Gümüşe düşülmüş bırakın allah aşkına birde gırgırların hiçbir etkisi yokmuş gece lambayı yaktılarmı hamsi, sardalya, istavrit, kolyoz, çaça, gümüş,kupa tırsi gibi planktonla beslenen balıklar, ışıkla yakalanmıyormu san ki? Gırgır ağı çevirdiğin de sadece hamsi yada sardalyamı geliyor? Neyse gırgırların hiçbir etkisi olmadığını varsayalım siziler bu av tekniğini ve bu balığın (gümüş) bu şekilde( yumurtalı) avlanamasını sorunsuz ve hiçbir şey yokmuş gibi doğal karşılayın. Solucan gibi zarganlar, istavrit boyunda çinekoplar(aslında defne yaprağı onlar ), 500 ile 800gr arası ispendekler ve boyu 1 karışı bulmayan istavritler(kraça) yakalamaya mahkumsunuz. Kışın da lüfer yok soyu tükeniyor kraçaları avlıyorlar diye feryad eden üyelerimiz bol bol olucak. Tabi bunlarıda unutmayarak söylüyorum. Yumurtalı balığı avlamayın, küçük balığı avlamıyalım ,gerisalalım, Büyük balığın yemi olan kraça çaça sardalya hamsi gümüş vs balıklar, Marmara denizinin müsülaj sorununun tek çözümüdür. Boğazda ve Marmara denizinde trol ve gırgır avının kalmasını ve Türkiyenin bütün kıyılarının Trol illetin den kurtulması dileği ile, iyi akşmalar. Tavrım kişisel algılanmasın genele hitaptır.
valla bence biraz fazla büyütmüşsünüz boğaz boyunca her yer avlak olsa ve herkes omuz omuza atıp bu balıkları yakalasa bile bence bu bir katliam değil. Herkes 10 kilo tutacak değil ya bundan 2 ay önce bir teknenin yaklaşık 4 - 5 ton istavrit aldığını yayınlamışlardı. Bu hesapla yola çıkarsak ve benim dediğim örneği verirsek sanırım anca bu kadar tutabilir kıyı balıkcıları. Ve sanırım bu balıklar sadece boğazda yok ? Akdenizde vardır, Ege de vardır yani dedikleriniz kısmen doğru hak verebilirim ama kıyı olta balıkcılığı bunları hak etmez bence.
bence her balık en az 1 kere yumurtlama şansı olmalı.ve şu hesaba gelio bence mesela avcılar serçeyi vurur eti lezzetli diyip oysaki %80 i kemikdir minicik 4 -5 gr bir et için güzelim kuşu vururlar bizde keşke vurmasaydın falan deriz onlarda büssürü serçe var bir şey olmaz diyip geçişdirirler aynen o hesap bence.bu balıkdada olduğu gibi toplasan 1- 2 gr et çıkar gerisi kılçıkdı yumurtaydı....ama eleşdiri değil bu sadece aklımdan şuan geçen bir düşüncem bu. karın doyurmak için bence değmez lavralı balıkları öldürmeye. çiçek dalında güzeldir misali... tekrar diyim eleşdiri deil bu sadece düşüncem
Youtube`da bazi av videolarini ararken tesadufen soyle birseye rastladim. Konu gumus baligi olunca buradan sizlere de sormak istedim. Bunu kim yapiyor, hala yapiyor mu, bilmiyorum ama turna avcilarina canli yemlik sagliyor anlasilan. Sizce boyle birsey yasal midir? http://www.youtube.com/watch?v=V-ZfjSf7YeM&feature=related
içsulardaki gümüş balığı denizdekinden farklı ve zararlı tür sınıfında diye biliyorum. yemlikte yasal olabilir.
Sevgili Yekta, Yemlik Balıklarla ilgili Tebliğdeki bilgiler şu şekilde. Çizelge–3 Yemlik Balıklar Çaça Sprattus sprattus Noktalı inci balığı Alburnus bipunctatus Horozbina Blennius sp. Tirsi Alosa fallax nilotica İnci balığı Alburnus alburnus Sardalya Sardinella sp. Sardine sp. İstavrit Trachurus trachurus Tatlısu kaya balığı Proterorhinus marmoratus İzmarit Maena smaris Gümüş Atherina boyeri Tatlısu gümüşü Chalcalburnus mossulensis (2) Bir amatör balıkçı livar ya da canlı yem kovası içerisinde, çizelgede yer alan türlerden, en fazla 30 adet yemlik balık bulundurulabilir. (3) Ekolojik açıdan zararlı ya da potansiyel zararlı balık türleri canlı yem olarak kullanılamaz. (4) Yemlik balıklar, avlanması hedeflenen türün avcılığının serbest olduğu dönemde avlanabilirler. (5) Yemlik balık boyu azami 12 cm olup, bundan büyük boylar, avlanabilir balık sınıfında değerlendirilir. (6) Yasal sayı ve boy sınırlamaları dâhilindeki deniz ve tatlı su balıkları yem amacı ile kullanılabilir. (7) Yemlik balıkların canlı olarak nakli yasaktır.
Hiç yemedim ama pişmiş etinin derisinin rengine bakınca mezgit tadı beliriyo damağımda Para verip alınmasını tasvip edicek kadar eti de yok. Olursa yerim
Taşlardaki son anaç çinolardan sonra son anaç gümüşlere sıra geldi demek Valla gümüş güzel balık ama siyah zarlı yumurta falan beni bozar. Bırakınız geçsinler.
Kayseri Yamula barajında kum gibi bunlardan. Hatta bi arkadaşımız bu balıkla ilgili Yamula Barajındaki tehlike diye bir konu açmıştı. Yani o kadar çok ki, tırlarla ihrac ediliyor. Ve çok fazla ve çabuk çoğalıyor. Avlanmadıkları takdirde diğer balıklar için tehlike arzedebilir düşüncesi hakim.