bizede çok ters..!!!

Konu, 'Genel Konular' kısmında zafdem tarafından paylaşıldı.

1. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...

Merhaba dostum Kerem,

Öncelikle tartıştığım arkadaşlar keşke senin açından konuya yaklaşsalarda, seviyeli ve kaliteli bir tartışma yapabilseydik, evet sende beni az çok yorumlarımdan tanır ve samimiyetime inanırsın.
    Ben olaya sadece insani ve sosyal sonuçları açısından yorumda bulundum, yoksa siyasi ve farklı açılardan değerlendirmedim hatta herkes bu ülkede kanunlar ölçüsünde dilediği şekilde hareket eder, yaşam şeklini kendisi belirler mealinde birşeylerde söyledim.

Bu forumda çinekop konusunda verdiğimiz mücadelenin içinde olup, en iyi bilenlerden biride sensin, çok büyük tartışmalarında içinde olduk.Tüm bunları yavru balık konusunda insanların daha duyarlı olması için yapmadık mı? Şimdi sanki bu konuda bir alkol firmasının dediği söylemin karşısındaymışım gibi, yok ana tema farklıymış, yok amaç farklıymış, (hayır ben gerizekalıyım sanki) bana anlatmaya kalkıyorlar, alkolün ne kadar güzel ve faydalı bir şey olduğu konusunda dalga geçer tarzda mesajlar yazılıyor.
    Bu konuya karşı sitedeki tek insan bile olsam, bana yazılan her mesaja bıkmadan usanmadan tek tek cevap yazılacaktır.

Seninde zikrettiğin gibi baştan sona reklam kokan bir olay, yoksa konunun bu şirketlerin hiçbirinin umurunda bile olmadığını düşünüyorum.
    Şimdi bende kendi firmamın olduğu bir logoyu ve yaptığımız işlerle ilgili bilgiyi verip altınada böyle bir mesaj yazarak yeni bir konu açsam, acaba moderatör bu konuyu kaldırabilir mi:rolleyes:

Her neyse bu vesileyle sanada müzik çalışmalarında başarılar, bol ve bereketli avlar dilerim, sağlıcakla ve dostça kal...

2. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    İsacığım, duygularımız karşılıklı. Sonuna kadar sana katılıyorum ve senin ne kadar açık fikirli ve yürekli bir arkadaşımız olduğunu son derece iyi biliyorum sevgili dostum.

Sahibinin yabancı olduğu bir firmanın, Türkiye'deki balığın geleceğini düşündüğüne inanmak nasıl bir gözü kapalılık ister bunu tartışmaya bile lüzum yok. Demin de dedim. Lüfer'i kullanıp kendi reklamını yapmaktan öteye gitmeyecek bir hareket.

Ama çok da faydasız değil. Mesela bu reklamı şişelerin etiketlerine, bardakların üstüne koysalar, zamanını Meyhane'de geçiren müşteri olsun, garson olsun, meyhaneci olsun konu hakkında bilgi sahibi olmayanların en azından birazcık bilgilenmiş olmaları sağlanabilir.

Amaç azdan çok yaratmak olmalı. O nedenle bu reklamı kötülemek yerine, yasalara uygun şekilde kullanılmasını teşvik etmek, reklamı kötülemekten daha faydalı olacaktır düşüncesindeyim.

Foruma biraz vakit ayıran herkes senin nasıl bir insan olduğunu az çok biliyor zaten. Gönlünü ferah tut arkadaşım.

Temennilerin için de çok teşekkür ederim. Havalar müsade ederse olta atacağız ama gel gör ki eve mahkum etti bu havalar! Ahhh ahhhh!

:)

3. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Sevgili Kerem, hemfikir olmamıza sevindim lakin bunların amacı gerçekten lüfer soyunu korumak olsa, dediğin zahmetlere katlanır olayı afişe ederlerdi, bunların zaten rutin reklamları dönüyor, hedef kitleye şirin görünmek adına ve ticari kaygılarla yapılmış bir reklam olduğuda aşikar...
    Ayrıca Yeşilay'cılığıda elden bırakmamaya kararlıyım, bu firmaların hep karşısında olacağımdan benden kurtuluşları yok:rolleyes:
    Unutmamalı ki, siyahla beyaz bile gride buluşabiliyorsa, medenice tartışılarak çözülmeyecek bir sorun yoktur, yeter ki insanlar karşısındakinin fikriyatına saygı gösterip, anlamaya çalışsın.

Benimle ilgili düşüncelerin içinde ayrıca teşekkür eder, saygı ve sevgilerimi sunarım:)
    Balık için biraz daha beklememiz gerekecek galiba;)

4. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    dayanamadım, bende fikrimi paylaşacağım,

-önce şunu ayırt etmek lazım, alkol almak ile alkollü araç kullanmak ayrı şeyler, alkollü araç sürmek kötü ise alkolde kötüdür demek doğru değil. benim amcamda elektrik teknikeri olduğu halde elektrik çarpmasından öldü, hemde kendi bağladığı şofbenden, söküp baktığımızda topraklama bağlantısı yapılmamıştı, şimdi elektriğimi kötüleyelim. bazı kurallara uymak gerekir aksi halde kötü sonuçlar doğurabileceği bellidir.

-bence bir insan alkol yüzünden birçok şeyini kaybediyorsa, kişinin kendi zayıflığındandır.

-alkol refleksleri zayıflatır, bastırılan duygular ortaya çıkabilir, bazı fonksiyonları zayıflayabilir, fakat bazen insanların buna da ihtiyacı vardır, ve ayarında olduktan sonra kimseye bir kötülüğü dokunmaz.

-işin reklammı yapıyor, balığımı koruyor kısmına girmiyorum hiç, durum zaten ortada, en azından göze hoş geliyor, çamaşır makinası reklamından iyidir.

-bu güne kadar alkolle ilgili hep kötü anı ve deneyimleriniz olmuş olabilir, tutumunuzu kısmen de olsa anlayabiliyorum fakat bazı şeyleri karıştırmamak gerekir, akşam evinde tek başına otururken yatmadan önce 2 bira içip uyuyan adamın yaptığı dahi kötümüdür yani. içipte direksiyona geçmeyeceksin, telefona sarılmayacaksın, ağa kesilmeyeceksin, haddini aşmayacaksın, polemiğe girmeyeceksin, herkesle içmeyeceksin...vesaire.bunlar bilinen şeyler. efendice içer kalkar gidersin, çok olsa ne olur sarhoş olursun, şarkı söylersin, sırıtırsın, saçma sapan işlere kalkışmadıktan sonra bunlar olağan şeyler.

bu arada hazır ortamda uygunken, kimse "günah" muhabbeti yapmadı ya hayret doğrusu, şaşırdım.

5. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Volkan kardeşim, senin tüm bu söylediklerin doğru ve olması gerekenlerdir, lakin durum gerçekte ve uygulamada hiçte böyle değildir.Bir türlü anlatamadığım olay neden içildiği değil, ta ilk mesajımda yazdığım gibi sadece kendi çıkarlarını doğrultusunda insanların gözünü boyayarak yeni rakının kendi reklamını yapmasıdır, lütfen reklamın boyutlarına tekrar bakarak bir daha düşünün.

Size göre alkolün zararları abartıldığı kadar büyük değil ve sadece bana denk gelmiş, o halde televizyonlarda reklamları neden yasak bu zararlı olmayan içeceğin, henüz daha çok gençsiniz umarım ki bu meretin zararını ömrünüz boyunca görmez ama tüm bu yapılan göze hoş gelen reklamların ve söylemlerin koca bir oyun ve tuzak olduğunu görebilirsiniz.
    Sağlıcakla ve hoşçakalın...

6. zafdem

zafdem zafer

Favori Kamış:
    SHIMANO SPEEDMASTER AX 14-40 GR
    Favori Makine:
    SHİMANO EXENCE 4000S-BB-daiwa cartate 2510PE H -daiwa cartate 3012H
    En İyi Avı:
    3.5 kg akya
    konuya fikir beyan eden tüm abilerime ve dostlarıma çok teşekkür ederim.
    işin özeti ve verilmek istenen mesajı; sadece herkesin bildiği ve balık denince direk akla gelen hatta o olmadan balığın mundar olacağını söyleyen keyif insanlarına espirik olsun diye değişik bir şekilde açayım dedim.
    tabi olayın bu kadar farklı noktalara geleceğini düşünmemiştim.
    ben bu güne kadar canlı olarak hiç kofana görmedim. bu forumdakilerin de %60 nın canlı olarak gördüğüne de inanmıyorum.
    demek istediğim; kofana ve benzeri balıkları canlı olarak görmek istiyorsak küçük balıkları almayalım, alanları ve satanları uyaralım..
    saygılarımla...

7. özcan bolat

özcan bolat özcan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE 4.50 mt sörf kamış
    Favori Makine:
    okuma salina 2
    hep aynı söylemler hep aynı sorular cevaplar zaten belli sonuç koca bir sıfır 0
    hadi yarın taksimde 500 kişi eylem yapalım desem sizce sonuç ne olur bu mümkünmüdür ? masa başında tıpkı benim gibi yazıp çizmek dertleşmek kolay ee sevgili dostlar iş masa başını aştı eylem ses getirecek hareket lazım ,gazeteye röportajmı veririz ,yoksa tv yemi çıkıp sıkıntımızı anlatırız hele iş o noktaya gelsin ki bana göre çoktan geldi bilgisayarımızın olduğu odadan dışarı çıkamıyoruzki ,herkez dertli ,hayatında balığı ilk defa tezgahta gören yurdum insanıda ,bu işi bizler gibi takip edenide ,bu işten ekmek yiyenide elbetteki olandandan daha iyi olsun ister ,istanbul boğazda oturuyoruz istinye bayırdan aşağı inince sağda balık tezgagları vardı 10larca şimdi 2/3 tezgah akıllara zarar balık çeşitliliği ve bolluğu vardı hangi birini sayayım kalkanından toriğine ,bıyıklısından omurgasız kalamar ahtopotuna kadar şimdi gidin bakın çeşit belli ,tl belli , her platformda her sitede dertlerde belli ,örğütlü mücadele şart ben varım vallaha varım prosedürede uyalım iznimizi alalım gidelim taksim meydana veyahut başka adrese gelsin tv si gastecisi çeksin abi çıkalım akşam bültene bunun abartısı yok bu ve buna benzer hareket lazım 1000 kartvizit 30/40 tl yapalım broşür ben dağıtacam söz iş bu noktaya geldi yani diye diye ömür gidiyor balıkta bitiyor , anlayışınız için teşekkür eder umarım ortak sıkıntımızı anlatmadaki uslubumu hoş görürsünüz

8. muratmurat

muratmurat MURAT

Favori Kamış:
    sorrento-okuma salina-shimano
    Favori Makine:
    okuma salina sa5 shimano-xtb
    En İyi Avı:
    sazan
    "Cehenneme giden yol iyi niyet taşlarıyla döşenmiştir!!!"
    Harika bir söz tebrik ederim

9. zafdem

zafdem zafer

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    3.5 kg akya
    kaç kişi nasıl cevap verecek bakalım?

:thumb:
    alınan mesaj ve gidilen yön ortak, ancak gerekli desteği veren maalesef yok yok tok....

10. zafdem

zafdem zafer

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    3.5 kg akya
    aklıma gelmişken şunu da yazayım;
    bu platforma, ana sayfada yanıp sönen balık avı malzemesi satan şirketlerin yöneticilerinin yorum yazması veya destek içerikli mesaj yayınlaması yasak mı?
    çünkü bu konuda en fazla desteği onların vermesi gerektiğini düşünüyorum.
    bu gidişle malzemeler ellerinde patlayacak yoksa...
    saygılar...

11. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. haklısınız, gerçekte durum bazen böyle olmuyor, çünkü çok fazla kendini bilmez ve otokontrolü zayıf insan var. bunlarda sonuçları çok ciddi olaylara sebep olabiliyor. yine aynı sebepten dolayı da alkol ve sigaranın reklamının yapılmasına bende karşıyım. fakat sadece klasik basında. internet apayrı bir dünya ve internet reklamcılığının önünde de hiçbir sınır yok. değil alkol eroin reklamı bile yapsan kimsenin ruhu duymaz. kendim de kullandığım için gözüme itici gelmedi sadece o kadar, hatta hoşuma bile gitti, fakat sizin bakış açınız benimde farklı bir açıdan bakmama sebep oldu, teşekkür ediyorum, bu da böyle platformların güzel tarafı :)

12. 29519

29519

Üff gene başladı alkolll çok kötüüü, çocuklarımızda giriyor bu siteye muhabbeti. Bence çok yararlı güzel bir çalışma olmuş.

13. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    İnternet ortamında çocuklarımız için o kadar kirli ortam varken içinden çıkılamayan konuya bak,kendi aramızda edebiyat parçalasak kendimizi parçalasak hatta herbirimiz birbirimizi lafla bastırsa ne yazar.Reklamdaki mesaj belli bunu bir gazlı içecek firması da yapabilirdi bence önemli olan mesaj bu konuda yazılanlar Fatmagülün suçu neyi hatırlatıyor bana bu memlekette alkol vardı var da olacağa benzer nedense burası Türkiye Cumhuriyeti İran değil,al işte belkide alkolün nediğini bilmeyen küçüklerimiz dahada meraklanıp bilgi sahibi oldular yada araştırdılar belkide bu vesileyle zararları hakkında dahada bilinçlendiler konuya bu tarafından neden bakmayı bilemiyoruz,birşeyi ayyuka çıkarmaya meraklıyız birazda kol kırılıp yen içinde kalsa olmazmı kurumuş b..ku neden bir çubukla deşip etrafa kokusunu yayarız bundan da ne anlarız korkamyın burada bir alkollü içecek firmasına ait bir bardakla geleceğimiz olan küçüklerimiz aşılanmaz bizler gereken terbiyeyi ve bilinci verebiliriz sanal oratmın dışında hertürlü reklamın ahlaksızlığın ve rezilliğin canlı canlı yapıldığı gerçekler varken, en azından böyle polemilkerle onların kafasını karıştırmak daha kötüdür merak uyandırır değilmi! malumunuz küçük vatandaşlarımız meraklılardır

14. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Ben de hep merak ederim. Kaza haberi verilirken, ''alkollü sürücü'' diye anlatılır. Bu kazaları yapan hiç mi hacı yok, hiç mi camiden dönen yok anasını satayım. Gazetelerin arka sayfalarına reklam vermeyi yasakladılar. Neymiş, televizyonda spiker gazete başlıklarını okurken, gazeteyi kaldırınca arka sayfadaki alkol reklamı görünürmüş. Ya Kaçak içkiden ölenlerin vebali ne olacak?

15. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Erdinç Abi alkollü içeceklerin algıyı zayıflayıcı etkisi var, haliyle içip direksiyon başına geçen adam kazaya davetiye çıkarmakta.. Namazın algı ya da reflekse olumsuz bir etkisi tespit edilmiş mi bugüne kadar? Ya da adam hacca gidip gelince daha mı kötü araba kullanıyor?

Alkol reklamının ise içen adama fazla etkisi olacağını sanmıyorum.. Sadece genç yaşta insanları özendireceği veya normal bir alışkanlık olarak kanıksatacağı görüşündeyim.. Bu sebepten dolayı da her yerde ulu orta reklam yapılması bana göre de doğru değil..

Kaçak içkiden adam ölmüş, olabilir.. Yasa dışı ve insan sağlığını tehdit edici şartlarda imalat yapılıyor, gelir emniyetin ilgili birimi, savcısı nesi bakıyorsa artık gerekli tahkikatı yapar çıkarırlar mahkemeye cezası neyse verilir, biz ne yapabiliriz? çıkıp kaçak içkiye hayır diye yürüyüş mü yapalım?