Merhaba sevgili forumdaşlar. Uzun zamandır içimi yiyip bitiren tatlı su levreklerini bulabilceğim bir yer aramak umuduyla, çocukluk arkdaşım şerefle birlikte sabah 6:00'da çıktık yola. Tatlı su levreği avlamayı umduğum yere geldiğimizde, arkdaşım biraz kestirdi ve bende o kestirirken sahtelerimi birer, birer deniyordum. Bulunduğum avlak tam levreğin yaşam yeriydi. Önümüz taşlık, su derin ve yavru kaya balıkları sürü halinde dipte bekliyordu. Galiba buradan bir levrek alacağım diyordum kendi kendime. Daha sonra kaya balıklarını yem olarak kullanabilceğime karar verip. Klipse 10 gr. kurşun 1 kulaç 0.20 misina ucunada sarı istavrit silikonunu takıp hemen önüme atıp oynatıyordum balıkları. Bir kaç dakika içinde işimi görücek kadar yemlik aldım. Yemleri takıp diğer oltamı suya attıkdan sonra, bir yandanda at çeklere devam ediyordum. ilerliyen saatlerde artık kahvalatı etme vakdinin geldiğini düşünerek arkaşımı uyuduğu yerden kaldırdım. Mütevazi bir kahvaltı sofrası kurup, afiyetle yemeye başlamışken, tam o sırada bütün günümüzü berbat edecek İSKİ çalışanları yanımızda araçlarıyla durup, aynen şunları söyledi. Merhaba gençler afiyet olsun, keyfinizi bölücem ama az sonra buradan BAKAN geçicek, göl kıyısında tören var. Siz köye çıkın öğleden sonra gelin, tören ozaman bitmiş olur dedi. Bende; neden burada balık avı yasak deilki dedim. Hayır yasak dedi. Bakan görmesin kimseyi diye göl kıyısını boşaltıyoruz dedi. Bizde nazik bir dille konuştuğu için ve tartışmamak için konuyu uzatmadan, peki deyip, oltalarımızı ve yarım kalan kahvaltımızı toparlamaya başladık. Saat sabahın 9'u olmuşdu. Bir anda öğrenci taşıyan otobüsler ve makam araçları doldu her yer. Sonra başka bir mera aramak için, bozulan moralimizle yola koyulduk. Yaklaşık 1 saat dolandık ama o civarda BAKAN'ın bize bakmayacağı bir yer bulamadık. Sonra arkdaşımın önerisiyle bizde gölün yukarısındaki piknik alanının yolunu tuttuk. Ormana geldiğimizde mangalımızı yakıp, biraz kafa dinleyip şekerleme yapdıkdan sonra, saat 3:30 gibi evin yolunu tuttuk. Levrek için güzel bir mera bulduğumu sanıyordum, lakin oraya BAKAN'lar varmış. Bu hangi mantığa sığar bilemem ama, iki gencin balık avı yasak olmayan bir göl kenarında balık tutması BAKAN'ların gözüne batıyorsa; BAKAN'lar nereye bakıcaklarını bilmiyorlar.
bakan bakmayan bakamayan.... bir tarafa, harika fotoğraflar ibo, ayrıca avlakda gerçekten levrek barındıracak cinsten, kısmet diğer avlara, bu güzel paylaşım için çok teşekkürler,
o barajın içi santim santim ağ dolu.norveçli balıkçı abilerimizde bile yoktur o kadar ağ öyle söyliyim ben.balıklar gölde ağlar yüzünden yüzemiyo bile bakan bakmayan sağa sola ağaç dikmeyi biliyo baraj içindeki ağları görmüyo ama belki bi gün bakan ağ toplamayada gelir işte belki o zaman göl içinde ağ mağ kalmaz balıklarda rahat rahat takılır.göl kenarında kalsaydın anlıycan keyfin daha fena kaçarmış pikink yapıp stres atmışsın ne güzel.
İbrahim gününü rezil eden o güzelim göle onca ağ bırakıldığını bakan göremeyen kişi ve kişilere haka dansı yolluyorum...
ibrahim güzel bir gün olmuş...tebrikler...bende heyecan yaptım burada levrek tuttunuz diye...inşallah bir daha ki avınız çok iyi olur...
Göl kıyısında bakan, kimseyi görmeyecek ama bakanı dinlesin diye otobüsler dolusu öğrenci eğitiminden edilip o güneşin altında saatlerce bekletilecek... Ne kadar yerinde bir tutum... Neden her törene öğrenciler götürülür? Neden o küçücük bedenler çift sıra nizamda saatlerce tek kelimesini anlamadıkları söylevleri dinlemek zorunda bırakılır? İnanın anlamakta zorlanıyorum. Benim aklım şu bürokrasiye hiç bir zaman yatmamıştır. Sanırım yanlış yerde yanlış işi yapıyorum
İbrahim , bu bakan neden sorumlu bir bakan , mesela oltacıları kovmaktan sorumlu , yada gölerden , tamam şimdi buldum, okuldan kaytaran talabelerden sorumlu bakan , yooookk,bu öğrencileri ayartan dersten eden bakan, yoksa çakma olanından, hani yan bakanmı.
Ben balığan çıkmadan önce hava durumuna bakıyorum uygun olursa çıkıyorum. Bir şeyi eksik yaptığımı hep biliyordum o da "BAKAN" durumuymuş. Birde bana "BAKAN" durumuna internetten nerede bakacağımı açıklayan olursa çok yardımcı olur. Yoksa yağmurdan çamurdan kaçarken "BAKAN"a yakalanacağız. Şaka bir yana tatlı su levreği için doğru yere gitmişsiniz, keşke o piknik yaptığınız yerden ormanın içinden aşağı doğru yürüseydiniz, karşınıza bir göl çıkabilirdi, şaka değil gerçek!
O gölün suyu çamur gibi bulanıkdı. Bizim ilk olarak gittiğimiz yer çok harika bir yerdi ama, neylersinizki 2 saat anca durabildik.
tuhaf Anlamadıgım şey ŞAMLAR köyünde BAKANIN ne işi var.Ama avlagı iyi seçmişsiniz LEVREK için çok ideal biryer orası