Aynen Onur özellikle Mersin yöremizin bohçacılarının ekseriyeti kedi besliyorlar sanırım hihi 1.5-2 ay önce Şorayın iskelesinde 3 tane amca bir boy avuç içini doldurmayacak melanur,çipura...vs ne gelirse çekip çantaya basıyorlardı, 'dayı bunlar biraz küçük değil mi?Biraz büyüsün yine siz tutarsınız' dedim,amcam 'evde kedim var da arkadaşlar da bana yardım ediyorlar tuttuklarını bana veriyorlar kedime verecem' dedi,birşey diyemedim ama tuttuklarına bakılırsa sanırım bir düzine kedi besliyordu amcam...
İğneden çıkarıp denize geri bıraktığım 20-22 cm yavru lüferleri utanmadan isteyecek kadar,veremem bunlar yavru dediğimde olsun abi ben yerim diyecek kadar,arkamdan söylenecek kadar onursuzlardır. 1.5 litrelik pet şişedeki 15 cm lik levrek bebelerini neden katlettiğini sorduğumda onlar levrek değil benekli diyecek kadar billmezden gelen cahillerdir.
Orasını bilmem de pet şişeyi Galata Köprüsünde idrar torbası olarak kullanıyorlar. -zorunlu hallerdir belki de, sık idrara çıkan biri olarak biraz da hak vermiyor değilim, etrafa saçılmaması kaydıyla.- Dünyada başka örneği var mı acaba? Pet şişeye avladığı balığı koymak.!!
nuri bey abimiz konuyu nereye çektin sen öyle.işemedik abi balık koyduk.bu alt başlığı keşke benim yazımla ilişkilendrmeseydin.
Kenan, Nuri abimiz galata bohçacılarına atıfta bulunmuş, seninle ilgili yazdığını düşünmüyorum, üzerine alınma, konu zaten tebessüm konusu
Bohçacıların en büyük özelliklerinden biride, bulundukları bölgeyi ve hakimiyet alanlarını işaretlemektir. Nasıl mı; bkz. Nat. Geografik belgeselleri
Nat Geo deyince aklıma Dr Stone'un Most Evil ölçeği geldi İsa Bey. Discovery Channel'da en kötülerin ölçeklendirildiği bir belgesel. Bir tane de biz mi yapsak ne dersiniz?
Onu seyredemediğimden yorumda bulunamayacağım Ali ama Nat Geo gerçekten çok güzel ve faydalı bir kanal
En Bohçacı Ölçeği 1- Balığı yaralandığı için alıkoyanlar, tam bohçacılık belirtisi göstermeyenler. 2- Başkasının tuttuğu balığı kıskandığı için küçük balıkları alıkoyanlar, tam bohçacı değildirler. 3- Bohçacılara eşlik etmeye meyilli, anti sosyal ve davranış bozukluğu gösteren tipler. 4- Balığı yaralandığı için alıkoyanlar fakat balığı yaralamak için özel düzenek kullananlar. 5- Akrabaları tarafından bohçacılığa alıştırılmış fakat bundan vicdan azabı duyanlar. 6- Taşkın bir şekilde balık avlayanlar, maganda tipler fakat tam olarak bohçacılık belirtisi göstermeyenler. 7- Son derce ben merkezli, yanındaki büyük balık tuttukça delirip kendini küçük balıklara vuranlar. 8- Gerçekte bohçacı olmadığı halde bazen öfkesini kontrol edemeyip eline geçen balığı şişeye atanlar. 9- En yakın arkadaşları iyi balıkçı olduğu için onları kıskanıp bohçacılık yapanlar. 10- Neden küçük balıkları alıkoyuyorsun diyenleri dövenler. 11- Bohçacılığını yüzüne vuran yakın arkadaşlarını hatta akrabalarını bile dövenler. 12- Gösteriş meraklısı tipler, özellikle 2-3 bayan gördü mü balığın köküne kibrit suyu dökenler. 13- Balık avında yetersiz olduğu için öfkelenip bohçacılık yapanlar. 14- Acımasız bir şekilde ben merkezli tuttuğu her türlü küçük balığı kediye köpeğe verenler. 15- Her türden küçük balığı bilerek alıkoyanlar. 16- Tuttuğu balık büyük olsun küçük olsun daha daha diye salya akıtanlar. 17- Suda balık tükenir mi dürtüsüyle hareket edip bohçacılık yapanlar. 18- Dinamit, elektrik veya zehirle balık yakalayanlar. 19- Tırıvırıcılar. 20- Türleri tehlike altında olan avlanması yasak türleri bile avlayanlar. 21- Büyük teknelerle bohçacılık yapanlar. 22- Yeterli denetimi yapmadığı halde bohçacılarla işbirliği yapanlar. Orjinali için bkz: http://en.wikipedia.org/wiki/Most_Evil#Scale_and_criminals