Boğaz'da "Çene kemiğinde kalsiyumdan oluşmuş sarkıt ve dikitleri olan balıklar"

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında draco tarafından paylaşıldı.

1. emreseven

emreseven Emre

Tebrikler,daha iyileri rasgelsin.Bu ayu benimde hoşuma gitti.Hoş batan bi sahte olduğu için daha mı zor yada kolay olur bnm için bilemedim.

Alabileceğimiz bir yerler bilen var mıdır ?

2. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Ellerine sağlık olsun değerli dostum

daha güzel ve bereketlilerinin her zaman oltanda olması dileğiyle,

Dikkatimi çeken bu yokozunayı araştırdım. belliki bizim balıklarda etkili ancak etkisinin nerden geldiğini çözemedim. fark yaratan detay kısmını rica etsem...

Sevgiler

3. troster

troster İLHAN

Favori Kamış:
    lineaaffe 15 kilos
    Favori Makine:
    okuma rav2, okuma salina 10000
    En İyi Avı:
    lüfer,istavrit.turna v.s..
    vallaha konu başlığına bayılmadım dersem yalan olur :D :D :D ..
    güzel raporlarını zevk ile izliyorum..tebrikler..

4. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Fark yaratan kısım bence şu Ali Abi; çok kısa frekanslarla seri biçimde titreyerek geliyor. Sanırım ölmekte olan lüfer tarafından arkadan biçilmiş balığın titreşimlerine benzer titreşimler yayıyor. Benim fikrim bu.

5. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Anladım Kaan.

Başımıza bir iş daha açıldı demekki. hiç yakozonamız yoktu. bunada sahip olunacak demekki. bende deneyeyim bakalım, sonuçlarını yazarım....

6. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Ali abi selam, Kaan daha detaylı açıklamasını yapacaktır ama benim uzaktan gördüğüm en göze çarpan farkı 9 cm'lik bu sahtenin, 3 tane çarpma iğnesine sahip olması. Bilindiği gibi çoğu sahte modeli karnında ve kuyruğunda olmak üzere 2 çarpmalıdır. 13 cm. ve üstü bazı uzun tip sahte modelleri ise 3 çarpmalıdır. İşte bu sahtede 9 cm. gibi küçük bir boy sahteyi 3 çarpmalı uzun tipte yapmışlar. Bu elbette üretimi zor bir model. 3 çarpmalı sahte hem daha kıvrak yüzüyor hem de 3 çarpması olduğu için dokunan balığı alma şansı daha yüksek oluyor. Zaten yakalanan balıklar da genelde aykırı yakalanıp geliyorlardı. Bence bu sarıkanat spinciliğinde rakipsiz olur. Sadece kuyruk iğnesi bırakılarak kullandığımız surf tipi avcılıkta ise aerodinamiği bozulacağı için hayalkırıklığı yaratacağını düşünüyorum.

7. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:

Sevgili Aret

işin bu tarafından bakınca evet öyle duruyor. kıvrak yüzmesinin gerekçesi bumudur acaba? rapalanın özellliği olamazmı, değişik metodlarla Kaan denemiştir bunu söyler bize... tek iğneye düşürünce yüzüş kayboluyormu verim azalıyormu. gibi

8. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Tek iğneye düşünce nasıl yüzdüğünü bilmiyorum, çarşamba falan derin suda deneyeceğim, zannetmiyorum ki aksiyonu bozulsun. sahtenin gövde yapısı kenarlarda keskin konturler barındırıyor, yüzüş stilini o veriyordur. Bakacağız. Boyası da sanırım içten boya, o kadar balık aldım, tek bir sıyrık dahi yok, sıfır kondüsyonda. Bu da önemli benim için.

9. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Evet Ali abi, tabii başta rapalanın kalitesi ile ilgili bir durum. Kaliteli rapalalarda iğnelerin ağırlığı ve yeri de hesaba katılarak rapalanın dengesi hesaplanır. Bu rapalada da 3 iğneye göre mükemmel bir denge vermişler. Ayrıca iğneler çekilirken suda direnç yaparak balığın kuyruk vurma hareketi yapmasını sağlar, iğnesiz bir rapala sadece dümdüz yüzer kuyruk vurma hareketi yapmaz. 3 iğnelilerde ise bu kuyruk vurmak hareketleri daha yoğunlaşarak Kaan'ın bahsettiği etkiyi yaratıyor.

Surf rapalacılığında orta iğneyi çıkarmamızın nedeni takımın bedene dolanmasını engellemek. Ağır kurşunla uzak atışlarda 2 kulaçlık rapala bedeni atış sırasında ana misineye değebileceği için 2-3 iğneli rapalalarda çoğu atışta bedeni alır. Bu yüzden yüzüşü bozulacak da olsa sadece kuyruk iğnesini bırakırız. Spin atışlarda kurşunsuz veya çok hafif kurşunla kontrollü atışlar yapılabildiği için bu işleme gerek kalmaz ve iğneleri çıkarmadan rapalanın en doğru aksiyonundan faydalanılır.

10. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:

Hadi buyur şimdi burdan yak. deneyelim bence bana tek iğneli atraksiyonu lazım siz kamışla atamıyorsunuz benim suya indirmem imkansız o yüzden mecburen tek iğne
    Şu rapalaya verdiğimiz paralarla varya ne diyimki. geçen sene Tarz değiştirip Duel bile kullandık gayette iyi işler yaptı.

Bu arada yurt dışında yaşayan bşr arkadaşa İhtiaç var yakın zamanda gelecek bilginiz olsun.....

11. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kaan dün gece ben de spin işinde milli oldum. Senin mera zor meraymış başka yerde aldık balığı valla. :)

12. Plankton

Plankton Salih

Tebrikler. :)Isıran ufaklık çok sinirlimiş , gözümde canlandırdım da hihi hihi

13. PEHLİVAN

PEHLİVAN mehmet

Favori Kamış:
    SHIMANO, BROWNİNG, LİNAAFFE, DAİWA, CARMORAN
    Favori Makine:
    Daiwa emblem pro 5000,RYOBİ,spro
    En İyi Avı:
    KIRLANGIÇ 3,5 kg
    Kaan tebrikler yorumunda balıklarında bir harika avların devamını bekliyorum :thumb: :) :D :D

14. horcan78

horcan78 horcan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider,Okuma V System
    Favori Makine:
    Penn Affinity,Okuma Blue Hawk,
    En İyi Avı:
    LÜFER
    Tebrikler nice avlara diyelim.

Rapala kullanımın gece gündüz,avlak ,suyun derinliği berraklığı o şu bu birçok nedenle değiştiği bir dünyada... kabaca bir bölge dahi belirtmeksizin (Avlak demiyorum) bir sahteyi ön plana çıkarmak çok doğru değil diye düşünüyorum.Bu nedenle şahsım adıma bahsedilen sahteyi Kaan arkadaşımızın çok balık tutmuş olmasına rağmen almak istemiyorum almayacağım.(Al diyen de yok biliyorum:)
    Balık sevdalısı AV AŞIĞI o kadar insan varki adam üzerine 3 yıldır giydiği eski pantolonun yerine yeni pantolon almıyor ama sahteye 80 tl veriyor ..Hemde kaç sahtesi var koleksiyon olmuş.
    Bu arada forumdan Cihan arkadaşımızın kendi el yapımı kalemden sahte yapımı amatör çalışmasının neler yaptığı boğazda nasıl çalıştığıda birçok kişi tarafından da bilinmektedir.

Bu konular biraz hassaslaştı balık sevdası sınır tanımıyor , arkadaşlar balık varsa hareket var.İma Sassuke Levrek aldıda ,Haryu almadımı yada Blue Fish...vbvbv

Velhasıl kelam avınızı tebrik eder başarılarınızın devamını dilerim.

15. catosan09

catosan09 Çağatay

Favori Kamış:
    Okuma Salina Telesurf, Okuma VSystem 270 10-40gr
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra XTC 14000, Penn Sargus 5000
    Avınız için tebrikler, güzel raporlar için de teşekkürler. Birkaç gündür bu raporları defalarca okuduktan sonra dün akşam gaza gelip spin takımlarımı hazırladım. Sabah işe giderken Üsküdar'a yeni sahteler almaya gittim. Kullandığınız sahtelerden almaktı niyetim ancak fazla çeşidi kalmamıştı. Olanlardan aldıktan sonra ofise geldim. Cevat Bey'e de "Kaan raporlarıyla bizi masrafa sokuyor!!" dedim :))) Şimdi akşam yapacağım avın hayaliyle saatlerin geçmesini bekliyorum:))

16. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim. Kabaca avlak belirtmek dahi artık forumlarda sıkıntılı olmaya başladı. Yüzlerce profesyonel takip ediyor, kabaca bir av yeri belirtiyorsun ertesi gün önünde ağ buluyorsun. "Aha balık şu taraftaymış" diyerek talan ediyorlar. Olta atacak yer bulmak da ayrı mesele oluyor, o kısıma hiç girmeyeyim. Kim alan bölge söylüyor ki benden bekliyorsunuz. Boğaz deyip geçiliyor raporlarda ama kullanılan sahteler benim konumda olduğu gibi sorgulanmıyor. 3 ayrı merada aynı sahteyi defalarca başarılı şekilde çalıştırdığımı belirtmeme rağmen, su-gündüz gece farkı vs sorgularına girmek de kanımca gereksiz.:) Avlar zaten gece, o belli, saat belirtiyorum, boğaz diyorum (boğazda kaç farklı su durumu olabilir?), rüzgar durumunu belirtiyorum, bunların üzerine hala sahteyi ön plana çıkartmak diyorsanız, evet sahteyi ön plana çıkartıyorum çünkü hemen her şartta üst üste balık alıyor. :)

Alıp almamak da tabi ki sizin tercihiniz. Bana düşen size saygılarımı ve sevgilerimi yollamak. Görüşmek dileğiyle... :)