Ben sadece çinekop, istavrit, zargana, kefal ve gümüş var diye biliyordum ama sanırım yanılıyorum. İstanbul Boğazı'nda hangi bölgede, hangi balıklar avlanabiliyor? Bu konuda bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim. Özellikle de Kanlıca
şuanda kıraça ve tek tük yaprak var normalde istavrit ve çinekop olurdu ama mevsimler bozuldu balıgın huyu suyuda bozuldu
Yeni birşey değil bu. Yaklaşık 2 haftadır böyleymiş durum. Benim de son 3-4gündür haberim oluyor. Tabii her zaman olduğu gibi haber bana ulaşır ulaşmaz balığın verimi düşmüş. Ama yine de tek tük çıkmaya devam ediyor birşeyler. Kıyıdan alanlar var ama tekneden çok daha iyi sonuçlar alınıyor. Ben de son 2 seferdir kıraçayla uğraşacağıma üşenmeyip Üsküdar'a kadar gidiyorum ama denizyıldızı dışında yakalayabildiğim birşey olmadı.
Üsküdarda tam olarak nerde Emre? Rapala'yı temin edebileceğim biryer var mı üsküdar da? Sadece oltayı alıp gelsem bulabilir miyim malzeme? Çünkü daha önce hiç rapala il avlanmadım.
kutay;eskiden kadıköy-üsküdar dolmuşlarının kalktığı yer var onun arka tarafında bir malzemeci var.aşağı yukarı caminin arka tarafında kalıyo.muhtamelen ordan bulabilirsin.ama yakınında temin edebileceğin bi yer varsa işini garantiye al derim kolay gelsin.
Balık camii önünde ve radarın önünde çıkıyor. Zaten oraya gittiğinde rapala atanları görürsün. Üsküdar'a Beşiktaş'tan doğru gidersin sanırım. Otobüs duraklarının oradaki Tansaş'ın arkasında İş Bankası vardır. Bankanın sağından girilen sokağa gir ve ilk sağa dön. İlkay Balıkçılık var orada. Rapala seçiminde sana en iyi şekilde yardımcı olurlar. Hatta balikavı.net'ten geliyorum dersen daha da farklı bir ilgi görürsün Bunun dışında Üsküdar'da Cengiz Balıkçılık var. Marmaray çalışması yüzünden camiiye ve radara gitmek için mecburi yaya istikametini kullanmak zorundasın. O yol üzerinde otobüs yazıhanelerinin bulunduğu caddede sola dönen ilk sokakta. Yine o yol üzerinde başka bir malzemeci daha var. Buralardan da edinebilirsin rapala. Bunun dışında yanında 100-150 gram aralığında farklı ağırlıklarda kurşunlar bulunsun. O civarda akıntı durumuna göre biraz ağır kurşun kullanılabiliyor.
Emre bilgiler için teşekkürler. İlk fırsatta uğrayacağım. Belki bir tane palamutta benim oltama takılır rastgele