Yakın arkadaşımın arkadaşı aşıyanda avlanırken 750 tl ceza almış.Polislerin geldiğini söyledi.Pek inandırıcı gelmemişti ama bu haberi görünce inanmaya başladım
Yasak alanda balık tuttukları içinmiş,sadece arkadaş avlansa yine iyi,baya bi kalabalıkmış,adamlar oltaları orada bırakıp kaçmışlar
Boğaz kenarında balık tutanlara kötü haber İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Boğaz kenarında balık tutan amatör balıkçılarla ilgili sıkça şikayet geliyor. Boğaz’da yürüyenleri rahatsız etmeyecek şekilde bir düzenleme yapacağız. Amatör balıkçılar için, balık tutulacak belli yerler ayrılacak. Kimse rahatsız olmayacak. Amatör balıkçılar yeri yapacağız" dedi. Topbaş’ın açıklamalarında amatör balıkçılara da kötü haberi vardı. Boğaz’da sahil boyunca balık tutan amatör balıkçılar artık istediklere yerde olta atamayacaklar. Vatandaşlardan, boğaz kenarında balık tutan amatör balıkçılarla ilgili sıkça şikayet geldiğini belirten Başkan Topbaş,"Ama balık tutmakta İstanbul’un bir keyfi. Ben de gençken balık tuttum. Boğaz’da yürüyenleri rahatsız etmeyecek şekilde bir düzenleme yapacağız. Amatör balıkçılar için, balık tutulacak belli yerler ayrılacak. Kimse rahatsız olmayacak. Amatör balıkçılar yeri yapacağız" ifadelerini kullandı.
Malesef maganda diye tabir ettiğimiz acayip işler yapan tipler çok oluyor bunlara yasakla bunları kontrol et adabıyla balık tutan ve en büyük keyfi balık tutmak olan insanları bu hobilerinden niye ediyorsun. Amaç tamamen belli kesime şirin gözükme ve ekonomik çıkar. Bunun altından yakında ekonomik bir olay çıkar bizde bunun içinmiş deriz.
Şimdi ben de bu haberi Hurriyet gazetesinden okuyordum.habere yapılan bazı yorumlar ilginç.balıkçıların karıya kıza (tabir bu)laf attığını düşünüyorlar.neymiş efendim balıkçılar halkın sahilde gezmesini engelleyen ipsiz sapsız insanlarmış.daha ağırları da var.balıkçının gözü denizden başkasını görmez ki o kıyılarda balıkçıların yerini elinde çekirdek geleni geçeni süzen kişiler dolduracak.Halkı bu kadar düşünüyorsan Kadir Bey sahildeki çay bahçelerini kaldır yürüyüş yerleri yap.Şimdi bir kaç platform yapılıp yandaşa verilecek aga işin özü bu...muhetemelen bunun yanında bize de bir kağıt parçası satılacak.
Elbette, yapılacak olan platformlara da "İsbalıkpark" falan gibi uydurma bi isim verilerek yandaşlara verilecek, onlar da oraları kiralayıp rant sağlayacaklar.. öyle olur bakın demedi demeyin..
nefret ediyorum şu zihniyetten herşey yasak yani olta balıkçılığına bile burunlarını soktularya daha ne söyleyelim kim hayvanlık yapıyosa tutsun onu denize atsın bize neden yasak getiriyolar o seçilmiş balık tutma alanlarınıda bizler karşı çıkınca bakınn size yer ayırdık gidin oraya demek için yapıcaklar ben artık bu belediyenin ve bağlı olduğu partinin seçimle gelmesi durumuna saygı falan duymuyorum alttarafı oy aldınız bu ülkenin sahibi siz değilsiniz ama iyi oluyo iyice dayatsınlar insanların huzurunu kaçırsınlarki herkes görsün nasıl bi düşünce yapısında olduklarını
http://www.ibb.gov.tr/ den alıntıdır. http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/Pages/Haber.aspx?NewsID=20469 "İstanbulluların sahil kenarlarında balık tutanlardan şikayetçi olduğunu ifade eden Başkan Topbaş “Ancak balık tutmak İstanbul’un nostaljisi. İstanbul’un gençleri balık tutmayı bilmeli. Balık tutulan alanlar zaten belli. Buralara balık tutmak isteyenler için denizde platform hazırlayacağız. Böylece kimseyi rahatsız etmeden balık tutulma imkanı olacak” dedi." Ben bu yazıdan tarafımıza yansıyacak kötü bir sonuç çıkartamadım. Hatta daha iyi olacağı kanısındayım..
umalım da burada yazıldığı gibi olsun.Önyargı kötüdür ama bir çoğumuz kısıtlanacağımızı düşünüyoruz.boğazda balık tutulan bir çok nokta var.
Arkadaşlar burdan atıp tutuyorsunuz zamanı gelincede herşeyi unutuyorsunuz.orda gösterin kendinizi anlasınlar bizleri ve ötekilerini biz varoşsak varoş kalalım ben gocunmam geldiğim yeride unutmam ben oltamı atarım öyle üç beş mafyaya beni kimse peşkeş çekemez tabi birbirimize sahip çıkarsak bunu başarırız yoksa bizi teker teker yerler ama birlik olursak yutamazlar çiğneyemezler anlayan anlamıştır umarım......
abicim mesajındaki her kelimenin altına imza atıyorum.. Bakıldığında en geniş alanlardan biri olarak görülen kalenderi bile demirlerle örenler çok merak ediyorum balıkçılara nereyi ayıracaklar? Böyle bir yasağa herkes dünden razıymış orası ayrı. Benim en çok sinirlendiğim nokta ise "vatandaş şikayeti var" lafı oldu. bu kadar şikayetlerin hassasiyetle dinlendiği bir memleketmiy miş istanbul be. yemin ederim gözlerim doldu ağlamaklı oldum.
Olacagi buydu... Platform kurarlar, 20 kisi kapasitesi olur, üzerine 50 kisi çikar, itis kakis vs... Yarin öbür gün ispark gibi birer de degnekci dikerler basina, ver parayi tut baligi. Kurunun yaninda yas da yanacak. Kiyi balikçiligina inen en büyük darbe gibi gözüküyor bu açiklama. Bunun düzenlemesi hangi kriterler baz alinip yapilacak orasi mühim. Anadolu yakasini pek bilmiyorum fakat kamis sallayacak yer zaten belirli noktalar. Sahil yolunda 30cm bariyer arkasindan kursunu yola yatirip atilan noktalar var. Oralar yasaklansin tabikide. Park ve bahçelerin iç kisimlari da yasaklanmali. Avrupa yakasini avucumun içi gibi biliyorum. Balikcilarla yayalarin en çok iç içe oldugu noktalar arnavutköy, emirgan ve büyükdere. Kaldirim çok dar. Genisletme imkani da yok gibi. Asiyanda zaten demirli tekneler yüzünden mendil kadar yerler var. Kaldirimi genis ufak bi yaya düzenlemesi yapilabilir. Diger birçok bölgenin etkilenmeyecegini umuyorum. Burada izlenmesi gereken yol düzenlemeye evet, yasaga hayir yönünde olmali gibi geliyor bana. Buraya sitem yazan arkadaslarin bir kismi, artik balik tutamiyacagiz gibi algilamis olayi. Ekonomik olarak da kökten bir yasaklama imkansiz. ABB mecburi hale getirilebilir mesela. Buradaki bu hobiye gönül vermis abilerimizin kardeslerimizin de o belgeye 15-20tl vermekten kaçmayacaklarina eminim. Bu paralar çevre düzenlemelerinde kullanilabilir mesela.
bencede bir çok insanın kullandığı kalabalık sahillerde olta atmak yasak olmalı.hem tehlikeli hemde oraya güzel bir boğaz manzarasında yürüyüş yapanlar için berbat bir görüntü.boğazın her yeri böle kalabalık yürüyüş yerleri içermiyoki, gidip sessiz sakin kafa dinleyerek milleti rahatsız etmeden balık yakalanabilecek yerlerden avlanın.gayet güzel fikir tabi uygulayabilirlerse
Boğazda sessiz sakin bir yer? Öyle bir yer var mı? Alice harikalar diyarı öyle bir yer varsa bile bundan sonra sessiz ve sakin kalmayacaktır..