Boğazda amatör balıkçıya av yasağı

Konu, 'Genel Konular' kısmında seckint tarafından paylaşıldı.

1. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Bu kez işi kurcalayan kabaca kodaman dediğimiz kalbur üstü kesim. Ben de diyorum ki uygulanacaktır...

2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    20 sene evvel asiyan mezarligin tam karsisindaki tabelada yazan bu alanda balik tutmak yasaktir yazisini ve sariyer belediye zabitalarinin hafta içi-sonu demeden rasgele gelip kamislari topladigini hatirlayan da mi yok?

3. SaWYeR53

SaWYeR53 Kürşat

Favori Kamış:
    Alba Star, Sazlıktan Yaptığım Kamış
    Favori Makine:
    Alba Star
    En İyi Avı:
    9 Kilo İstavrit, 15 Kilo Kofana
  4. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Mesaj gönderin arkadaşlar bol bol. Bazı alanları kısıtlamakla bu iş çözülmez. O zaman bütün balıkçılar ayrılan yerlere dolar ve tam bir kaos yaşanır. Tam tersine yeni yerler açarak bu sorunu çözer. Platform yapabiliyorsa tabii yapsın. Ayrıca av alanlarının çoğunu işgal etmiş tekneleri kaldırsın. Zaten o zaman amatörler o kadar dar alanlara sıkışmaz ve sorun büyük ölçüde çözülmüş olur. Tabii maganda kirliliği ayrı bir konu. Balık avı yasaklansa bile mangal yapan, içki içip laf atan tipler sahillerden gitmez. Onları sürekli denetleyip ceza vererek caydırmaları gerekir, sorun balık avı değil.

5. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Yasak söz konusu değil. Yanlış anlaşılmıştır. dedi. Belli yerlerde 5-6 metrelik yerler yapalım balıkçı da daha keyifli daha rahat balık tutabilecekleri yerler yapacağız... Hatta şehrin nostaljisi olarak görüyorum. Keşke ben de boş vaktim olsa bende balık tutsam dedi. Burada yanlış anlama var. Böyle bir girişimimiz (yasaklama) olmadı. Sadece tratuar biraz genişletilecektir. Dedi.
    Yani sorun anladığımız kadar büyük birşey değil.

6. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Ben en başındaki gibi yine uygulamayı görmeden peşin hükümlü olmayalım derim..

7. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Kadir Topbaş'ın bu açıklamaları bizi son derece sevindirmiştir. İstanbul Boğaz'ında daha güvenli ve rahat balıkçılık için düzenlemeler yapılacaksa buna en başta biz amatör balıkçılar memnun oluruz. Sahilde bulunan acemiler ve saygısızlar en fazla zararı bizlere veriyor. Gezintiye çıkan kişi 2 dakika oradan geçip gidiyor ama biz akşama kadar onlarla yan yanayız. Balıkçılık alanlarının çoğaltılması, yeniden düzenlenmesi, hatalı davranışlar içinde olanların cezalandırılması gibi uygulamaları sonuna kadar destekliyoruz. Herhangi kısıtlamalar ve yasaklamalar ise diğer bölgelerdeki yığılmaları arttırıp daha fazla kargaşaya sebep olacağı için kesinlikle uzak durulması gereken yöntemlerdir. Başkan'ın son açıklamaları bu şekilde olduğuna göre, bu konuda daha fazla tartışmanın bence bir gereği kalmamıştır. Doğanın eşsiz armağanı İstanbul Boğazı'ndan faydalanan herkese güvenli ve keyifli günler dilerim.

8. Tarık ERSAL

Tarık ERSAL Tarık ERSAL

En İyi Avı:
    YANGELE BALIKÇI MODU :-))
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?p=975637#post975637 linki ve Alın size düzen-leme başlığı altında yer alan benzer yazışmalara bu gün yazdığım düşüncelerimi buraya da aktarıyorum.

Oluşturduğumuz o büyük potansiyeli bir şekilde amaca uygun kullanır duruma gelmezsek, (her şeye rağmen) omuzdaş olmazsak, sesimizi duyarabilecek tüzel kişiliklerin birer parçası olmazsak, yani STK'ları olabildiğince güçlendirmezsek bizleri layık olduğumuz şekilde yönetmeye devam edeceklerine eminim.

Bir düşünün hele.
    Neyin doğru olduğunu ya da yapılacak düzenlemenin nerelerde ve nasıl yapılması gerektiğini soracak olsalar, kiminle muhatap olacaklar?

Tabii ki Sivil Toplum Kuruluşlarıyla.

Saygı ve sevgilerimle.

RASTGELSİN.