Selam herkese. geçenlerde bir tartışma vardı bu forumda baraküdamı,turnamı diye.kendi bilgilerime göre bir açıklama getirmek istiyorum. Ben aslen istanbulluyum yedi senedir bodrumda yaşıyorum yedi senedirde haftada en az iki veya üç kez avlarım bu balığı hiçde boş dönmedim demek istediğim bu balık baraküdadır. En son ayın ikisinde çıktım biri altı kilo diğerleri ikişer kilo toplam üç adet aldım. Bu balık kış aylarında nazlı olur yazın saldırgan,yani şöyle söyliyeyim kışın 4 deniz miliyle zordur eriştenin üstünde yatar seyreder yemi fakat rölentiyi düşürüpte ararsanız atlar yeme işte tam bu arada iş size düşüyor çünkü yeme yandan saldırır o arada vurdurmalısınız yoksa yem gider.yazın fark etmez 6deniz miliylede gitseniz alırsınız. Av malzemem kendi geliştirdiğim bir olta takımı üstüne gerçek zarganayı fileto takıyorum. HERKESE RASTGELE
Doğru balığa ne denir ki Harika bir av olmuş,tebrik ederim. Bodrum kalesinin bulanık görüntüsüde başka bir hava katmış
Bu mudur ? Budur harika bir av olmuş...Tebrikler abicim...Okyanuslarda balina tutmuş olsalar bu kadar hoş gözükmezdi...Ustalığın , paylaşımın ve mütevaziliğin için bir daha tebrik ederim abicim...daha da büyük ve daha da güzellerini tutman dilekleriyle....Rastgelsin...
üstadım tebrikler.. kendi geliştirdiğiniz olta takımı hakkında az daha bilgi rica etsek..mümkünse fotoğraflı.. birde yem konusu.. zargana fleto demişsiniz sadece o mu??
Harika bir av,ellerinize sağlık.Tebrikler Bir de zaman(gece gündüz??) ve derinlik rica etsek,takımınızın yanında. Teşekkürler..
Arkadaşım bu balık gece veya gündüz tutulabilir.gündüz takımın hilelrrini biraz kamufle etmek lazım birde azdaha sürat isterki av hileleri farketmeden atlasın.gündüz zarganayı bütün takmak gerekir.. Gece kıyıya yakın erişteye yatar,gündüz burunlarda taşlık kayalıklarda.