bir yıldır boğazda olta atıyorum yukarıda yazdığınız durumların hiç birisine rastlamadım idda edyorum ortalaması alınırsa İstanbul'un en kibar insanları amatör balıkçılardır.Eskiden de arada zevkine izler şaşırırdım bu kadar insanın yanyana olta atması oltalar sık sık dolaşması ve hiç kavga etmememleri bana garip geliyordu. Bana Telegoldeki Ziya Şengülü hatırlattınız
Şirinevler metrobüsten inip üstgeçitten karşıya geçmek yarım saat sürüyor. Diğer duraklardaki rezilliği görme şikayetleri duyma . Kesin işin içinde bi rant var. Allah islah etsin bunları.
yok o fenerli ona benzemem sen hangi istanbulda olta atıyorsun galatada şişeye işeyenleri arnavutköyde gece sızan yerlere yatanları olta karıştığında kavga edenleri bircok gez kurşunu araba yoluna yatırıp arabalara engel hatta kazaya sebebiyet verenleri yer kavkası yapanları daha bi sürü saymakla bitmez bunları yapanlar azınlıkda olsa amatör balıkcı yani biz<
E iyi güzel de... Hukuk mu dediniz? Yahu, böyle bir yasağı bakanlık uygun görmemiş.Çıkacak Yeni tebliğde de yasak değil... O halde? Hukuk mu dediniz?
bu sadece yeni rant saglamak için bir oyun amatör balıkçılara yasaklanan bölgelere çay bahçeleri vb gibi yerler yapılacak daha öncede olmuştu kuleliyi bilenler caminin üsküdar tarafına bakan yanını bilirler eskiden ordan mükemmel istavritler alırdık sonra yasaklandı orası ve çay bahçesi yapıldı onun gibi aklıma gelmeyen bir sürü yer yavaş yavaş elimizden alınıyor ... bu zihniyet devam ettikçe idda ediyorum istanbul il sınırları içinde ne bir tane orman nede olta balıkçılığı kalıcak adamlar ne varsa satıp paraya cevirme derdinde )
Sevgili Nuri, belediyelerçok rahat , kafadan yasak koydugu bir ülkedeyiz.. izmirin beldesinde yaşadım geçmişte bunu anlatmak istedim de yaka paça odadan çıkartıldım başkan bey tarafından..zabıtaları kullandı , padişah gibi.. dibi delik dünya..
eh abim, kanundan bi haber ustaların YASAĞI destekledikleri yerde, dua et sen zindana atmamışlar, arkandan , "iyi olmuş" diyenleri göremedik o oldu Şaka bir yana, keşke kötü muamele, kanuna aykırı davranış vs vs... bi de tazminat alsaydın o belediyeden. Ya da o başkana sağlam bir ... Şaka şaka...
galatada şişeye işeyen de yerlere yatıp sızan da amatör balıkçı değil.onlar ordaki para kazanmaya çalışan takımcılar ve yandaşları.bunlar amatör değil. ben senin benim gibi hiç bir maddiyat beklemeden orda olanlardan bahsediyorum. arnavutköy evet biraz dar ama en sevdigim yer de orası.sırf ordan geçerken yavaşlarım millet ne çekiyo bakarım.camıma çerçeve bi şey olmadı.ama dün mahallede birisi arka kapıya bindirmiş gece.arabayı ankaradan getirdiğimde çizik yoktu iki kere arka tampon değiştirdim şimdi birde kapıyı düzelttirip boyatıcamistanbulda en son korktuğum şey arabanın üstüne olta kurşunu düşmesi olasılıgıdır herhalde onlar biziz yazmışsın ama onlar biz değiliz.
Çok iyi bir konuya değinmişsiniz. Herkes sahilde balık tutmanın anayasal hakkı olduğunu bilmeli ve gerekirse dava açmak da dahil bu hakkının sonuna kadar arkasında durmalıdır.
Tam da aynı şeyi düşünüyordum. İlerde zabıta gelipte " kardeşim burada balık tutmak yasak" dediğinde, bu olayı belgeleyip, imza toplayıp topluca mahkemeye verelim. Sahilde yürüyen vatandaşın ne kadar hakkı varsa o sahilde bizim de var! Platform kurulacakmış açıktan gemi geçerse ne olacak hepimiz denizdeyiz. Ağustos'ta iyide Aralık ayında ne olacak Acemilikten dolayı olan olaylar var evet ama bunun sonu yasak olmamalı. Örneğin; Amatör balıkçılık belgesi zorunlu olsun ama belgeyi vermeden bir eğitim versinler, sınav yapsınlar. Önüne gelen oltayı alıp sahile düşmesin. Yasaklar çözüm olsaydı 5326 sayılı kabahatlar kanununa göre vatandaş hala yere tükürüyor olmazdı.! Bunun içinde sahilde koşanlar dahil!!! Hiç size denk geldimi bilmiyorum ama balığı çekerken adam gelip yanımdan denize tükürüyor. Eee ben ordan balığı çekicektim.!'???'^'^%'^& Yasakla değil eğitimle çözsünler!
Çok haklısın Ceyhun, Platform kurulacakmış, nereye kurulacak o platformlar Boğaz'da öyle bir yer mi var? Boş laflar bunlar.
Acaba maddeyi tekrar mı okusak diyorum. Orada, tebliğdeki yasakları kaldıramazlar, yeni yasak koyamazlar deniyor. Belediye, tebliğdeki bir yasağı mı kaldırıyor, yoksa tebliğe yeni bir yasak mı ekliyor ya da kendi görevi olan kent ve kentli ile ilgili bir düzenleme mi yapıyor? Ben hukukçu değilim, hukukçu kardeşlerimiz daha iyi değerlendirir, biz de aydınlanırız. Ancak şunu da kabul edelim, bir takım kural tanımazlar yüzünden çoğunluğu kurallara saygılı ve doğaya karşı hassas olan insanlar zarar görüyor.
Bende şunu merak ediyorum. Hadi diyelim bir kaç yere platform koydular. Ee benim canım levrek-ispari-karagöz-eşkina gibi özel mera balıklarından tutmak istedi boğazda. Balığın olduğu yerde de platform yok. Lüferin-palamutun ilk akışta av verdiği meralar var. Balık geçecek biz olta atamadan bakacak mıyız? Veya gırgırların gözümüzün önünde tutmasınımı izleyeceğiz? Yok yok iyice saçmalamaya başladılar artık.
Bu konuda kaç kere yasak görmüş, uygulanılmaya çalışılmış ancak başarılamamış yasakları görmüş birisi olarak derimki,tatbiki imkansız bir durumdur. Kafanızı takmayın,sana hak veriyorum. Sevgiler
bu düzenlemenin çıkmasını kednine mal eden bir yazar. kendisi yazısında dile getirmiş daha önce.. başkanda duymuş vs..vs http://www.haberturk.com/yazarlar/tayfun-topal/761423-balikcilara-cozum-bulundu efendim birisi milyondolarlık yalı alıyomuş para sayıyomuş balıçı gelip otoparkın önüne araç çekiyomuş .. itiraz edince kalabalıklaşıyolarmış. haklmımı haklıdır olmayan şeyler değil bunlar. ancak beyfendi şehrin farklı kesimlerinde yaşamadığı için kafayı yalıların önüyle bozmuş. her semtte bankaların olduğu caddelerde işyerlerinin olduğu yerlerde herkes aracını birinin dükkanın önüne çeker birnin evinin çeker. bi atışma olur.. bunu boğazda evi olanların başına geliyomuş ve balık tutanlar yapıyomuş gibi özellştirmek bilgisizliktir. birkaç balıkçıylada tartıştığı için kişiselleştirmiş.elinin altında medya gücü var. köşemde yazıyımda görün size çevirmiş. orda yalıların olması orda cafelerin olması oranın deniz kıyısı olduğu gerçeğini değiştirmez.
ilk önce lüks mekanların valelerini yasaklasınlar.trafigi cart diye kesip jet hızıyla araba park edenlere ses çıkartsın bu köşemin yazarı da göreyim.
Kamu yararını ne kadar düşünüyor bu adamlar! Gözlerim yaşarıyor vallahi!!! Kıyı balıkçısı mı yoksa, boğaza kanalizasyon suyu taşıyan dereler mi daha büyük kamu sorunudur?
Bu ne ya midem bulandı Tayfun Topal isimli bu snob'un yazısını okuyunca. Kendimi sosyalist veya solcu olarak tanımlayamam ama bu tipleri görünce en aşırı sosyalistlere hak vermemek elde değil. Neymiş milyon dolar sayıp Boğaz'da oturanlar rahatsız oluyormuş. O milyonları nasıl kazandın be adam? Gelir adaletsizliği sayesinde parayı vurmuşsun, zaten halka ait olması gereken kıyılarda yalıyı alıp her gün denize karşı keyif çatıyorsun. Fabrikanda çalışan işçinin gelip evinin ötesindeki sahilde zaman geçirmesi mi sana battı? Bu salaklar balıkçılık yasaklanırsa o sorunlar çözülecek zannediyor. Balık tutamasa da o tipler oraya gelip mangal yapacak, rakı içecek, laf atacak. Bugün yine adam kendisini balığa veriyor, yasak olursa tüm işi gücü serserilik olacak. O zaman ne yapacaksın? Bugün Kınalıada'da, Yeşilköy'de haftasonları kimse evinden çıkamıyor. Günübirlikçiler gelip sahillerde her yeri işgal ederek rahatsızlık veriyorlar. Balık filan tuttukları da yok. Bu sorunun bir çözümü de yok. İstanbul'da yaşıyorsan günden güne daha fazla şekilde bu duruma katlanacaksın. Milyonlarca insanı varoşlara, apartmanlara sıkıştırmışsın. Onlar da gezmek eğlenmek, deniz havası almak istiyor. Onlar haftaiçi eşşek gibi çalışıp sana para kazandıracak. Haftasonu evinden dışarı çıkmayacak. Sen de kazandığın paraları senin gibi kaymak tabakayla birlikte Adalarda, Boğaz'da hiç kalabalığa girmeden rahat rahat yiyeceksin. Yok ya...