Bitmeyen bereket, lüferler, sarıkanatlar

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Büyüksün babam.;)

Engin yüreğini onmaz darbelere açma cesaretin ve yılmayan azmin nice cengaverleri pesent ettirir, nicelerinin kılıcını teslim alır. Bu bahadırlığındır ki, işte vur göğsüm diyişindir ki, cılız bir çizik bile olmayacak darbelere karşı tüm zaferlerini sundu sana. Daha yazmadan, yazamadan bu meydan okuyuşun galibinin kim olacağı nasılda belli.

Bilirsin, Musa da böyle yapmıştı. Atın, buyurun önce siz atın, görelim neymiş marifetiniz dedi de önce atanın kazanacağını sananları daha başından mahkum etti. Düğümü sağlam olan niye yüksünsün, asası sağlam olan neden endişe eder ki? At, hamleni yapıver eminliği, hasmın eline bağdır, atsa ne olur atmasa ne?

Aklıma salınanları yazayım ben de rahat, sen de, buyursunlar:

2 kişi kasalarca lüferi boğmuş. Kanlı, kirli, dökme balıklar. Daha olsa daha da alınacakmış belli. Avda geçirilen zaman sırf geleni içeri alma yönünde değerlendirilip, cukka edilmiş. Ne gelmişse alınmış ne gelmişse alınmış. Silme 2 kasa balık. Limit-mimit hak getire. Bereket diyoruz buna? Üstün başarı?

“Balık bitmedi”yi göstermenin başka yolları yok mudur ki, ispatı için; daha dün bir başkasının satılmak üzere avladığı balıklar foruma asılır, bu yetmez, işte bu gün de nisapsız avlanmalar ustalık ve bereketin örnekleri olarak sunulur?
    Hem şu partner dediklerin de kimin nesidir? Yine sahne almışlar hayırlı olsun da seni bir adım öne götürecek, icabında tecrübe ve bilgi hanene bir değer ekleyecek kalitede hiç partner rastlamaz mı sana? Sana hep seni yere baktıracak, kanun takmaz, avlanmaktaki maharetlerini sınır tanımazlıkla ifade eden kişiler mi rastlar? Caka satan, ölçüsüzce avlanan? Onlar mı seni bulur yoksa sen mi onları?

Böyle yapmakla forumlar nasıl değerlenir de sen, ben veya bir başka amatör dostumuz nasıl var oluruz? Kendi bindiğimiz dalı kesmek daha başka nasıl olabilir ki? Kendi varlığımızı inkar gerçekte nedir?

Polemiğin alasına davetiye çıkaracak görüntü ortada iken polemik çıkmamasını rica etmek, bayır aşağı freni boşa alıp aracı bırakmaktır. Söylenmese bizce bilinemeyecek şeyleri söylemek açık sözlülüğe, doğruluğa delalet etse de düz gitmez üstadım, doğruya varmaz o araç. Nihayetinde toslar bir kayaya, yahut bir çukura dalar bodoslama. Ne araç kalır ne yol ne de can.

Böyle bereket olmaz olsun.

Bereket, neden bereket olarak anılmak yerine birilerinin egosuna/cebine payanda olmak zorunda ki? Yeterinde ve kararında avlanmak bereketi yeterince gösteremeyecek miydi? Çok demek, fazla demek olsa-olsa israftır. Haramdır, haram. O çok endişe ettiğin, hani ola ki balıkçılıktan soğurlar diye gece gündüz çırpındığın gelecek neslin/heveslilerin hakkını gasptır. Aynı zamanda günümüz insanının, benim, limitlere uygun olta atanların -balık avlayamasa da- hakkıdır gaspedilen.

Huzuru mahşerde, o büyük divanda “bunlar benim partnerlerimdi” deyip boyunlarına sarılırsın da görürüm seni.:eek:

2. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    abi çok şey yazdım ama sildim sadece yetiştirdiğin patnerlerim bunlar diye övünüyorsan yazık diğer forumda aynı konu var ve patnerin 14 kilo olduğunu kendi beyan ediyor :cool: sonra kalk bunları savunmaya devam et banghead

3. Dentice

Dentice Hasan Hüsnü DEDEOĞLU

balıkları ben tuttum beni muhattap alın....evet 14 kg 2 kişi....sen şimdi bana hemen şimdiye kadar hep limit dahilinde av yaptım de güleyim sana burdan ?

4. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    İki has Anadolu çocuğu

Olayı aksine tenkit yönünden ele almışlar.

Halbuki başka bir platformda adeta üzerime çullandılar.

Böylesine bir rapora,resime övgüde olur,yergide..

Ben her ikisinede hazırdım biliyordum.

Bence iki zıt görüşte olanların buluşması gereken nokta,yöntem yada sunuş ne olursa olsun,işte bu sezon örneği zor görülen lüfer bereketinin halende devam eder durumunu ortaya konmasıdır.

Yok bazı balıkların ezilmiş görünür olması,yok limiti geçer olması,yok şu yok bu ikinci planda gelir.

BU şimdiden iç acıcı gönül ferahlatıcı ön haber olarak ele alınmalıdır.

Siz iki kafadar hele yasal limit bir kg'a inerse ne yapacak millet yada forumlar,yada siz ne yapacaksınız 1.100 gr yakalayını tü kakamı edeceğiz hele bir düşünün bakalım.

Sevgmle kalınız

5. silent01

silent01 Erhan Açar

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 270 Spinning, Okuma V System 2.40 10-40gr, Shımano Alivio TeGt 30-60 Tele Spin
    Favori Makine:
    Shimano Sonora 2500 FC, Shimano Hyperloob 4000FB
    Öncelikle bu limit aşma muhabbetine bende karşıyım onu belirtmek isterim. Yani 10 kişi gidip adam başı 5er balıktan toplamda 50 balık almak ile, tek kişi gidip 50 balık almak arasında ben şahsım adına hiç bir fark görmüyorum. Denizden eksilen balık sayısı sonuç olarak aynı oluyor. Ha her giden 50 balık alır o ayrı mevzu ama ayda yılda bir defa denk gelinmiş bir ava kimse hayır demez kendimizi kandırmayalım lütfen.

Fakat benim gözüme çarpan nokta başka birşey, burdaki raporda da limit aşımı olmuş bizlerin arkadaşlarımızın geçmiş raporlarında da limit aşımı oldu. Fakat her iki konuya yazılanları düşününce biraz garipsedim biraz da gülümsedim :)

Bizler rapor açtığımızda limit aşımı oluyor diye çapulcu bohcacı oluyoruz, fakat söz konusu buradaki üstatlar olunca, tebrikler tebrikleri kovalıyor :)

6. Vedat abi, mahsus yapıyorsun bence... Yeni asma kilidin hayırlı olsun. Seni seviyorum.

7. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sadece bu sesi cikarabilecek yukseklik ve akilda olabildiginiz icin sizlere cok saygi duyuyor ve sizleri cok seviyorum. Doga ve surdurulebilir balikcilik adina kendiniz olarak ayaga kalkabilmeyi sectiginiz icin saygi deger dostlarim ve buyuklerim Nuri ve Mustafa; adamin dibisiniz...:) Helal olsun...

Gerisinin adi amator balikci degil bohcacidir.Bu sayfalarda bulunmalari bile, boylesi konuyu, boylesi ozendirici icerikle acmalari bile cehaletlerinin acik gostergesidir. Iyi bir balikci olunabilir...Hatta muhtesem bir balikci olabilirsiniz.
    Ancak sican yarisinin galibi hala bir sicandir. Bu isi sican yarisina cevirenler utansin...

Yaziklar olsun diyorum...:(

8. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sanırım hatta iddia bile edebilirimki şu son lüğfer ve sarıkanat avlarıyla ilgili açılan çoğu raporda limit aşımı söz konusuydu.

Ben fazlaca tenkit alan görmedim.

Sanıyorumki Erhan tenkit hatta dahada ileri giderek bana daha beter laflar edilmeye başlandığına göre arkası gelecektir.Bekleyelim görelim bakalım.

Benim kendi,kendime yüklediğim misyon belli.Ben gönüllere balıkcılık konusunda karamsırlığın çökmesine dayanamıyorum.
    ,
    Bu olguya hevesle sarılınmasının taraftarıyım.

Aksi halde işte katılanıda gittikce azalıyor ilerde forumların devirlerini tamamen kapanmasından çekiniyorum.

15 km gidiş 15 km geliş sabaha kadar olta başında bekleyiz ve sonucunda alınan 2 kasa balık.

Evet limit aşılmış

Buradaki gayem lüfer bereketinin halen devam ett.iğini gösterip içlere su serpmekten öte bir gaye taşımamaktadır.

Sevgiler

9. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Gerisinin adi amator balikci degil bohcacidir.Bu sayfalarda bulunmalari bile, boylesi konuyu, boylesi ozendirici icerikle acmalari bile cehaletlerinin acik gostergesidir. Iyi bir balikci olunabilir...Hatta muhtesem bir balikci olabilirsiniz.
    Ancak sican yarisinin galibi hala bir sicandir. Bu isi sican yarisina cevirenler utansin...

Yaziklar olsun diyorum...:([/QUOTE]aı diyorsun hil ve bohçac

Sevgili Hüseyin.

Bu forum ve Face ortamlarında beni çoğu kere tenkit ettin,hatta örneği yukardaki kelimelerindede görüldüğü üzere işi hakarete dahi çokca götürdün.

Diğer forumda bana olmadık şekilde tenkite boğarlarken,izlemekle yetindin sen karışmadın.

Burada az bekledin iki kuvvetli amatör bulunca silahını çektin ve acımasızca yazdın.

Nasıl olsa burada moderasyon yok,nasıl olsa birkaç kişi saldırıya geçti eh sende geri kalırmısın yüklendin.

Her üçünüzüde seven birisiyim ben içimden sizlere kızmak gelmiyor,yüklenmelerinize devam edin.

Sanmıyorumki yönetimdende bir müdahele olmayacaktır,konuya övgü yazanlarda sessiz kalacaklardır.

Ben forum dinamiğine katkı sağlamak amacıyla paylaşımlarıma sizlere rağmen,dozu kaçmış tenkitlerinize rağmen yazmaya devam edeceğim.

Benim için alacağım müspet yorumların fazlalığı önemlidir,cılız birkaç tenkitin ise nezdimde değeri yoktur.

Sevgiler

10. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Demin Seyit aradı sevgili Yavuz uzunca konuştuk.

Turna açılış sezonunda yakınlara gelp birlikte sezonu açabilme planınızdan bahsetti.

Bahsi geçen yer gerçi tarafımdan telefuz edilmiş olsada,şimdide burada örneği görülen polemik konumun arasında bana,oltası suya az değmiş bir kişi tarafından edilen laflar esnasında sarf ettiğim bir gölet adııdır.

Şayet bu fikrinizde istikrar gösterirseniz,bu sezon gayet bereketli geçeceğini iddia edebileceğim yeni Turna av sezonunda,birlikte av yapabilmemiz ümidini bana vermiş olursunuz.

Yorumuna gelince.

Elbette bazı balık haberlerini ilk elden verme çabasında olan birisiyim.

Bu konuya yorum yapanlar gayet iyi bilsinlerki,olayı Necmi Fidan kardeşimede bildirdim,özellikle gırgırlar tarafından talan edilmemesi konusunda giirişimlerim olmuştur.Taa karşı kıyı Şarköy SG botu gelip iş üstündeyken yakaladığı bir gırgıra 5 milyar para cezası kemiştir.

Bölge şu ara arada müsait havalarda taa 15 metre ötelerden gelen oltacı teknelerince kısıtlı şartlarda avlanılmakta,sadece evet sadece benim arslan partnerlerimce kullanılan gayet ince takımlı makaralı oltalarla yakalanmış balıklardır.

Başka teknelerin skorları 10-15 balıkla kısır kalırken alınmış bu netice balıkcılık beceri ve neticesi açısından gayet iddialı,başarılı bir av olarak mütaala edilmelidir.

Beni acımasızca tenkit edenlerin,muhtelif platformlarda esamesi okunmazken nerdeyse onbini bulan bir kitlenin devamlı takibi altında olduğumu bilmekteyim.

Özellikle Facebookortamında gayet aktif olup her gece en azından 10-15 kişi tarafından sohbet bölümünden aranmakta,hepsinin sorduğu muhtelif sorulara anında net ve doğru cevaplar vermekteyim.

Düşünebiliyormusun bu nerdeyse terbiye sınırının çok ötesine taşabilen tenkit hamilinin benimle aynı durumda kalabileceğine.

Ne güzel apışıp kalır ne diyeceğiniz bilemez hale düşerdi.

İki saf ve temiz Anadolu cocuğunun menfi yorumları ise gönlümde hiç bir kırgınlığa yol açmamıştır.

Ben sizlerin en azından gönül ferahlığınızı herdaim sağlayacak paylaşımlarıma devam edeceğim.

Böylece hem forum dinaminiğe katkı sağlayabileceğime ve hemde içlerinde doğa ve balık avlama hevesine sahip siz genç adamlara yardımcı olabileceğime inanıyorum.

Sevgimle kal

11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Kırıkta olsa bir ayna bul ve Hüsn'üne bakıver abicim.;)

Raporu gereği için yönetime ilettim.
    .

12. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Üstadım; Ne araç kalır, ne yol ne de can.

Raporu gereği için yönetime ilettim.
    .

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.