Biz mercanı kovayla yakalarız

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    tebrikler vedat abi. epey iriler de var keske bu arada ufak olanlari salsaymissiniz. sizin gibi buyuk ustadlar her konuda oldugu gibi ufak baligi salma konusunda da bizlere ornek olmali diye dusunuyorum.

2. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Dünya

Sanırım bazı kötü niyetliler illaki avlarımda tenkit edecek,benim imajımı zedeleyerek kendileri bundan bir paye çıkarma peşindedirler.

Özellikle bazı İzmir Forumlarında bu durum başıma gelmiştir.

Seni bunların arasında asla sanmıyorum.

Ama madem bu noktaya değindin anlatayım.

Sularımızda av veren 4 cins mercan vardır.Resimdekiler genelde çok derinlerde yaşayan,patlak göz mercanların bir türüdür.

Fangri Mercan,Uzunburun Mercan,Kocagöz yada Erkek mercan tipleri,yakalanıp tekneye çekilirken,mücadelelerini devam ettirir ve vurgun yemezler,yakalandıktan sonra salınmaya müsait olurlar ve geri salınıncada hemen dibe dalarlar.

Ancak resimdeki cinslerde asla bu durum yoktur.Belli derinliğe kadar mücadelelerini sürdürür,sonrasında aniden gözleri şişer hava keseleri ağzına gelir ve bloke olurlar.

Bunların ufaklarını tekrar hayatıyete döndürmek ufak bir ihtimaldir ve buda tarafımdan şu şekilde yapılmaktadır.

Livarıma koyarım av boyunca arada kontrol eder tekrar yüzer duruma gelenleriki bu sayı gayet azdır,salarım.

Aksi takdirde derhal martılara yem olurlar.

Yani bu durumun üstadlıkla falan ilgisi yoktur.

Sevgiler

3. istavrit

istavrit Boğaç

Pamuk Dede götürdün yine beni Ege'nin güzel sularına :rolleyes: ...Aşkım depreşti yine ...Sen yazmaya biz şu İstanbul cehenneminde güzel hayallaer kurmaya devam edelim
    Saygılar

4. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A

Kerem, beden diyince takımın bedenini kasdediyorum..

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Avinizi karalamak, bundan kendime paye çikartmak gibi bir niyetim yok vedat abi. Bu konuda müsterih olun. Fransadaki birkaç forum hariç diger platformlarda üyeligim yoktur. Bizler kendimize sizleri örnek almaktayiz. Dip baliklarinin sudan çikinca geri zor döndükleri hatta dönemedikleri malumumuz. Ustadlardan ögrendigimiz temel husus, yavrudan kaçmak için büyük igne büyük yem. Tabiki arada ufaklar da takilacaktir ve malesef alikonulmalari kaçinilmaz olacaktir. Hatam olduysa affola ben fikrimi yaziya dökmek istedim. Sevgi ve hürmetlerimi sunarim.

6. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Değerli Üstadım.

Çocukluğumda babamla Antalya'da en düzenli ve sürekli olarak yaptığımız av mercan avıydı. Meralarını babamın kerterizleri sayesinde iyi bilir ve çoğu zaman verimli avlar yapardık. Fakat o zaman ne ip ne fc misina bilmez, sadece beden ve kösteklerde gücüne güvendiğimiz derecede ince misina ve kaliteli iğne kullanmaya özen gösterirdik. Zannediyorum ki verimli geçen avlarımızda o zamanlarki balığın bolluğu önemli bir etkendi.

O kadar mercan avı yapmamıza rağmen verebileceğimiz en büyük tüyo, kesinlikle demir atmadan, taramada ve rüzgar çapasıyla (paraşüt derdik o zaman) av yapılması gerekliliği olurdu.

Şimdi hiç çaba, emek, mesai harcamadan, denemeden, yorulmadan, verimsiz geçen ardı ardına avlarla can sıkmadan sizin böylesi değerli tüyolarınıza ulaşmak, üstelik bıkmadan usanmadan her raporda bunları tekrarlıyor, zaman zaman yeni tüyolar veriyor olmanız hakikaten biz deniz ve balık sevdalıları için bulunmaz nimet, tam tabiriyle altın değerindedir.

İnşallah bu paylaşımlarınız hiç bitmez, biz de sürekli öğrenmeye, uygulamaya devam ederiz.

Allah uzun ve sağlıklı bir ömür, keyifli avlar nasip etsin inşallah...

7. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Dünya

Bilindiği gibi bir av raporumda,kimi mesajlarımda,illaki birkaç dipnottan bahsetmekteyim.
    Bunlar büyük bir çoğunlukla bazı taktik ve hassas noktalar içerirki,daha randımanlı avları gerçekleştirebilmeniz açısından önemlidir.

Ancak bazende,ben onlara zehirli sarmaşıklar diyorum,bu tiplere dikkat edilmesi açısından satırlarımda bir fırsatını bulduğumda bahsederim.

Bence ikinci hususta sizlere faydalı olur,zira bir eksik bilgiyi,demode olmuş randımanı hayli düşmüş bir ekipmanı yada taktiği sırf iş oılsun diye siz gençlere yazmak faydadan çok zarar verecektir.

Evvelki mesajımdada belirttiğim gibi kattiyen seni bu tiplerin arasında saymamaktayım.Bu bakımdan müsterih olmalısın.Siz gençleri ben herkesten çok sever her fırsattada bağrıma basarım.

Sevgimle kal