Boğazdaki bu gırgırlardan nasıl kurtuluruz ?

Konu, 'Genel Konular' kısmında enginson tarafından paylaşıldı.

1. deePblue

deePblue na

Anladım Engin..
    Şimdi öğle arasında olayı fotoğraflamak isityorum
    Bildiğim bütün kamu kurumlarına da bunu postalayacağım

2. dayzın

dayzın taner

Favori Kamış:
    linafee
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    Tv de izliyoruz :)
    cumartesi günü tarabya tarafında balık yokluğundan ve sıkılmamak amacı ile izmarit yakalayalım dedik bir amcaya sordum burda izmarit varmı amca diye ? amca; tekneler kıyıya kadar denizin dibini mahfettiler burda dip balığı yok dedi ve 2 saat bir tane çırçır balığı yakalaım onuda suya saldım suyun dibindeki midyeleri bile yediler adamlar :( mahir amcanın dilekçe örneğini ben yolladım ama bir ses çıkmadı... Çıkacağınıda sanmıyorum ta ki boğazda balık kalmayana kadar :( Hep öyle olmaz mı zaten ülkemizde herşeyi yok olma derecesine gelene kadar ses çıkmaz o zamanda birileri çıkar komple ne var ne yoksa yasaklar ondan sonra 10 yıl beklerız :(

3. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    Ahmet benim de ümidim az ama başka da birşey gelmiyor aklıma. olmadı başbakanlığa mail atıcam bu hafta.
    Taner dediklerine katılıyorum, daha önce de bahsetmiştim dediğin gibi anca balık biter o zaman yasaklarlar komple hemde. midyeciler de boğazda çok sık gözüküyor kazıya kazıya dip bırakmadıalr hala daha kazıyorlar ve boğazdaki midyelerin de pek sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. midye zaten sağlıklı bir canlı değil denizde filtre görevi görüyor. ne kadar kimyasal madde varsa filtreliyor.
    dediğim gibi başbakanlığa atmak için bir mail hazırlamaya çalışacağım ya da bir mail örneği oluşturabilirsek ortak öyle birşey atalım diyorum arkadaşlar...

4. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Dilekçeden esinlenerek yeni bir yazı BİMER'e gönderilebilir.
    BU yazıda da Tarım BAkanlığı'na yazdığımız yazıdan bahsedilir ve konunun aciliyeti dolayısıyla boğazın, Marmara'YA balık geçişinin engellenmemesi için gırgır avcılığına tamamen kapatılması teklif edilebilir.

Onu da ben mi yazayım? :)

5. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Allah senden razı olsun Mahir amca sayende birşeyler yapmaya gayret ediyoruz gerekli her yere mail atıcam zamanım pek olmuyor nasıl bir dilekce yazacağıma tam karar veremedim işlerle uğraşmaktan pek düşünmeye de vaktim olmadı dedim ki arkadaşlar da aklına gelenleri yazsın ortak bir fikir oluşturalım.
    sizin gibi saygıdeğer birinin bize bu denli yol göstermesi, fikir vermesi gerçekten çok güzel size nasıl teşekkür ederim bilemem. siz çok büyük bir insansınız benim gözümde. ellerinizden öpmek isterdim. uygun bir mail örneği yazabilirsem yine paylaşıp gerekli mail adreslerine postalayacağım.
    destek olacak tüm arkadaşlara teşekürlerimi sunarım.

6. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

Engin bey
    Forumlara bu sıralar fazlaca vakit bulamasamda
    bu mücadelende sana yardımcı olabilir mi bilmiyorum ama zamanında açılmış olan konu başlığını incelemende yarar olacağını düşünüyorum.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=28549
    3. Sayfadan itibaren

benim bir zamanlar bimer'e gönderdiğim yazı ve cevabını da buraya aktarayım. Ancak verilen cevaplar içinizi rahatlatacak türden olsa da bu konuda net bir irade ortaya konmamaktadır.

gönderdiğim yazının özeti aşağıdaki gibidir.

Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz'in bazı bölümlerinin sonsuza kadar balık avcılığına yasaklanmasını (Deniz Rezervleri) istiyoruz. Bu yasaklanan bölge, balıkların üreme alanı olup; av verecek potansiyeli ortaya çıkaracaktır.

TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞINDAN BANA GELEN YAZI

Sayı:B.12.0.KKG.0.17/106.01.38.01/01/-2427 74699
    Konu: B.E: (Deniz rezervleri hakkında) 10.10.2008 035886

Karadeniz ve Marmara Denizinde Deniz Rezervleri oluşturulması böylelikle balık türlerinde ve miktarlarında artış sağlanabileceği yönünde önerinizi belirttiğiniz e-postanız incelenmiştir.

Su Ürünleri Kanununda değişiklik yapılmasını öngören kanun değişikliği taslağı Türkiye Büyük Millet Meclisi komisyonlarında görüşülmektedir. Bahsetmiş olduğunuz konu ile ilgili düzenlemelere yasal dayanak olacak hususlar da bu taslak içerisinde yer almaktadır.

Bilgilerinize rica ederim.

Dr. Durali KOÇAK
    Bakan a.
    Genel Müdür V.

Bu başvuruyu aşağıdaki internet adresi üzerinden yapmıştım
    http://195.140.196.201/bimerwebform/default.aspx

o günden bugüne kadar ifade edilen Türkiyede deniz rezervleri konusunun rezerv alanı olarak değil, yapay resifler yapılarak sağlanmaya çalışıldığı yönündeydi.

Son düzenleme: 7 Ekim 2010
  7. usengec

usengec Cihan

Kuzguncukta malzeme satan bir abiyle sohbet ettik geçen de gece gelip paso midye çıkartıyorlar dedi. Hem de öyle, böyle değilmiş...

Ne demiş kızılderililer; 'Son ağaç kesildiğinde, son nehir kirlendiğinde ve son balık öldüğünde o zaman paranın yenmediğini anlayacaksınız'

Onu da anlayacağımız şüpheli. "Allah'ın işi, balık yapmıyor artık yahu" der başka işlere yöneliriz.

8. balikci_82

balikci_82 nusret

Favori Kamış:
    okuma salina 4.20 3 parça
    Favori Makine:
    daiwa windcasst
    En İyi Avı:
    #direnlüfer
    sahil güvenliğe yaptığım ihbara cevap geldi..

İLGİ: 21 Eylül 2010 tarihli elektronik postanız.

1. İstanbul Boğazında yasa dışı su ürünleri avcılığı konusunu içeren ihbarınız ilgi ile Sahil Güvenlik Komutanlığına intikal etmiştir.

2. Sahil Güvenlik Komutanlığı 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununun EK-3’üncü maddesinde verilen yetki ile “Kanunun 36’ncı maddesinde yer alan idarî para cezaları mahallin en büyük mülkî amiri ile denizlerde Sahil Güvenlik Komutanlığı bot komutanları tarafından kesilir” hükmüne istinaden denizlerde su ürünleri avcılığı denetiminde yetkilidir.

3. Komutanlığımız; 7 gün ve 24 saat esasına göre tüm Türkiye genelinde su ürünleri avcılığı denetimini icra etmekte ve özellikle yasak sahada trol ve gırgır avcılığı konusu üzerinde hassasiyetle durmaktadır.

4. Bildiğiniz gibi Marmara Denizinde ve Boğazlarda; 2/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ 9’uncu maddesine istinaden trol avcılığı tamamen yasaktır. Ancak balıkçılar tarafından bu yasak en çok ihlal edilen hükümler arasında yer almaktadır.

5. Bu kapsamda; 01-30 Eylül 2010 tarihleri arasında yasak sahada trol avcılığı suçundan 34.832 TL idari para cezası kesilmiştir. Denetimlerimizde özellikle ALO 158 ihbar hattına gelen vatandaşlarımızda gelen ihbarlarda mevki, saat, okunabiliyorsa balıkçı gemisi adı veya ruhsat numarası söylenmesi durumunda olaya daha da etkin bir reaksiyon gösterilmektedir.

6. Ayrıca yasa dışı avcılık faaliyetinin önlenmesi ve bilinç seviyesinin yükseltilmesi için Sahil Güvenlik Bölge Komutanlıkları koordinesiyle her iki ayda bir Balıkçılık Bilgilendirme Toplantıları düzenlenmektedir
    Ancak toplantılara çoğunlukla yasa dışı avcılığa duyarlı balıkçılar iştirak etmektedir.

7. Sahil Güvenlik Komutanlığı olarak özellikle Marmara Denizi ve Boğazlarda yapılan avcılığı denetimi büyük bir hassasiyetle yapılmakta olup konunun takibine yönelik bölgede yapılan inceleme ve denetimler sıklaştırılarak devam etmekte olup, koruyuculuğunu yapmakta olduğumuz tüm denizlerimizde yasa dışı ve bilinçsiz avlanmanın tespiti halinde yasalar tereddütsüz uygulanmaktadır.

8. Alo 158 ihbar hattını arayarak; 24 saat görev yapan Sahil Güvenlik Komutanlığı bağlılarımızın en kısa zamanda olaya müdahale etmesini, ülkemizin denizel flora ve faunasında bulunan canlıların korunmasını ve bilinçsiz su ürünleri avcılığının önüne geçilmesini sağlayabilirsiniz. Komutanlığımız adına teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz.

================================================================================
    ÖNEMLİ: Bu e-posta mesajı ve ekleri sadece gönderildiği kişi veya kuruma özeldir.
    Eğer doğru kişiye ulaşmadığını düşünüyorsanız, bu mesajın yönlendirilmesi, kopyalanması veya herhangi bir şekilde kullanılması yasaktır.Mesaj içeriğinde bulunan fikir ve yorumlar, sadece göndericiye aittir.
    *** Bu mesaj bilinen tüm virüslere karsı taranmıştır. ***

IMPORTANT: This e-mail and any files transmitted with it are confidential and intended solely for the use of the individual or entity to whom they are addressed..
    If you are not the intended recipient you are hereby notified that any dissemination, copying or use of the information is prohibited. The opinions expressed in this message belong to sender alone.
    *** This e-mail has been scanned for all known computer viruses. ***
    ================================================================================

9. unexpected

unexpected HAMZA

valla helal olsun nusret kardeş.

10. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Nusret, paylaşım için teşekkürler. Sürekli tartışılan bu konuda cesaretlendirici ve örnek bir paylaşım oldu..

11. y.avluk

y.avluk yunus

Favori Kamış:
    lineaeffe
    Favori Makine:
    d.a.m.
    En İyi Avı:
    çapari ile eşkina:)
    arkadaşlar aynı cevabı bana da gönderdiler umarım bir faydamız olmuştur..

Sayın Yunus AVLUK

İLGİ: 21 Eylül 2010 tarihli elektronik postanız.

1. İstanbul Boğazında yasa dışı su ürünleri avcılığı konusunu içeren ihbarınız ilgi ile Sahil Güvenlik Komutanlığına intikal etmiştir.

2. Sahil Güvenlik Komutanlığı 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununun EK-3’üncü maddesinde verilen yetki ile “Kanunun 36’ncı maddesinde yer alan idarî para cezaları mahallin en büyük mülkî amiri ile denizlerde Sahil Güvenlik Komutanlığı bot komutanları tarafından kesilir” hükmüne istinaden denizlerde su ürünleri avcılığı denetiminde yetkilidir.

3. Komutanlığımız; 7 gün ve 24 saat esasına göre tüm Türkiye genelinde su ürünleri avcılığı denetimini icra etmekte ve özellikle yasak sahada trol ve gırgır avcılığı konusu üzerinde hassasiyetle durmaktadır.

4. Bildiğiniz gibi Marmara Denizinde ve Boğazlarda; 2/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ 9’uncu maddesine istinaden trol avcılığı tamamen yasaktır. Ancak balıkçılar tarafından bu yasak en çok ihlal edilen hükümler arasında yer almaktadır.

5. Bu kapsamda; 01-30 Eylül 2010 tarihleri arasında yasak sahada trol avcılığı suçundan 34.832 TL idari para cezası kesilmiştir. Denetimlerimizde özellikle ALO 158 ihbar hattına gelen vatandaşlarımızda gelen ihbarlarda mevki, saat, okunabiliyorsa balıkçı gemisi adı veya ruhsat numarası söylenmesi durumunda olaya daha da etkin bir reaksiyon gösterilmektedir.

6. Ayrıca yasa dışı avcılık faaliyetinin önlenmesi ve bilinç seviyesinin yükseltilmesi için Sahil Güvenlik Bölge Komutanlıkları koordinesiyle her iki ayda bir Balıkçılık Bilgilendirme Toplantıları düzenlenmektedir. Ancak toplantılara çoğunlukla yasa dışı avcılığa duyarlı balıkçılar iştirak etmektedir.

7. Sahil Güvenlik Komutanlığı olarak özellikle Marmara Denizi ve Boğazlarda yapılan avcılığı denetimi büyük bir hassasiyetle yapılmakta olup konunun takibine yönelik bölgede yapılan inceleme ve denetimler sıklaştırılarak devam etmekte olup, koruyuculuğunu yapmakta olduğumuz tüm denizlerimizde yasa dışı ve bilinçsiz avlanmanın tespiti halinde yasalar tereddütsüz uygulanmaktadır.

8. Alo 158 ihbar hattını arayarak; 24 saat görev yapan Sahil Güvenlik Komutanlığı bağlılarımızın en kısa zamanda olaya müdahale etmesini, ülkemizin denizel flora ve faunasında bulunan canlıların korunmasını ve bilinçsiz su ürünleri avcılığının önüne geçilmesini sağlayabilirsiniz. Komutanlığımız adına teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz.
    ÖNEMLİ: Bu e-posta mesajı ve ekleri sadece gönderildiği kişi veya kuruma özeldir.
    Eğer doğru kişiye ulaşmadığını düşünüyorsanız, bu mesajın yönlendirilmesi, kopyalanması veya herhangi bir şekilde kullanılması yasaktır.Mesaj içeriğinde bulunan fikir ve yorumlar, sadece göndericiye aittir.
    *** Bu mesaj bilinen tüm virüslere karsı taranmıştır. ***

IMPORTANT: This e-mail and any files transmitted with it are confidential and intended solely for the use of the individual or entity to whom they are addressed..
    If you are not the intended recipient you are hereby notified that any dissemination, copying or use of the information is prohibited. The opinions expressed in this message belong to sender alone.
    *** This e-mail has been scanned for all known computer viruses. ***

12. halim7889

halim7889 HALİM

Favori Kamış:
    4,20 lineaefee
    Favori Makine:
    Bilmiyorum
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Copy paste yapilmis klasik cevaplar sanki cok is yapiyorlarmis gibi gozukuyorlar ama hicbirsey yaptiklari yok, 34000 tl ceza kesmisler denizcilikle ugrastigim icin surekli karsilasiyorum tuzlada bir gemiden bir damla pis su denize damladigi an cezasi 35000 tl benim ilgilendigim gemilerin kaptanlarina gelir gelmez ilk soyledigim seydir kesinlikle denize atik atmayin ama gelen gemilerin yuzde 80i en az bu parayi oder gider hatta bir defasinda bir gemi ust uste bir kacdefa yapti toplamda 150 bin dolar civarinda para odedi belediyecilere isteksiz olarak armator talimatiyla gittim bir kolaylik yapmalari icin adamlarin dedigi belediye maasimizi veriyor biz isimizi yapiyoruz dediler sastim kaldim. Bence bogazda denetimi belediye ekipleri yapsin

13. kanaryasesi

kanaryasesi Tayfun Özyurt

Favori Kamış:
    olta
    TABİKİ BASMAKALIP VE COPY PAST OLACAK .. çünkü ASIL sorumluları değil biz burda yetkileri olmayan kişileri sorguluyoruz.. ÇÜNKÜ GIRGIRLARIN YAPTIKLARI YASAL, oysaki sahil koruma yasal olmayan şeylere müdahale hakkına sahip. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI yaptığı değişikliklerle boğazda avlanmayı serbest hale getirmiştir.
    "Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nın balıkçılığın anayasası sayılan sirkülerde değişiklik yapması, balık sevdalılarını ve İstanbul Boğazı'nın değerini bilenleri endişelendirdi. Çünkü bu değişiklikle İstanbul Boğazı'na giren balığın yatak yaptığı koylar trol ve gırgırla avlanan balıkçıya açıldı.

Uzmanlar bu durumun Boğaz'daki tüm doğal dengeyi bozacağı görüşünde... Çünkü trol ve gırgır avıyla Marmara'ya girecek balığın sayısı azalacak. "

Yazının tamamı için http://www.posta.com.tr/turkiye/HaberDetay/Bogaz_a_girgir_kabusu.htm?ArticleID=44866

Bu işler belediyelerinde, kurulmasına öncülük ettiğim boğaz belediyeler birliğinin de yapabileceği işler değildir. Bu bir devlet projesi olmalıdır. Oysaki hükümet korumak yerine avlanmaya açmayı tercih etmiştir.. Yapmamız gereken bu konuda bir imza metni açmış olan Damaklar grubununu lideri Defne Koryürek'e destek olmaktır. http://fikirsahibidamaklar.blogspot.com/

NOT..Site yöneticilerinden özür diliyorum.. konunun yeri burası değil ama burada paylaşıldığı için yanıtınıda burada vermek durumunda kaldım..

14. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    tarım ve köyişleri bakanlığına da mail attık alakasız cevaplar verdiler bende cevaplarına karşılık bir mail daha attım fakat hala dönmediler. gırgırların serbest olmasının nedeni boğaz trafiğini engellemedikleri içinmiş. bende ne alaka dedim biz boğaz trafiğinden bahsetmiyoruz mevcut balık durumunun tüketilmesinden bahsediyoruz ve denizlerimizdeki canlı türlerinin neslinin tükenmesinden ve marmaraya balığın giremesinden bahsediyoruz gibi bir mail daha attım. daha uzundu aslında mailim hatırlamıyorum.
    tarım ve köyişleri bakanlığının boğaz trafiğiytle ne alakası var anlamış değilim.

15. dayzın

dayzın taner

Favori Kamış:
    linafee
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    Tv de izliyoruz :)
    Faso fiso işler engincim bende kendim mail attım ayrıca kopyala yapıştır ile iki tane ayrı ayrı mail attım, ikisinede cevap alamadım alacağımıda zannetmiyorum zaten. Hep söylediğimi tekrarlıyorum marmara denizinde balık kuruma noktasına gelmeden bizim ülkede hiç bir işlem gerçekleşmeyecektir. Gerçekleşmesi durumunda'da bütün avcılık durdurulacaktır. Kör ölecek ve badem gözlü olacak... Hep öyle olmazmı zaten :( İnşallah utanan ben olurumda herşey güzelleşir.

16. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Yazdıkları maile cevap olarak mahir abinin bir yorumu var o konuyu tekrar güncel olarak üste çekicem onu okuyarak bir mail daha yazabilirsin ben o şekilde bir mail daha yazdım geçen hafta. belki bir sonuç alabiliriz..

17. Ayvalıklı

Ayvalıklı Zekeriya

En İyi Avı:
    Levrek 6880 gr.
    Arkadaslar konunun uzerinden biraz zaman gecti ama benim attigim maile ancak cevap geldi. Olumsuz bir yaklasimlari yok ama kontrol edebildigimiz kadar ediyoruz ve denetimlerimizi siklastiriyoruz demisler ve ayrintili ihbarlarin daha faydali olacagini belirtmisler. Bilgilendirmek istedim.

Asagidaki maili attilar bana:

Sayın Zekeriya ACER

İLGİ: 20 Eylül 2010 tarihli elektronik postanız.

6. Ayrıca yasa dışı avcılık faaliyetinin önlenmesi ve bilinç seviyesinin yükseltilmesi için Sahil Güvenlik Bölge Komutanlıkları koordinesiyle her iki ayda bir Balıkçılık Bilgilendirme Toplantıları düzenlenmektedir. Ancak toplantılara çoğunlukla yasa dışı avcılığa duyarlı balıkçılar iştirak etmektedir.

18. Dewilefe

Dewilefe Uğur

Favori Kamış:
    Pelican Chalenger Surf 420
    Favori Makine:
    Okuma 6500
    En İyi Avı:
    Kofana
    Sayın Zeki Uğur ÖZBAS

(ugurozbas@hotmail.com)

İLGİ: 20 Eylül 2010 tarihli elektronik postanız.

1. Çubuklu hayal kahvesi önünde yasa dışı trol avcılığı yapıldığı konusu içeren ihbarınız ilgi ile Sahil Güvenlik Komutanlığına intikal etmiştir.

2. Söz konusu ihbarınızla ile ilgili olarak yapılan denetim ve kontrol neticesinde; bahsi geçen tekneye rastlanılmamış olup, konunun takibine yönelik bölgede yapılan inceleme ve denetimler sıklaştırılarak devam etmektedir. Koruyuculuğunu yapmakta olduğumuz tüm denizlerimizde yasa dışı ve bilinçsiz avlanmanın tespiti halinde yasalar tereddütsüz uygulanmaktadır.

3. Denetimlerimizde özellikle ALO 158 ihbar hattına gelen vatandaşlarımızda gelen ihbarlarda mevki, saat, okunabiliyorsa balıkçı gemisi adı veya ruhsat numarası söylenmesi durumunda olaya daha da etkin bir reaksiyon gösterilmektedir.

4. Alo 158 ihbar hattını arayarak; 24 saat görev yapan Sahil Güvenlik Komutanlığı bağlılarımızın en kısa zamanda olaya müdahale etmesini, ülkemizin denizel flora ve faunasında bulunan canlıların korunmasını ve bilinçsiz su ürünleri avcılığının önüne geçilmesini sağlayabilirsiniz. Komutanlığımız adına teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz.

19. Aslan72

Aslan72 Aydın

Favori Kamış:
    shimano beasmaster 4.30
    Favori Makine:
    shimano bulls eye xt
    En İyi Avı:
    LÜFER
    Arkadaşlar,

Dilekçe örneği nerde yardımcı olabilimisiniz.

Tşkler.

20. tnrsnr

tnrsnr Taner

Favori Kamış:
    Oscar Kamış
    Favori Makine:
    Oskar Makina
    En İyi Avı:
    İstavrit

geçen hafta balık avlıyorduk. sahil kısmını midyeciler artık nasıl bir ağ ama sahilin altını ustune getırdı. sahil güvenliğe şikayet ettik nokta atışı geliyoruz dediler yasakmış tabi onlar gelmeden adamlara haber verdilermi bilmem adamlar gitti diğer koya, sonra geldiler adamların peşine gittiler girdikleri koya, sonra adamlar geldi rahatsız ettik özür dileriz bizde ekmek peşindeyiz dedi bize, bizde işi anlamamazlığa vurduk, sonra sahil güvenliği tekrar aradık. Adamlara ne dedinizde bize gelip böyle dediler dedik. biz bişe demedikte zaten adamları bulamadıkta falan filan, sahil güvenliğin gelmesi 1 dakika sürmezdi ama gelmediler. bide üstüne başımızı belaya sokacaklardı. bu yazıyı görünce aklıma geldi paylaşıyım istedim.