BoDRuM RaPoRu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Avciperdeci tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. izzetbey

izzetbey

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    3,5kg Mığrı -700gr Somon-145gr Barbun-380gr Kötek-400gr Çupra
    Sevgili arkadaşlarım elinize kolunuza sağlık,tebrik ederim.Afiyet şeker olsun.Gerçekten güzel ortam,güzel balık vede güzel insanlarrr...

2. passion

passion

Favori Kamış:
    olta

arkadaşlar......hafta sonu bende bodrumdaydım...resimde gördüğünüz balıklar...balıkcıdan alınmıştır...bizzat şahitim ...itirazı olan varmı...:D :D onun için tebrikte etmiyorum...yanlız uyanıklığınıza hayran kaldım...toprak havuz bunlarrrrr....:p

3. passion

passion

Favori Kamış:
    olta
    bu hafta bende geleceğim....:)

4. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    :D:D:D
    Bu hafta seninle kıyıkışlacığa gidecektik Engin ?
    Niyetimizi bozma lütfen:D

5. istavrit

istavrit Boğaç

keşke yolumuz uzak olmasada şu muhteşem organizasyonlara bizde katılabilsek ...ne diyelim tebrikler ...neşeniz daim olsun :)

6. diren

diren Diren

Favori Kamış:
    şeker kamışı
    En İyi Avı:
    Hayallerim, aşkım ve çipuram.
    Uydurma uydurma :D Haftasonu nerede olduğunu ve ne yaptığını çok iyi biliyorum. Elimde belgeler ve üç de şahit var. :p :D

7. baraküda07

baraküda07

Favori Kamış:
    HEPSİ
    En İyi Avı:
    LEVREK.3.250 GR
    tebrikler çok güzel bir av macerası

8. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Çok teşekkürler...

9. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    av güzel ,ortam güzel daha ne olsun ellerinize sağlık ,paylaşım için teşekkürler

10. Eczacı

Eczacı

Favori Kamış:
    olta
    Tebrikler arkadaşlar ,balığın madenine girmişsiniz :D :D bende hafta sonu bodrum türkbükündeydim dönüştede tüm yarımadayı gezdik çok güzel yerler pazar akşamıda güllük körfezinde durup manzaraya karşı sigara molası vermiştim,demekki aynı saatlerde aynı yerlerdeymişiz gene:)

11. flazer

flazer mehmet ali filizer

Favori Kamış:
    YILMAZ 90 LIK ZIPKIN SHEAKPER MAKARALI OLTA VEDE ALBA NIN KAMIŞLARI
    En İyi Avı:
    TATLI SUDA 43 KG AYNALI SAZAN(rüyamda)5,5kg aynalı sazan,6KG DÜZ SAZAN, DENİZDE 2KG MIGRI
    ellerinize sağlık tebrikler çok güzel bir gün geçirmissiniz;)

12. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Çok teşekkürler Ahmet ve Mehmet kardeşlerim.;) :)

13. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Anlaşıldı Mehmet abi.
    Yeni bir Bodrum organizasyonu yaptımğımızda ilk işimiz seni de aramak. Ve bulunduğun yeri öğrenmek olacak bundan sonra. En azından birlikte birer çay içer iki sohbet ederiz. Nasıl olsa hep aynı yerlerdeyiz:D:D

14. reha

reha

Favori Kamış:
    DAM 160 ATP, MUSTAD 1522 NO:6,MUHABBET
    En İyi Avı:
    1.5 kg. levrek
    maşallah...
    daha ne denir ki!!!!

15. Beyler götürmüşsünüz balıkları, devamını dilerim
    Sonunda benim fırçalara maruz kalmamak için çupraları almışsınız.

Eeeeee hani mangal :mad:
    Hani Tabak, çatal, bıçak tekir salata :confused:

Benim gibi adamın önüne böyle rapor sunarsanız yersiniz fırçayı işte :D illa bir kulp takacam...:D

Durrrruunnnn daha var sorularım :p

Öncelikle neden bu çupraların rengi böyle bunlar havuz kaçkını demi :D
    Sizi gidi siziler nasıl yakaladım ama :D

İşin teknik detayında da dikkatimi çeken bir konu var;
    Akadam kardeşim bir açıklama yapmış işin teknik kısmı ve yem bilgileri ile, birde Serdar kardeşim derinlik için 35-40 mt demiş.

Benim kafama takılan soru şu, forum içindeki konularda genelde hep ince misina kullanımın her seferinde avı daha verimli hale getirdiğinden bağsediyoruz.
    Neden peki... Çünkü ince ve kaliteli misinalar suda daha az belli oluyor ve hissetme olayımız daha fazla oluyor.
    Şimdi kardeşimizin kulandığı beden 0,45 kollar 0,35 (tamninen 10-20 cm arasıdır) Beden bana biraz fazla kalın geldi, özellikle Çupra avı için Asso Ultra 0,30-0,35 kullanılabilirdi köstekler ise 0,26-0,28 olsa avınızın verimi daha yüksek olurdu. İğne seçimi güzel buna lafımız yok bravo...

Haaa şimdi bunları neden dedin diyeceksin
    Öncelikle madem paylaşımdayız birbiririmize bilgilerimizi aktaracağız öğrenip öğreteceğiz amacımız balık, lakin her zamanki gibi balık bahane dostluk şahane
    Rast Gele
    Afiyet olsun diyemiyorum çünkü yukardaki sitemlerim hala geçerli :D :D

16. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası

Evet Ahmet balıklar çiftlik kaçkını. Güvercinlikte zaten genellikle çiftliklerin etrafında avlanıyoruz. Mangal olayını bu akşam nasipse gerçekleştireceğiz. Yanında Tekir olmadan olmaz tabii:D
    Olta olayına gelince haklısın Haluk abinin oltalar biraz kalın olmuş. Ama balık bol olduğundanmıdır ya da şansınamıdır en iyi balıkları o kalın misinalarla Haluk abi yakaladı:rolleyes: :confused: Ve inan bende senin gibi bunu nasıl olduğunu merak ediyorum
    Bende 0 35 beden ve 027 samurai marka 6.1kg çekerli kol bulunan olta takımı vardı. Ancak 0 30 altını ne zaman kullansam muhakkak gam problemi yaşıyor ve belli bir süre sonra olta değiştirmek zorunda kalıyorum. Bu avda da aynı problem başgösterdi. Gam yapmasının nedeni oltayı dipten yemli çekmem yukarıya bunu biliyorum, Ancak arada yemleri kontrol etme gereğide duyuyorum. Bu nedenle bundan sonra ki avlarımda yine 30 luk misina kullanmayı düşünüyorum.

17. Köstek boyu kaç cm :confused:
    Birde neden yemi kontrol etmek için geri çekiyorsun vuruşu hissedimiyorsan ozaman daha hassas olan Dyneema kullanırsan hissetme daha iyi olacaktır Tabi bunun yanıda da sağlamlık var tabii bu söylediklerim makaralı olta için geçerli. Köstekleri floracarbon yap 0,30'dan farkı anlıyacaksın

18. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Köstek boyu sanırım 10 15 cm civarında yapıyorum. Özel olarak ölçmüyorum. Aşağıda İzmarit te bol olduğu için yeme zaman zaman aşırı vuruşlar aldıktan sonra birden kesiyor vuruşlar ve bu durumda mecburen kontrol etme gereği duyuyorum. Dyneema'yı denemedim. Bu arada tekneden avlanırken makaralı olta kullanmayı sevmiyorum. El oltası kullanıyorum devamlı. Tavsiyelerini dinleyerek floracarbon misina deneyeceğim. Bilgiler için çok teşekkürler.;)

19. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    muhteşem dörtlü ;) harikalar yaratmışşınız serdar bende diyorum bizim buralarda neden balık çıkmıyor sizin 4lü barajı aşamamışlar demekki:D oltalarınız devamlı böyle dolu olur inşallah:)

20. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Teşekkürler abi inşallah dediğin gibi olur.:D

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.