Bodrum'dan lidaki ve ispendinekler 'fotolu 3 günlük rapor'

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında fish founder tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. fish founder

fish founder Özgür

çok teşekkür ederim

mangal her zaman balığı daha lezzetli kılıyor bence.o kadar alışmışız ki İstanbul'da çiftlik balığı yemeye 'maksimum marine ederek' gerçeğini yiyince insana tadı garip geliyor :)

Aliço Reis,senden böyle bir yorum almak çok sevindirici,çok teşekkürler

çok teşekkür ederim

Sevgili Nuri Abi,değerli yorumların için çok teşekkür ederim,iltifatların beni utandırdı aslında hafifden :)
    Kullandığım şamandıralı takımın yapılışını tatil dönüşü işlerimi hafifletir hafifletmez yayınlıyacağım

2. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Özgür abi rapora söylenecek söz kalmamış. Sen de bu avlara doyamadan dönmüşsün ama ellerine sağlık. Daha nice en az bu kadar güzel ve en az bu kadar verimli avlar geçirmeni dilerim..

3. fish founder

fish founder Özgür

Sevgili Rıfat,
    çok teşekkür ederim,aynen dediğin gibi insan doyamıyor denize,doğaya,olası balıkları yakalamak için saatleri deniz kıyısında geçirmeye,

4. dejavus

dejavus utkun

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kaçanlardı en büyüğü
    Bilimadamı titizliğinde ve açıklayıcı bir rapor olmuş tebrik ederim.Avlağın yabancısı olmak zordur.Levrekte kullandığınız iğne boyutunu yazmışsınız ama şamandıralı takımdaki iğne daha küçük göründü bana?

5. fish founder

fish founder Özgür

yorumunuz için çok teşekkür ederim.
    avda kullandığım şamandıralı takım ava gitmeden İstanbul çevresi için hazırlamış olduğum takım çantasında bekleyen takımlardan biri.Gözleminiz doğru resimdeki takımda Crown 92666 6 numara iğne bulunmakta.Lakin yaptığım avlarda bu iğneyi Gamakatsu LS-5213N 1 numara ile değiştirdim.Keza aynı iğne değişiklikleri köstekli dip takımları içinde geçerli oldu.

6. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Çok güzel hazırlamışsınız Özgür abi raporunuzu tebrik ederim.

Takım ilgimi çekti, peki derinlik konusunu nasıl çözdünüz?

Yani ilk defa gittiğiniz 3 farklı avlakta, levreklerin şu derinlikte, lidakilerin şu derinlikte diye nasıl ayarladınız?

Yoksa rast gele ayarlayıp şansıma ne gelirse mi dediniz..

Sonuçta ilk defa gitmişsiniz, hiç içini bilmediğiniz, dalmadığınız, derinliğini hesap edemediğiniz yerler.

Bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.

7. fish founder

fish founder Özgür

Sevgili Caner,
    değerli yorumların için çok teşekkür ederim.
    Avlaklarda çift kamış açtım.her kamışa farklı yem takıp önümdeki avlağı sol orta ve sağ olarak üç parçaya böldüm.yaz avlarında balık kıyıladığından en uzak mesafeyi her bölümde maksimum 50 metre civarı tutup bu mesafeden azaltarak salladım kamışları.yani her bir sektörde 3-4 atış ile olası balığı aradım bulduğum yerde ise daha uzun süre kaldım.o sektör bereket yitirdiğinde aynı sistemi diğer sektörlere uyguladım.anlatılırken uzun sürdüğü düşünülse bile çok kısa sürede harita az çok kafa belirmiş oluyor.kurşunun suya dediği noktadan, kurşunun dibe indiği noktaya kadar makinanın boşalttığı misina miktarı denizin derinliği için en büyük gösterge oluyor.dip yapısını anlamak zaten çok daha kolay,takılmanın tarzına göre kayalık,kırma taş,sazlık ve veya yosun olduğunu zaten hepimiz çok rahat anlıyabiliyoruz.
    demin anlattığım sistemde önümdeki sektörlerde 20 metre ötesinin derinliği aşağı yukarı belli olduğunda,daha evvelden kösteği uzun tutularak ve yarı hazırlanmış şamandıralı takımı avlakta tamamlıyorum.Şamandıralı takımı kullanacağım mesafede '20-25 metre maksimum' derinlik 3 metre civarı ise 1/3 köstek boyu kullanıyorum.yani 3 metre derinliğe 1 metre gibi.gözlemlerim levreğin orta üst sularda yüzdüğü,bu durumda işler çok kolaylaştıryor.
    sanırım açıklamalarım yeterli olmuştur,sormak istediğin başka noktalar olursa elimden geldiği kadar cevaplandırmaya çalışırım,
    rastgele

8. simendifer

simendifer Sennur

Özgür, tebrikler arkadaşım, keyfini çıkarmışsın. :) Balıkların da ayrıca çok güzeller, darısı başıma diyeyim. :)

9. fish founder

fish founder Özgür

Sevgili Admin'imden bunları duymak çok güzel bir duygu,
    teşekkürler Sennur,işlerini ayarlamanı ve biran önce hayalini kurduğun ava çıkmanı canı gönülden dilerim

10. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    Özgür abi çok teşekkür ederim detaylı anlatımın için, benim için oldukça değerli bilgiler bunlar.

Daha önce hiç şamandıralı düzenekle levrek veya çipura denemedim, biz genelde fırsat bulursak alaçatı, ıldırı taraflarına gidiyoruz. Kısmetse yarın akşamdan yine yola çıkacağız, açıkçası bu takımın tarifiyle hemen bi tane hazırlamaya başladım ve deneyeceğim. Bir de kefal konusunda Serdar abinin bir önerisi olmuştu, onuda dikkate alıp bu hafta deneme fırsatı bulacağım.

Genelde şöyle birşey var, yosunların arasında karagöz, çipura gezerken, yosunların üzerinde levrekler dolanıyor. Bizde buna göre köstekleri daha yukarda tutarsak levrek vurabiliyor, aksi takdirde köstek yosunların arasında girdiğinden karagöz ve çipura gibi balıklar geliyor.

Benimde bu tür yeni keşfetmek istediğim bir kaç avlak var aklımda, daha önce bir kaç tanesinde denedim ama başarısız oldum, belki bu başarısızlık dip yapısını iyi bilmemektende kaynaklanabilir.. yani nasıl desem, kösteği metrelerce yukarıda yada aşağıda tutabiliriz ama önemli olan balığın hangi seviyede yüzdüğü.. işte bu kıyı balıkçılığında çok önemli... sanırım bu konuda hatam var, daha önce keşfetmek istediğim yeni avlaklar da da bu hatayı yaptım zannediyorum, yani balığın hangi derinlikte yüzdüğünü hesap etmeden standart denemeler yaptık.

Şimdi bu konuyu daha da dikkate almam gerektiğni anladım sayenizde. Hemde şamandıralı sistemle sanırım bu daha da kolay bir hal alıyor.

Son sorum ise, şamandıralı takım için örneğin 3 metre derinlikte levrek için 3/1 köstek bırakıyoruz.. peki, sargozdu, çipuraydı ve diğer taş balıkları için bu mantığa göre kaç / köstek bırakmalıyız? ayrıca tek iğne mi yoksa çift kösteklide bu düzeneği yapabilirmiyiz? verim çoğalır mı, azalır mı?

Şimdiden teşekkür ederim :)

11. fish founder

fish founder Özgür

ben açıkcası şamandıralı takımlardaki kösteğin tek olmasından yanayım.bu suyun durumuna göre yemin serbest dolaşmasını daha rahat sağlıyor.hele birde bahsi geçen yem canlı yemse bu hareket daha da fazla olacağından aktif av yapmak mümkün olacaktır.Aslında avlanılacak mesafe çok kısa ise maksimum 3-4 metre gibi kıyıdan çift köstek sistem hazırlamak pek zor değil gibime geliyor.Bu konu ile ilgili bazı fikirlerim var,üzerinde çalışıyorum.
    diğer bir konu ise çipra için,avlak su içinde çok sarp kayalık değil ise şamandıralı takımın köstek boyunu 2/3 yapmakta fayda var.lakin oranı 2/3 çe çektiğinde benim resimdeki gibi ufak gezer kurşunu şamandıraya yakın yerleştirmemen gerekiyor.sebebine gelince köstek boyu uzadığı için atış esansında dolanma yaşanabiliniyor.daha basit bir anlatımla iğne-1,5 oran yukarı misina üzeri düğüm,düğüm üzeri gezer kurşunu engelliyecek en ufak boy boncuk 10cm sonra bocuk ve düğüm,sonrası ise şamandıra düzeneği.ayrıca kullanacağın gezer kurşun gramaj olarak daha düşük olsa daha da iyi olabilir.çipra sessizliğe daha fazla önem veren bir balık.kurşunun bu şekilde yerleştirilmesi hem atış esnasında hemde suya düşüş esnasında daha az ses yapacak ve balığı ürkütmeyecektir.
    benim fotoda verdiğim takımda gezer kurşunu şamandıraya özellikle o kadar yakın koydum,amacım,takım suya girerken kurşunun şamandıraya çarpması ve levrek için ses çıkartmasıydı,
    ayrıca yem gitti takımı geri toplarken at çek tarzı aksiyonla geri topladım takımları,takım geri gelirken kurşun şamandıraya çarparak ses yapıyor,iğnenin üzerindeki fosforlu boncuk ve hortumda suda ufak balık görüntüsü veriyordu.amaç yemi kaptırdıktan sonra kendime boş iğne ile 2.bir şans tanımaktı.
    ayrıca başka bir gözlemim de ,şamandıra üzerinde kullandığım fosforlu ışığı yeşil yerine kırmızı kullandığımda verimim arttığı yönünde idi,
    hazırlıyacağın takımların ve güzel balık raporlarının detaylı fotolarını beklediğimide eklemeden geçemeyeceğim,
    şimdiden rastgele

12. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Özgür abi teşekkür ederim değerli bilgilerin için, tavsiyelerini dikkate alarak takımları gözden geçiriyorum. Muhakkak deneyeceğim. Hatta ilk sırada denebilir.

Ayrıca kurşunun diğer bir avantajıda kösteği daha çabuk dibe yatırmayı sağlıyor zannedersem, bu sayede hareketli suda bile takımdan verim alınabilir.. aksi takdirde yem su yüzeyinde gezer durur.

Benim foto.mak. sensörü bozulduğundan foruma takım resmi felan koyamıyorum ancak hem balık hem de takım ile ilgili haberleri dönüş yaptığımızda sizinle tabiki paylaşmaktan memnun olurum.

Sizinde yeni raporlarınızı bekliyoruz, nede olsa sezon henüz kapanmadı ege de :)

13. fish founder

fish founder Özgür

İşte paylaşımın güzelliği ve olumlu neticeleri.Takımın üzerine yapacağın ek,takviye vs dönüşte bizlede paylaşki elimizdeki takımlar daha da avcı olabilsinler,
    sana şimdiden koskocaman bir rastgele,
    iğnen sivri livarın dolu olsun,

14. LapinCash

LapinCash

Avınız harikaymış keşke benimkide sizinki gibi olumu geçseydi tebrikler.

15. cemal doğan

cemal doğan cemal doğan

Ah be Emre bak Özgür abinin yaşına,birde kendininkine bak bu yaşta olta atıyorum diye sevineceğine üzülüyorsun sen daha ne balıklar tutarsın.

16. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Emre'nin imzası:

..Sakın Yaşıma Bakma Seni Bile Tutarım .. (Yorumsuz:D :eek: :D )

17. fish founder

fish founder Özgür

ne mutlu ki sana,bu tip paylaşımları,insanların yıllarını verdikleri tecrübeleri bir tık hızıyla okuyup uygulama imkanın var.eminimki en kısa sürede öğrendiklerini uygulamaya başlıyacak ve çok güzel av raporları yayınlıyacaksın

kendimi bir anda çok yaşlı hissettim valla :)

bu kadar sadık bir forum takipcisi olarak en kısa sürede bunu gerçekleştirecek gibi gözüküyor emre :)

18. GYILMAZ

GYILMAZ GÖKHAN

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    Minakop 3KG
    Tebrilkler,Çok güzel av olmuş.Detaylı anlatım ve güzel resimler için teşekkürler.
    Güzel paylaşımlarınızın devamı dileğiyle,

Saygılar,Gökhan Yılmaz

19. fish founder

fish founder Özgür

çok teşekkür ederim Gökhan Bey,
    hepimize rastgele

20. marmari_s

marmari_s Hakan

Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA
    Cümleten iyi akşamlar,

Ziyanı yok özgür sağılık olsun bir dahaki sefere inşallah birlikte avlanırız.Gerçi yazdığın tarihlerde ben de fena yoğundum,ayarlayabilir miydim emin değilim..Ama,en azından bodruma geldiğini haber verseydin sevinirdim,aklımdaydın çünkü geldin mi-gelmedin mi diye..

neyse, raporun bir harika tebrik ederim.Daha dün işyerimden arkadaşlarla balığa gitsek mi,kıyıda balık bollaşmış mıdır acaba diye düşündük.Bu açıdan güzel balıklı raporuna ayrıca sevindim.Haftaya cuma akşamı avdayız kesin..Yalnız bir ricam olacak;şu resimlerdeki avlakları bana bir tarif edebilir misin pm.den :)

sevgiler,

Hakan,BODRUM

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.