Arkadaşlar selamlar, Şirketteki arkadaşlar ile 10-11 Ekimde istanbul boğazda tekne ile balık avı organizasyonu düzenlemeyi planlıyoruz. Açıkcası boğazda av tecrübemiz yok. Bu nedenle sizlerin yardımını talep ediyorum. Boğazda 10-11 Ekimde hangi balıkları avlayabiliriz? hangi balık için ne tür malzeme ve yem kullanabiliriz? önerilerinizi bekliyorum.
Merhaba, Teknenin Boğaz'ın neresinden kalkacağı, gündüz mü gece mi gibi konularda bilgi verebilirseniz sağlıklı bir şeyler söylenebilir. Boğaz'ın her bölümünde farklı balık olur, hatta aynı balıklar farklı oltalarla avlanılır.
Selamlar Tekne ile saat sabah 6'dan akşama kadar sanıyorum anadolu hisarı veya üsküdar tarafından açılacağız.
Ben İstinye-Paşabahçe hattının kuzeyini daha iyi bilirim ve tekne oralara gelmeyecektir, o yüzden yanlış bir şey söylemeyeyim. Boğaz'ın güney kesimini bilenler yardımcı olacaktır bu konuda. Ama mevsim itibariyle bakıldığında yanınıza mutlaka bol miktarda çinakop çaparisi , beyaz iğneli ve beyaz tüylü istavrit çaparileri, 3-4 köstekli izmarit oltaları, hırsızlı ve hırsızsız zokalar, dip takımları, 100-250 gram arası kurşunlar almanızda fayda görüyorum. Yem olarak kırmızı karides ve mümkün olduğunca taze istavrit-hamsi-sardalya yanınızda götürmeniz iyi olur.
Bana sorarsanız, doğrudan lüfere bakın. Sarayburnu, Karaköy gümrüğün önleri, Üsküdar Şemsipaşa önleri lüfer için gayet makul yerlerdir.
Cevaplarınız için çok teşekkürler arkadaşlar, Tüm mesajları dikkate alacağım. Bugün tekne için organizasyon firması ile görüştüm. Göksu deresinin denize bağlandığı yerden açılacakmışız.
anladıgım kadarıyla kalabalık bır ortam olucak ve buyuk bır tekne ıle acılacaksınız sanırım en uygun avlanma teknigi çinekop olucaktır sizin için çinekop çaparilerinizi hazırlayın ve karadeniz bağaz agzına dogru yola cıkın omuryerı anadolu kavağı kecilik ve karadeniz bogaz girişinde cinekop tutma sansınız var.
Selamlar, Organizasyonu cumartesi günü yaptık. Kaptan bizi filburnu'na getirdi. Boğazın karadenize açılan kısmına oldukça yakın bir yerde avlanmaya çalıştık. Müthiş bir akıntı vardı. Yem olarak zargana, istavrit ve hamsi kullandık. ayrıca çapari, kaşık ve rapala denemelerimizde oldu fakat 14 kişi sabah 7 ile 14 arasında tek bir balık bile alamadık. Diğer teknedekilerden balık alanlar gördük sanırım canlı istavritle avlanıyorlardı. Balık tutamasakta çok keyifli bir gün geçirdik.