Biz Buna da Alışığız

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında stres_yapma tarafından paylaşıldı.

1. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    Aynalı sazan 6,350 kg. lık. Gökkuşağı alabalığı 2,900 kg.lık.
    Bugün 21.02.2009 yine sabah erkenden kalkıp düştük yollara.Akşamdan yaklaşık 10 cm Kadar kar yağmıştı.Avalağ Doru ilerledikçe yavaş yavaş yavaş kar izleri kaybolmaya başladı ama hava kapalı her an fırtına kopacakmış gibi.Yolda giderken bizimkiler tatlı tatlı hayaller kurmaya başladılar "iki adam yaya yolculuk ederlerken bir dere kenarına gelmiş açlıktan nerdeyse bayılacaklar bol bol su içtikten sonra aralarında şöyle konuşmuşlar .Biri demişki ya şu dağlar pilav olsada yesek diğeri şu akan suda yağ olsa döksek üsütne diyince öteki biraz yağlı olmazmı demiş beriki boş veeeer hayal pilavı bırak biraz da yağlı olsun"aynen bu kıssada olduğu gibi bol bol hayal kurup durdular birbirlerine taktikler veriyor herkes kapacağı yerin hesabını yapıyordu.Nihayet vardır avlak yerineTakımları sıra sıra dizdik gölün serin sularına .Eee öyle hemen atar atmaz balık vuramaz .Bizde ya sabır diyip bekledik yarım saat 1 saat 2 saat 3 saat ne bir vuruş nede gölde bir dalga yok.Bizim balli sıtmaya tutulmuş gibi dalga ,dalga dalga diye sayıklamaya başaldı:D Derken öğlen oldu ve hiç birimiz hala tek vuruş alamadık.Selimle ben kalktık bu kadar aç adam var doyumak gerek değilmi diyip girşitik işe pişirdik döşürdük doyurduk.Tebdili mekanda ferahlık vardır diyip yer değiştirmeye karar verdik.Selimle çıktık arabanın yanına lastiğin birinin havası yarıya inmiş.Lastikçi bulmak umudu ile az yol gittik ama malesef.Avlanacağımız pardon Avlanamayacağımız yere yöneldik.Bir saat kadar olta attıktan sonra Akşam olunca telaşa düşmeyelim diye oltalarımı sabitledim ve arabanın lastiğini değiştim.Bir saat daha oyalandıktan sonra yine tebdili mekan hikayesine başvurduk.Yer değişme niyeti ile giderken Bizim Nurinin (Balli) ısrarla çağırdığı dalgaların yavaş yavaş kabarmaya başladığını görünce hemen suyun kenasına indik yaklaşık 2 saat orada bekledikten sonra dip oltama cılız bir vuruş oldu.Saat 4,30 civarı dönmeye karar verdik.Arabanın yanına geldiğimizde gözlerime inanamadım.Bilin bakalım ne olmuş.? Diğer lastiğin havsıda inmiş.Ağlamamak için kendimi zor tuttum.O lastiğide söktük ve yoldan geçecek bir araba beklemeye başladık bir kaç araç geçmesine rağmen almadılar ve nihayet kararsızda olsa bir araç durdu.Yaklaşık 15 km kadar bir yol gittik ve lastikleri yaptırp geri döndüm.Geri geldiğimde herkes toplanmış ve suratlar bir karış.Niyemi ? Balık tutamamışlar:D:D Hele diyinki niye tutamadınız .Selim bizimleydi Seliiiiiiiiiiiiiiimmmm

2. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Murat abi sağlık olsun atalarımız ne demiş kırk gün taban eti bir gün av eti bu sefer size av eti günü değilmiş inşallah başka günlerde istediğiniz avlara ulaşırsınız :)
    abi lastik konusundada bayağı şanssızmışsınız :( size önerim benim yaptığım gibi ufak bir kompresör alıp aracın müsayit bir yerine sıkıştırın tamamıyla inmiş bir lastiği şişirmesi en fazla 5-7 dakika sürüyor ben stepneye genelde dokunmam bile satış fiyatlarıda ortalama 15-25 tl arasında ;)

3. ÇERİ

ÇERİ Murat YENİÇERİ

En İyi Avı:
    95 CM TURNA (6 KG)
    Dert etme Murat,bidaha Selimi götürmezsiniz hem balık tutarsınız hem de lastiğin havası inmez..:D

4. MALAKES

MALAKES selim

Favori Kamış:
    makaralı olta
    En İyi Avı:
    Aynalı sazan 2.80 kg
    Güzel allahım beni ve yanımdaki arkadaşlarımı seninle yolculuk yapmayı nasip etmiş bana göre bu bir büyük nimet sabahtan akşama kadar yaşadıklarımız belki olumsuz bir olay olabilir ama tatlı ve güzediler güldük eylendik aynı tavada tuzsuz suçuklu yumurta yedik sana göre sıradan ama bana göre hayat doluydu sağlıçakla gittik geldik. Balık tutmaya gelince eyer selim yüzünden balık tutamadınsa hiç tutama emi ama ben sensiz o gün onlarca balık tutsaydım sensiz tadı olmazdı inan dünyada deyer verdiğim insanlardansınız.Sen balli hacalar ve büyük balıkçı erdem ve ahmat abi hayat sizinle güzel geçiyor neşeli ve güzel selamlar

5. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    Aynalı sazan 6,350 kg. lık. Gökkuşağı alabalığı 2,900 kg.lık.
    bir kompresör almak epeydir aklımda ve ilk kez başıma gelen bu olay karşısında bu gün erzurum da reimdeki kompresörü bir araştırdım fiyatlar bayağı pahalı geldi 40 TL ama alacağım başka çaresi yok.

halden anlayana helal olsun 

haklı söze ne diyim :D:D

6. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    murat abi tekzende 17 liraya satılıyor sizin oralarda büyük marketler yokmu:confused: :confused:

7. MALAKES

MALAKES selim

Favori Kamış:
    makaralı olta
    En İyi Avı:
    Aynalı sazan 2.80 kg
    eyer murat abi senin demenle beni balığa götürmezse diyeceğim bir şey yok bu aksilikler selimden deyil eyer inancın varsa inanıyorum vardır.Allahın kullarını kendisine karşı inaçlarını sınaması demektir. İşte bu sevdiyi kulunuda sabrı ile deniyor.Ama bildiğim bir şey vardırki yapıcı olmak lazım kırıcı deyi canım balıkçı kardeşim sana erzurum dan sıcak selamlar gönderiyorum

8. metinimsi

metinimsi metin

Favori Kamış:
    1-)Master KAMIŞ 100-250 gr atarlı, kapalı boyu: 107cm 2-)REMIXON SAFARİ KAMIŞ 80-150G 360CM
    Favori Makine:
    1-)Mars makina 3 +1 bilya 4.2:1 devir. 2-)OKUMA LONBOW LBII-665 MAKİNE
    En İyi Avı:
    4,100gr TOMBİK
    amatör balıkcılar bu tür zamanlara alışıktır zaten işin heyacında burda.