Boğaziçi rapalacılığı ayağa mı düşüyor ?

Konu, 'Genel Konular' kısmında emir şengezer tarafından paylaşıldı.

1. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Acemileri kötülüyorum gibi mi anlıyorsunuz halen ?

Benim lafım; etçilere, saksı altlığı tezgahçılarına, kıraçacılara... Benim lafım; rapala atmayı bilmeyenlere değil, rapalanın ucundaki 3'lü iğnenin birilerine zarar verebileceğini bile akıllarına getiremeyen zekasızlara... Benim lafım, ne kadar kalabalık olursa olsun milletin arasına girip sudaki "etten" en fazla miktarda alabilmek için sırasını beklemeden meranın orta yerinden rapala sallayıp ortalığın içine edenlere... Benim lafım; sudan takılıp çektiği başkasının takımından rapalayı ve kurşunu kesip kaşla göz arasında çantasına atmaya çalışan hırsıza... Yoksa acemilerle bir alıp veremediğim yok :)

Son düzenleme: 12 Mayıs 2011
  2. uccrow

uccrow Ugur Can

Favori Kamış:
    daiwa sam fisher procaster 2.70 m
    En İyi Avı:
    turna 95 cm
    Mesajin anlasilmistir Emir :) Tamamen sana katiliyorum bu konuda.

3. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Anladığına sevindim Uğur Can. Kürsüdeki siyasetçi gibi nutuk attırdınız bana :D

4. 41p3r

41p3r Alper DEĞİRMENCİ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin 10-40g kamış 240cm,REMIXON STRONG TELESURF KAMIŞ 200G 420CM
    Favori Makine:
    RYOBI KOBE 2500 MAKİNE,Spro Super Long Cast LCS 555
    En İyi Avı:
    Somon, 2 Kg
    Hocam çok dertlisiniz anlaşılan. Bizim buralarda balık da az olta balıkçısı da. Ama seyircisi boldur. O nedenle pek problem olmuyor. Saygılar.

5. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Kayıtlı nüfus yaklaşık 13 milyon olunca böyle oluyor :)

6. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    acemi arkadaşlar , yeni başlayanlar yanlış anlamasınlar , insan acemiliğini bence daha sakin rahat bir yerde atmalı önce sonra istediği yerden atmalı. Gerçekten tehlikeli durumlar oluşabilir Allah korusun. Hele bir de rapalayla çok sakat. Geçen üsküdar kuşkonmaz camii nin orda 1 mayıstı sanırım çay içiyordum gençler vardı belli bu işte yeniler, adamlar olta atarken arkalarına hiç bakmıyorlar zaten uzağa da atamıyor şak önüne düşüyor. O bölgede yaya çok var arkalarından sürekli birileri geçiyor tehlikeli.

7. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    emir dostum o konuda haklısın birde dolaştırırlar takımları sana kızarlar sen karıştırdın diye benim başıma çok geldi kaç senedir kıyıdan av yapmıyorum bu yüzden. Birde her Allah ın günü gidip o kraçalardan kovaları dolduranlar var onlara tilt oluyorum.

8. OMMG

OMMG OKAN

Bu iyi oldu işte,katılmamak mümkün değil :)

9. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Tam tersi ...seyirci bol olursa teklikede artar:D :D :D :D

10. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Hay bin yaşa hemi Okan, ne güzelde olurdu bu sahteler, rahmetli annem nereden bilsin oğlunun habire kaşıkları balıklara meze ettiğini:eek::p:)

11. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    Bu konu bana bir zamanlar üzerinde bolca tartışma yaptığımız Müdavimler ve Misafirler isimli konuyu hatırlattı.

12. OMMG

OMMG OKAN

O zamanlar balık boldu ve ne ile avlandığının fazla önemi yoktu, şimdi balık azalınca kandırıp oltaya gelmeye ikna etmek için kırk takla atıyoruz :D .o zamanlarki toplam olta takımımızın değeri şimdiki bir tane rapaladan daha ucuzdu :D :D

13. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    Haklısın Okan, şimdi yeni moda, atılan rapaladan evvel güzel bir arajman yolluyorsun , böylelikle balıkları kandırıyorsun:D:D:D

14. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Buna çok güldüm :D Yalnız arajmanın rengi de çok öenmli. Bulanık sularda turuncu sarı, kapalı havalarda beyaz kırmızı gibi ;)

15. özcan bolat

özcan bolat özcan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE 4.50 mt sörf kamış
    Favori Makine:
    okuma salina 2
    benimde çok gördüğüm yanımda denk gelir ,mıknatıs gibi çekerim adamı ,yada uzakta ben görürüm rahatsız olur gider ikaz ederim :genç arkadaşta bir hırs bir azim ,panik,uyğulama hatası ,hesap hatası ne ararsan var ben bir sallar çekerken ,o üçüncüye geriliyo burnun dibine çat diye nası çeker görmeniz lazım kolla dilde makinaya ,makina takmış sanırsın e sonrasında tabiki arkadaş 25/30 mt de takıldığı için açıktan kıyıya çeken ne kadar takım varsa benim der toplar. o bunu çok sever ama ,olan bize oluyor onca hangame içinde birde ona dikkat etmek zorunda kalırız :)

16. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    rapala konusunda bende çok hevesliyim daha doğrusu lüfer tutma konusunda :D yemlinin yeri ayrı tabi ama at çek çocukluktan alışkanlık rapala konusunda çok bi bilgim yok sadece o sahteler hep çok hoşuma gitmiştir. 3 tane sahte var elimde ve ben lüfer olsam... yok yok ben olsam olsam kofana olurum :D diyerek hangisine atlarım diye düşünüp öyle aldığım sahteler :D daha atmak nasip olmadı. ağır kurşunla nerdeyse hiç çalışmadım umarım bu kış lüfer sezonunda bi üstadımla bu işi kapıcam ama :D

17. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Bu sahteler yokken kasik atardik siyirtma kursunla. Simdi moda olmus firdöndüye takiyolar kursunu her 3 atistan 2si rapala kursuna dolanmis vaziyette geliyor. Siyirtma kullanmak lazim...

18. 33022

33022

Yorumları şöyle bir okudumda, kendi kendime diyorum bazı arkadaşlar doğuştan balıkçı galiba diye.Amatör balıkçı olmak için illa sitelerde dolaşmak, rapor yazmak, yorum yapmak gerekmiyor sevgili arkadaşlarım ve abilerim.Sonuçta bir kaç balık tutmak, stres atmak, eğlenmek ya da karnını doyurmak amaç.Biz de bazı seyleri dedemizden, babamızdan, abilerimizden, yakın çevremizden öğrendik.Rapalacılık ayağa neden düşsün.Madem ustasın sen tutarsın balığını gerisine karışmazsın.Beri taraftaki acemi ne yaparsa yapsın akşama kadar uğraşır, sen balığı çekerken bakar, sonra ben bu işi beceremedim der, döner arkasını gider.Bu iş hep böyledir.Ha işin diğer tarafıda var.Bu acemi gelir, daha düğüm atmayı beceremeden yalap şap bağlar sahteyi, 2-3 lüfer çekiverir, usta balıkçı da ağzını açar bakar.Bundan mıdır bütün hengame acaba?

Uzun lafın kısası, bazı şeyler ayağa düşüyorsa, bunun sebebi işi bilen ustaların yanlarındaki acemilere bir şey öğretme azminde olmaması, ama acemininde önce saygısı olacak.Olacak ki karşısındakinin tecrübesinden faydalanacak.Yoksa boğaz da, balık ta kimsenin tapulu malı değil vesselam.Usta ustalığını bilecek, acemi acemiliğini ki saygı sevgi ile bilgiler aktarılsın, bilinçli avlanma olsun.Daha geçenlerde Sivrice'ye gidip Orhan Abi'den Conta Kaptan'dan sırtı çekmenin püf noktalarını öğrendik.Ne yani şimdi Orhan Abi bize öğretti diye sırtı çekmek ayağa mı düştü.Öğretin o zaman bu acemilere ki ayağa düşmesin rapalacılığınız. Ha tabiki saygısı olana, dinleyene, kendi bildiğini okuyup milletin canını yakacak olanlara zaten söylenecek sözler var ki onlar bu lafları iştince boğaza yürüyüşe bile gelemez.

Biraz uzun oldu ama kimse kusura bakmasın.Anlayışınız ve sabrınız için teşekkürler

19. RainboW

RainboW Sertan

Ramazan bey, konunun özeti yukarıda yazılan mesajda aslında. Mesajda anlatılan özelliklerde bir balıkçı geçinen kimseyle kimse aynı yerde avlanmak istemez sanırım. Ayağa düştü denmesinin sebebi de bu karakterdeki kişilerin sayıca fazlalaşması olabilir mi?

20. 33022

33022

Sertan Bey, doğrudur söyledikleriniz.Ben zaten bazı arkadaşlar diye başladım yorumuma.Yoksaki belirttim, saygısı olmayan adamlara edilecek lafları çok iyi bilir, bilinçli arkadaşlar ki, o saygısızlar boğaza gezmeye bile gelemez sonra diye. Daha yeni başımdan geçti, Pazar günü Sarayburnu'nda olta atıyoruz, bir genç geldi, kamışı makinesi yeni, atmayı beceremiyor.Bir kaç kez gösterdim, akıntıda çoktu, baktım olacak gibi değil.Dedim güzel kardeşim, burda bi sakatlık çıkacak.Akşam vakti Bakırköy istavrit yapıyor.Geç tenha bi yere orda biraz alıştır kendini.Sağolsun çok saygılı ve efendi kardeşim, abi akşam kaç gibi gideyim diye fikir de danışıp topladı takımları.Zaten Zeytinburnu'nda oturuyormuş.En azından bir misal bu.Şimdi bu adam gelse siz olta atarken dese; Abi ben acemiyim yardımcı olur musun?Böyle adama canım feda.Tabi Emir Bey'in kastettiği kişiler için başka şeyler yapmak yapmak lazım gelir ama burda şimdi söylenecek laf değil.Benim vurgulamak istediğim, yol yordam öğretmek te amatör balıkçılık kuralıdır bence, onun için acemi arkadaşlara da fırsat tanıyalım, gerekirse gidip konuşalım, yardımcı olalım ama anlayana tabi...