selamlar bodrumda kıyıdan levrek ve çipura avı hakkında yardımcı olabilecek birileri varma ..sistem nedir nereler uygundur?
levrek ve çipura farklı tekniklerle avlanılır benim bildiğim. levreği oltanızın klipsine kırmızı kafa bi sahte sakıp tenha yerlerde at-çek yaparsanız levrek avlama şansınız olur. çipura için ise forumda vedat abimizin açtığı konuda:http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=20485 ayrıntılı anlatım mevcut lakin 3 lü klasik dip takımına tavuk göğsünü akşamdan tuzlayıp suyunu çektirerek takarsanız yakalama şansınız olur. benim bildiklerim bunlar. yanlışım varsa düzeltiniz..
slm verdiğin bilgiler için teşekkür ederim...kırmızı kafalı sahte yemi oltanın klıpsine takıyoruzşher hangi bir kurşun takmıyoruz anladığım kadarıyla...bir de bu bölgeleri biliyorsanız tavsiye debileceğiniz bir yer varmı...tekrar teşekkür ederim...
bodruma gitmişliğim yok malesef rica ederim.kırmızı kafalı sahte 15-20 gr falan olması lazım kamışınızın atarı da 10-30 gr olursa eğer iyi atışlar yaparsınız. kurşun takarsanız eğer sahte suya batar takılır vs. sahteyi suya atar atmaz yavaş yavaş çekeceksiniz bir vuruş alırsanız balığın aksiyonuna göre iğneyi balığa geçirtip kıyıya alacaksınız.. burdan söylemesi ne kadar kolay dimi bilen birisiyle giderseniz sizin için daha iyi olur.. rastgele.
Bodrum'un neresindesiniz? Çipura için bu mevsimde madya, kalamar veya sübye kullanın. Mamun, sülünez gibi yemler mevsim itibariyle küçük balıklara çok kolay yem olacaktır. Olur da avlandığınız bölgede ufak balık yoksa, ki bu pek mümkün değil, diğer yemleri kullanabilirsiniz. Levreği bu mevsimde sahteyle kandırmanın zor olduğu söyleniyor. Geceleyin belki canlı yem ile sonuç alabilirsiniz. Ama onda da mığrısıyla müreniyle uğraşması var. Ben olsam av olarak çupra, sargoz, melanur hedeflerdim.
haliloz95,jhon dory...slm arkadaşlar..verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim..bu arada ben bodrum konacıkta yım.. ama balık için bölgedeki her koya gidebilirim...bildiğiniz yerler varsa paylaşırsanız sevinirim..
selamlar. bende bodrum turgutreiste ikamet ediyorum. gündüz avlarında özellikle bu bölgede karagöz ve küçük sargoz dışında cok birşey bulamazsınız. yeminiz cok önemli. küçük balıkların yeminizi hemen bitirmemesi için kalamar yada sübye tercih edin.. 3 lü dip oltası yerine hedef balık çipura ise gezer kurşunlu tek kancalı sistem daha başarılı sonuçlar veriyor. ben dün öğlen saatlerinde güvercinlikteydim. istediğim yemi bulamadığım için ( yengeç ) ne yazıkkı mamun ve cimcimle avlanma şansı buldum. küçük balıklardan büyüklere fırsat kalmadığı için 4-5 parça ispari, 2 tane mırmır avlayıp tekrar denize iade ettikten sonra avımı sonlandırdım. levrek için ise güvercinlik torba bölgesinde ya at-çek yada çiftlik yemi dedikleri pelet yemlerle avlanma yapabilirsiniz. avınızı sabah cok erken saatler ve akşam gün batımı ve sonrasında gerçekleştirirseniz daha verimli olacağını düşünüyorum. şimdiden rastgele
Bodrumda nerelerde atmamızı önerirsiniz İnternette gezinirken sitenizi buldum. Özveri ve emek isteyen bu site gerçekten harika olmuş, Emeği geçenleri kutlarım. İskenderunda ortaokul ve lise çağında kıyıdan balığa giderdik. Dip balığının her türlüsü çıkardı İskenderunda, 2000 yılından bu yana çok fazla balığa gitme şansım olmadı. Ama sitenizde yazılar bende buyuk bir heyecan uyandırdı. Yalıkavakta geçireceğim bir haftalık tatilimin hergecesi balığa çıkmak istiyorum. Takımlarımı şimdiden hazırladım, 15 temmuzun gelmesini bekliyorum. Bazı sorularım olacak: 1- Yalıkavak ve civarında teke kepçeleyebilir miyiz? 2- Yalıkavakta sabaha karşı 3 - 7 arası kıyıdan 30-40 metreye oltamızı yatırsak şansımız nedir? 3- Bodrumu bilen arkadaşlar kıyıdan atacak bir mekan önerebilirler mi? rasgele...
vetheklevent kardeş iyiki gelmemişsin bu erdinç beni biryere götürdü..valla kefal bile yoktu..bırak onu kıyıda yavru balık bile görmedik..)
erdinç beyin hatası yoktur bu işte. balık bu aralar cok ama cok nazlı. dün akşam 9 sularında bakir sayılabilecek bir yere sistem kurdum. önce birkaç iyi vuruş ama sonuçsuz. sonrada 2 adet 40-50 cm arası mırı diye bilinen yılan balığı geldi ve geri salındı. bodrum yarım adasında balığın tadı kaçıyor artık. nerdeee 3 sene önceki halimiz. cok özlüyorum o günleri.
Yardım... Levent bey merhaba İstanbuldan yazıyorum. Forumda yeniyim yardımınıza ihityacım var! 16 temmuzda yalıkavakta club flipperda olacağım. Özellikle oraya yakın alanlarda olta atabileceğim bir yer söyler misiniz? O bölgede teke yakalayacağımız nitelikte midir? Yardımınız için şimdiden sağolun....
flipper ın orası cok güzel bir koy dibi kumluktur ama hem sahilin kalabalığı hemde akşam yapılan animasyonların gürültüsü yüzünden balık kıyılamıyor. flipperin iskelesinden sabaha karşı uyanabilirseniz ( 04:30 ) levrek çipura sargoz tutabilirsiniz ama dediğim saatlerde. eğer aracınız varsa flipper a 10-15 dakika mesafede torba koyu var. orası daha sessiz sakin olabilir ve av konusunda daha verimli olabilir diye düşünüyorum.
bölgede teke yakalamanız zor. onun yerine yalıkavaktan taze canlı mamun yada sübye kalamar gibi sert yemler temin edebilirsiniz.
Levent bey çok teşekkür ederim yardımlarınız için çocukluğumda sürekli dip oltası atardık, gezer kurşun veya yaprak takardık. Teke veya karidesi bazen kurşunsuz takardık. Balık bolluğu vardı bundan 20 sene öncesinin iskenderun körfezinde... Ben on yıldır ilk defa balığa çıkacağım ve dibe atacağım. Ben de dediğiniz gibi sabah kalkıp gün doğana kadar atmayı sonra da yüzmeyi planlıyorum. Google maps'ten bayağı inceledim koyun burnundan atılabileceği ve sargoz yapar hissi uyandı bende Herşey nasip saygılarımla.... Yardımlarınız için çok sağolun!!!!
Mamun'u ilk defa duydum ama dediğiniz yemlerden temin etmeye çalışacağım. Teke için de bölgeyi ve yakın civarı tarayacağım... kayalık veya küçük bir iskele civarının bulmam konusunda faydası olacağı kanısındayım....
Hiç teke ile uğraşmayın balık malzemesi satanlar dan mamun alın. Bir kutusu tüm gün yeter ayrıca denizdeki avcı balıklar hariç ne varsa yakalama şansınız var.
2 ay önce Antalyadan iş icabı Bodruma geldim. Kasım'a kadar da Allah kısmet ederse buradayım. Burada fazla bir tanıdığım olmadığı için, tekne ile açılmaktan çok kıyı avcılığı yapıyorum. Genellikle Güvercinlik tarafında avlanıyorum. az çok çipura geliyor. Ama burada Isparalar insanı deli ediyor. mamun kullandığınızda oltanın dibe inmesine bile izin vermiyorlar. Eğer güvercinlik tarafında iyi bir avlak arıyorsanız, güvercinlik koyunun karşı tarafına geçip Kılıç AR-GE tesisinden bir sonraki koya gidin. Aracınızı yol kenarında bırakıp makilerin arasından sahile inmeniz gerekiyor. Atarı sağlam bir kamış ile 100 gr kurşun kullanarak 50 - 60 metre ileriye attığınız zaman 500 ila 1000 gr arası çipuraları çok rahat alırsınız. Ama dediğim gibi. Isparalar size çok çektirir pes etmeyin.