BİZDE ÜÇBEŞ BALIK TUTUYORUZ (T.SU)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında night fisher tarafından paylaşıldı.

1. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Cuma akşamı teknede sarıkanat avındayım,telefonum çaldı.Arayan benim tayfa,sazan avlamaya gidelim diyorlar.Yahu gelin yarın akşam,lüfere takılın diyorum,yok bizim sazanımız geldi diyorlar:) Gidilecek merada bıyıklıların üç dört kilolukları mevcut üstelik mısıra geliyor:confused: denince,beni ikna etmeleri güç olmadı.Üç kiloluk bir bıyıklı,10 kiloluk sazandan,7-8 kiloluk turnadan fazla mücadele eder,şimdiye kadar çıkarabildiğim en büyük bıyıklı,2700 grlık 80 cm boyunda bir balıktı.Nehrin akıntısı,çakıllı zemin,inler oyuklar,ağaç kökleri derken daha büyükleri hep elimden kurtuldu:(
    Barajda bu balıkların daha büyüğünü tutabilmek daha olası bir durum ama,genelde akarsu ağızlarında barınırlar.Hadi hayırlısı deyip,pazar saat 03 te buluştuk.
    3 saatlik bir yolculuktan sonra hava aydınlanırken oltaları dizmeye başladık.Kullandığımız yöntem,kuru mısırla 30 m kadar önümüzü yemlemek,tek iğne-gezer kurşunlu dip oltalarına,yine birer adet kuru mısır takmak.

Derken ilk balık bana geldi:) bir sazan,altın sarısı rengi ve kızıllaşmış yüzgeçleriyle yakışıklımı yakışıklı,2 kilo 300 gr geldi.
    Ardından üç beş bişeyler atıştırıp kahvaltı ederken yine aynı oltanın diktiğim ayağın Y bölümünde makinenin takılı halde suya gidişini görmemle fırlamam bir oldu.Allahtan yere iyi çakmışım:) makine üstteki Y bölümüne sıkışınca kamışı ve balığı kurtardım:)
    Arkadaşlarda bir iki balık tuttular ama,benim aradığım bıyıklıdan eser yok:(
    Suyun hafif bulanması lazım,rüzgar çıkması lazım,şu lazım bu lazım sayıyorda sayıyor Galip(daha önce burdan 3.5 kiloluk bıyıklıyı çıkaran arkadaşım)

Koymuşken meşhur bahtsız bedevi Mehmet kardeşimin trofesinide koyayım,geri salmak için elinden zor aldık:)
    Derken Galibin kepçeeee seslenişine elimde kepçe ve makine ile cevap verdim
    http://www.youtube.com/watch?v=Yb31YoGtlB0&feature=youtu.be
    Balığı gördüm,en az 80 cm boyu vardı,galip video çekiminin etkisiyle biraz acele etti,balık bizi ve kepçeyi görünce fişek gibi geri gitti:(

Bu merada perch de var rivayetine binaen ,biraz kıyıları taramayı denedim.Perch bulamadım ama mepsime bu azman atladı
    T.SU KEFALİ(Leuciscus cephalus)

Hadi kefal kilo üstüydü ,2 nolu mepsi kaptı,yuttu.Peki bu ufaklıklara ne demeli:)
    Chalcalburnus chacloides -gümüş-inci balığı

Vimba vimba -eğrez balığı-yere bakan

Ben bu balıklarla oynarken,beklenen bıyıklı geldi dostların oltasına ama, ne hayal ettiğim ebatlarda(45 cm,860gr.) nede gerçek bıyıklı (Barbus plebejus) idi.Balık dört bıyıklı bir sirazdı.Bıyıkları bizim dostları yanıltsada ,pul dizimi ve karın zarının siyahlığı benim balığın SİRAZ olduğunu anlamama yetti.Oldukça büyük ebatlara ulaşabilen bir siraz türü(karabalıkta denir) Capoeta capoeta capoeta nın ta kendisiydi.Böylece kaçırdığımız balığın o kadar boya ulaşmasına,4-5 kiloluklarının bolca tutulabilmesine,dostlarımın defalarca denemesine rağmen solucana gelmemesinin sırrı ortaya çıktı:) Hiçbir bıyıklı solucana dayanamaz ve mısıra ,üstelikte kuru mısıra asla gelmez:)

SİRAZ (Capoeta capoeta capoeta)

Büyük sırrı çözmüş olmanın rahatlatmasıyla:) akşama kadar pek zorlamadım avı( ara ara yemleme yapmak lazım,oltaların boşluğunu almak lazım,ben yapmadım) Galip ile Mehmet limiti doldurdular,epeyde balık salındı
    Alıkonulan balıklar1,5 -2 kiloluk(45 -55 cm ) 12 sazan,1 siraz.
    BANA DÜŞENLER:)

HERKESE RAST GELSİN:)

2. Querorz

Querorz Fatih

Oh, oh... Çeşitliliğe bak :) . Harika rapor. Tebrikler Fatih Abi.

3. Film gibi, kitap gibi bir av. Keyfini hücrelerimde (özlemle) hissettim. Tebrikler abi.

4. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Tebrikler usta.. çeşit çeşit av olmuş, epey eğlenceli olduğu belli. Devamını dilerim.

5. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    tebrikler. daha güzelleri denk gelir inşallah

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Masallah harika bir av olmuş :) ayiptir soylemesi burda barbus barbus kovalayan arkadaslar 4 kilo ustu tutmaya calisiyor hep :D feeder takim gozer cins kurtcuk, igneye 6li 7li buket

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Fatih abi, çok eğlenceli bir rapor olmuş. :D
    "Elinden zor aldık" bölümüne koptum. hihi

Güzel avlarının devamını dilerim. :)

8. Goretex

Goretex Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Catana 2.70 mt 10/30 gr.
    Favori Makine:
    Albastar Millenium 30, Okuma boxter bxf60
    En İyi Avı:
    Sazan 5,5 Kg, Sudak 53 cm, Akbalık 2,2 Kg
    Fatih abi bizlere bu bereketli avı çok güzel bir şekilde raporlayarak sunduğun için kendim adına teşekkür ederim. Gerçekten çok çeşitli bir av olmuş ve balık formları mükemmele yakın. Sirazın da 3 boyutlu gibi görüntüsü beni benden aldı doğrusu :)
    Tebrik ediyor, bereketli avlarının devamını diliyorum abi.

9. Ufuk26

Ufuk26 ufuk kötan

Favori Kamış:
    4.50 ceftain surf
    Favori Makine:
    Silverstar LEOPAR 60
    En İyi Avı:
    2 kücük gümüşcük
    Abi bırak adam şapırdatsın hehehe .

10. gümüş06

gümüş06 Ahmet YABACI

fatih abi çok keyifli bir rapor olmuş.
    tatlısu avları görsel açıdan daha
    verimli oluyor.güzel balıklarda almış-
    sınız daha ne olsun.elinize sağlık.:)

11. timursen89422

timursen89422 timur

tebrikler fatih bey çok güzel balıklar:)
    o yakalanan şiraz dediğiniz balığın benzerini bizde tutuyoruz burda ama bizim buralardada adı bıyıklı olarak biliniyor...
    mücadeleside dediğiniz gibi 2-3 kilosu 7-8 kiloluk diğer sazan türlerinin mücadelesine eş değer lezzeti çok güzel fakat biraz kılçıklı foto yükleyebilirsem bi bakın bakalım bu bıyıklımı şirazmı benim kafa karıştı:confused:

12. timursen89422

timursen89422 timur

13. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Tebrikler bereketli olsun

14. timursen89422

timursen89422 timur

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
  16. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    3-5 balığı şöyle formüle ettim: 3 X 5 = 15 balık ki avlanılan balık da hemen hemen buna denk. Tebrik ederim güzel abim, yüreğine sağlık.

Bıyıklı konusunda yılların bilgi ve tecrübesini ızrarlar sonucu bir daha teyit etme gereği, olsa olsa o balığın yüreğinde yaşattığı heyecandan olsa gerek. "Mısıra gelen bıyıklı" olaya daha başka bir boyut katmış. 3-4 kg de olursaaa, süper ötesi bir av olur öyle ya. Ama işte nerde öyle bıyıklı babayiğit, keşke olsaymış.mrsparkle

17. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sevgili Timur, 1. fotoğraftan tam emin olmamakla birlikte balığı siraza benzettim. 2.sinde olan balık ise büyük ihtimalle "ot sazanı" olsa gerek. İlk foto tam cepheden olsaydı - alttaki gibi- daha belirgin özellikler sunardı. Ama şunu söyleyeyim eğer 2 fotoğrafta aynı balığa aitse her ikisi de ot sazanıdır muhtemelen.

18. timursen89422

timursen89422 timur

takip ettiğim kadarıyla nuri abi diyorum hitaben:)
    balıklar aynı ve kesinlikle ot sazanı değil nuri abi:)
    otsazanının ağız yapısı incelediğim kadarıyla tatlı su kefalini andırıyor aslına bakarsan bıyıklıyı da incelediğimde az bir fark var gibi bizim balıkla arasında ama bizim bakırçay havzasında birçok yerde bıyıklı sazan olarak bilinir ve ilk defa şiraz dendiğini duydum.fatih beyin fotosundaki balık bizim tuttuklarımızın birebir aynısı gibi
    bizim burda iki türü var biri gri biri resimdeki gibi sarı biz genede bıyıklının bir türü olduğunu düşünüyoruz grisininde bi fotosunu göndereyim diyorumda ağız yapısı daha belli olan bi foto(fakat fotolardan başka bi mana çıkartılmasın derdimiz gösteri değil )
    derdimiz olaydı ben,ben ,ben,
    bıyıklıları çoktan görürdün sen:D :D :D

19. timursen89422

timursen89422 timur

20. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Balıkların türü hakkında benimki sadece bir tahmindi, kesin bir kanat değildi. Konuyu asıl muhterem Fatih ağabeyimiz tahlil etmeli, biz ne desek bir tarafı eksik kalır.;)

Diğer fotoyu da görsek fena olmaz aslında. Fotoğraf eklemek için http://hizliresim.com/ linkini kullanabilirsin. Forumlar başlığını buraya aktarıyorsun, hepsi bu.:)