tane 2/0 abi,hırsız iğnenin sapını ocakta ısıtıp halka haline getiriyorum halkaya bir tane fırdöndü takıyorum,fırdöndüyüde mantardan çıkan ufak bir misinayla bağlıyorum,mantarın içine gömdüğüm iğneyide japon yapıştırıcıyla sabitliyorum takım tamamlanmış oluyor...istavritler tam geliyor hatta ucundan kestiğim bile oluyor,halka yapılmadan da tam bir şekilde oturuyor iğneler yeme ve balık kaçırmıyor acemice davranılmadığı sürece,akşam balık dönüşü resmini atarım buraya kısmetse

5. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    0,26 kullanırsan tabii ki:) 0,35 kullanıyor olsam çift kat atmam o kadar misine kalabalığı balığı kıllandırır.

6. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Resmini görmeyi isterim Burak. Rastgelsin.

7. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    eyvallah abi

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Gençler ve hep genç kalanlar, sizin kullandığınız klasik takımlarda, kısa pala chinu iğneler, arasını çelik tel veya rezistans teli ile yapmak kaydıyla mükemmel netice verecektir.

Bir deneyin, farkı göreceksiniz. Elbette biraz iri, hallice, 2-4 numara bir şey olursa iyi olur.

Gözünüzü korkutuyorsunuz ama, emin olun ki bunları yapmak, klasik takımları yapmaktan çok daha kolay. Benim ilgili konularımdan görebileceğiniz, yemi telle tutturma olayını da yaparsanız, faydasını görürsünüz<

9. Karatash

Karatash Hüseyin

Favori Kamış:
    Albastar poseidon 4.20
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 8000
    arkadaşlar peki düğümlerl ile ilgili bana link verebilirmisiniz. Araştırıyorum ama çok sayıda çeşit var.
    iğneyi bağlarken kullanılacak çok çeşit var mesela, hangisi daha iyi iş yapar kafam karışıyor.

http://www.angelknotenpage.de/

10. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Üstad evet hırsıza çift kat atılır hatta hatta zokalı takımların tamamında bile çift kat atılır düğümsüz zokaya bağlanır...

Bravo...

11. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde

Çift kat misina + bildiğin naylon dikiş ipi. İp çok ince dişlere gelmiyor misina kopar ip tutar.

Bu arada Hüseyin , bunları anlatmıştım sana :) Hüseyin Karatash oluyor.

12. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    10 liraya bir havya alsınlar teli kaynatınca dahada çıkmıyor.

13. anton

anton Adnan

Favori Kamış:
    Vega Potenza 4.20, Lineaffe Exteme 4.40, Okuma Salina 4.20 3 parça
    Favori Makine:
    Shimano PA Fliegen TD, Daiwa Emble pro 5000, Shimano spinjoy XT Surf
    En İyi Avı:
    Kova dolusu sarıkanatlar.

Serdar abinin tarifindeki takımdan kullanıyorum. Balık seyrekken çok farkediyor. Yapması biraz zahmetli fakat alışınca çok kolay. Balık kesemediği için takım da kaybetmiyosunuz. 1 takımı 2 balık avı boyunca çok rahat kullanabiliyorsunuz. (40-50 sarıkanattan sonra teller kırılabiliyor, değiştirmekte fayda var). Yem takmak klasik takıma göre ugrastırıyor. Bazen bakır teller balığın etine zor batıyor. 0.50mm olanından almakta fayda var. Balık bollaşınca ben üstte düz iğne altta chinu iğneli yine tellerle baglanmış yarı klasik takıma dönerim. Bu takımda çok avcı. Konuyu açan arkadaşa tavsiyem yemi doğru takmayı öğrenmesi. Yem aynen yaprak gibi düz olmalı. sülük gibi buruşursa, sarkarsa, tiftiklenirse balık alma şansı %99 düşer. Olta dibe inerken elinde tut. bazen havada vuruyor yem bozulmuş şekilde dibe iniyor. balık vurmuyor.

14. leventturksoy

leventturksoy levent

Favori Kamış:
    Daiwa Procaster 4.20 surf daiwa crosscast 2.74 spin
    Favori Makine:
    Daiwa Crosscast S 5000 Daiwa Procaster 2500 A spin
    oncelikle takımları kendin yapabilirsen daha iyi avlar yapcanı sanıyorum ben kendi takımımı nippon 0.18 orgu ip misina kullanıyorum balıgın kesme sansı cok azalıyor birde balıgı tasmaladıktan sonra kamisin ucunu suya olabildigince yakın tut balıgı asla su ustune cıkarma bunları yaptıktan sonra diyer arkadaslar kadar tutabilirsin birazda sans gerekiyor:)

15. Karatash

Karatash Hüseyin

Favori Kamış:
    Albastar poseidon 4.20
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 8000
    Şuan oturdum takım yapmaya çalışıyorum evde,

Tabi acemilik olduğu için el alışkanlığı kazanana kadar biraz uğraşıcaz.

İki iğne arasındaki mesafeyi nasıl ayarlıcaz? biraz uzak oldular , oysa tam ilk iğnenin bitimine ikincinin başını koymuştum ama çekerken baktım uzaklaştılar.

birde stoperler normalde ortası delik olmuyor mu ? aldıklarım delık degıl ve delmek de pek mumkun gorunmuyor da.

16. lemodella

lemodella Ümit TALU

Favori Kamış:
    okuma salina--Okuma v-system 3.00 20-80 gr
    Favori Makine:
    shimano nexave 6000---shimano sienna 4000
    huseyin abi ozelden mesaj yazdim bakarsin saygilar

17. serhat84

serhat84 serhat

Favori Makine:
    okuma trio
    abi o stoperların ortasındaki delik çok küçük oluyor, aldığın stoperda misina olması gerekir, takacağın misinayı onun arasından geçiriyorsun ve kıvırıyorsun sonra stoperı çekip kendi misinana geçiriyorsun. ilk elime aldığımda bu misina nasıl geçer bu stoperdan diye kara kara düşünüyordum.

şu sayfadada var :http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=27815

ben gürpınarda hazır takım ile avlanıyorum, bir iki tane anca alabiliyoruz. öğrenirsen bize de öğretirsin artık takım yapmayı :)

18. Karatash

Karatash Hüseyin

Favori Kamış:
    Albastar poseidon 4.20
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 8000
    Serhat sağol,
    bende biraz düşününce bahsettiğin şekilde oalcağını buldum stoper işinin :)

İnşallah yapmayı bi becereyim emin ol elimden gelen yardımı yaparım.

19. ajurna

ajurna Burak Ergün

bende bu şekli görünce bir soru sorayım. kurşunu burada ki gibi klipse mi takmamız lazım yoksa iğnelerin alt kısmına mı gelmesi lazım. bunu bi türlü anlayamadım valla :) bazıları kurşunu altta kullanıyo bazıları klipse takıyor arada nasıl bir fark var acaba?

20. 0RHAN

0RHAN ORHAN

Favori Kamış:
    Explanada Surf
    Favori Makine:
    Penn & WFT
    En İyi Avı:
    KALKAN - 4 KG

Herkezin Kullanım Stili Farklı :) Ben Uğrasmamak İçin Klipse Takıyordum Takımıda Kurşunuda . Sonrada Baktım Verimlide . Bu Şekil Kullanmaya Karar Verdim