Boğaz'da at-çek için örgü (dyneema) misina kullananlar buraya.....

Konu, 'Misinalar' kısmında Beyazzmavi tarafından paylaşıldı.

1. Beyazzmavi

Beyazzmavi Ferhat

Favori Kamış:
    Shimano Surf Leader Bx..
    Favori Makine:
    Shimano Stella 8000pg...
    İlgin icin teşekkür ederim Can....
    Bu arada senin daiwa z-45 2 geldi mi...?
    Darısı bizim başımıza inşallah...Eğer eline geçti ise tabiiki yorumlarını bekliyoruz.

2. kirecburnu

kirecburnu tufan

bilgi rica

herkeze merhaba, simdiden yardimlariniz icin tesekkrler.

okuma 4.20 3 parcali surf kamis ve okuma salina 10000 makinem var,
    su an normal misina kullaniyorum ve bogazda at/cek avlarndan balik bolluguna ragmen bos donmemek icin daha uzaga atis yapmak istiyorum. Forumdaki arkadaslarin ve sizlerin yazismalarindan bilgilerine guvendigim icin sormak isterim

1- kamis ve makinem ile ip misina kullanabilirmiyim ? dugum problemim olur mu.veya kamis ve makinem ip misina kullanimina uygunmudur. beni yorarmi ?

2- nasil bir kalinlikta ip misina kullanmaliyim kac metre olmali yani ( 100m monomisina sarip arkasindan 150m 0.06 - 0.10 arasi ip misina ve arkasindan da 10-15 metrelik 0.35 bir sok yapsam nasil olur , performans alirmiyim.
    yada sadece 150-200 m ip misina kullanip ustune sok mu yapmaliyim

3- yoksa normal misina alip 0.20 kalinliginda sonrasina 10-15 metre sok 0.35 kullansam daha mi faydali olur.

simdiden teskler.

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Shimano BIOMASTER SW bir at çek makinesi değil zaten. Bu bir jig makinesi aslolarak.

ABS dediğim olayda şudur:

Çok yumuşağından, kazık gibi sertine farklı bir sürü ip misina kullandım, kullanıyorum. Makinenin makarası böyle değilse, atmaya gelmiyor. Hele hafif bir şeyler atarsanız, hele hava azıcık rüzgarlı ise. Sararken sıkı sarmak gerekiyor, yoksa tekrar atarken bahse konu misina kusması ile burnunuzdan geliyor.

Bana kalırsa, Shimano dursun. Tekneden filan için iyi olur o. Bunun yerine Daiwa Tournament veya Saltist 4500 gibi bir şey daha iyi olur boğazda, bilhassa ip misina kullanacaksan. Saltist biraz ağırdır ama, çok seri sarar ve yormaz. Bir turda 120cm filan sarıyor ki, boğaz at çekinin olmazsa olmazı lüferden kaşık kaçırma olayında çok avantajlı olur.

4. Beyazzmavi

Beyazzmavi Ferhat

Favori Kamış:
    Shimano Surf Leader Bx..
    Favori Makine:
    Shimano Stella 8000pg...

Serdar bey ilginiz icin teşekkür ederim...
    ABS kafalı makine icin biraz beklemem gerekiyor,zira shimano biomaster makine,shimano surf leader kamış derken,üstüne birde power pro super 8 slick örgü 1500 yard 10 Lb. (150$) eklenince masraf biraz arttı..
    Bu arada örgü icin deneyimlerimi burada paylaşıcam,şok için mahin düğüm denicem. evdeki çalışmalarım başarılı gibi...

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Mahin düğümünü at-çek için pek tavsiye etmem. Mesafeyi de azaltır, bolca takılma filanda yaptırabilir.

Bu düğümü daha çok tavsiye ederim. Ama misinalardan diğeri çok daha kalınsa, mahin düğümü yerine başka uygun düğümlerde var elbette.

6. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Serdar abi bu şekildeki düğüm uni to uni.Ve monoyla ipi bağlarken kesinlikle ve kesinlikle ipten 10 tur monodan 5 tur sararak yapılmalı.Yoksa ortaya uzun bir ek yeri çıkar.Birde bu zaten daha öncede yazmış olduğum gibi power pro dynema misinanın tavsiye ettiği bir düğüm çeşitidir.Fakat ben bu düğümün iki ucu açıkta kaldığı yani iki ayrı ucu olduğu için daha fazla takılmaya sepep olduğunu söyleyebilirim.Yaptığım denemeler sonucunda mahinin daha ince yapılı vede kamıştan boşaldığını söyleyebilirim.

7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Mahi'deki düğüm genelde işi bozan şey olur.

Diğer dediklerinde haklısın elbette.

Bu da Uni2uni değilde, improved blood knot diye geçer, misinalar aynı kalınlıkta ise iyi netice verir. İp tarafı öne geldiği ve onun takılma derdi daha az olduğu için iyi netice verir genelde.