Arkadaşlar merhaba, foruma yeni katıldım.. Siz değerli ustalarımın tarifleriyle boili hazırlayacağım kısmetse, yalnız iki günden beri forumu alt üst ettim ama boili malzemelerini (örn. likit glikoz, bir konsantre vanilya aroması, kırmızı gıda boyası vb.) nerede bulacağımızı yazan bir konu bulamadım. Sizden ricam bu tarz spesifik malzemeleri bulabileceğimiz, av bayileri dışında, yerlerin nereleri olacağı konusunda yardım etmeniz. Hepinizie şimdiden teşekkürler.
Vallaha bizim dibimizdeki 30 metre yakınımızdaki apartmanın altında bir dane dükkan var.Her şey var darı kırmızı gıda boyası felan hatta kg su 70 lira. Herşeyimi ordan alıyorum 3-4 çeşit bulgur vs.vs. Çok şey var.Bir tek likit glikozu bulamadım sonra baktım likit sıvı demek glikozda şeker demek suya şeker atım onu koydum Şimdi baktımda adı Yörem Gıda altındada toptan fiyatına parakende baharat ve bakliyat çeşitleri yazıyor. Birde pazardaki baharatçılarda çok az da olsa bulunabiliyor..
Böyle bir konu ben de hatırlayamadım,buyrun aklıma gelenler ; Likit Glikoz ; Pastaneler,pastanelere toptan malzeme satan yerler. Konsantre vanilya aroması ; Aktarlar Kırmızı gıda boyası ;aktarlar Soya unu ; aktarlar Aromalar ; Balık malzemecileri ve Ebay
bu saydıgınız malzemelerin hepsini pastane malzemecilerinden temin edebilirsiniz. herhangibir pastaneden rica ederseniz size bunları temin edicektir
soya ununu buyuk marketlerde bulabilirsin. boili isi okadr kolay degil deneme yanilma fasli uzun bir is ben bikac kez denedim olmadi denemeye devam ayni zmanda baliginda alismasi lazim yemine yaptigin tarifi bi koseye yazmani tavsiye ederim bir dahaki sefere malzemenin tekrar aynisini yapman icin.
Boilisiz Sazan aklimin ucundan hic gecmemistir. Tabi bu benim fikrim avrupada kaldigimiz icin Boilisiz sazan yakaladigimi tek elimdeki parmaklar fazla gelir. Gelenlerde tamami ile tesaduf takilanlardir. Senelerimi verdim bu konuda,devamli beraber baliga gittigim Hollandali arkadasla kendimiz cok yaptik boili. Ana maddeler olarak kullandigimiz: Soya unu Misir unu irmik Normal un Ve ufaltilmis bildigimiz cay biskuvisi Ve tabiki yumurta. Yumurtalari kabugu ile birlikte karistiracaksiniz. Mumkun mertebe kabuklari ufaltin ama illaki kabuklari ile birlikte karistirin. ve en onemlisi yani bizim kattigimiz saf balik yagi. Bir kac damla yeterli ve kafidir. Cunki saf balik yagi cok agir ve bundan bir kac damla hamur malzemesine katildigi zaman her bir yerine dagiliyor kokusu. Bunlari bir guzel karistirdiktan sonra hamur haline getirilecek sekilde su ilave etmektir. hamur haline geldiginde 1 veya 2 saat durmasi gerek. Daha sonra ozel Boile cikarmak icin aletimiz vardi. Sosis seklinde hamuru yuvarlayip makinanin arasina koyuyorduk. Bir kac defa git gel yaptiktan sonra Boilis istedigimiz sekilde cikiyordu. Bunlari daha onceden ocakta kaynamaya varan suya 10 tan veya 20 tane birden atip en fazla 4 veya 3 dakika kaynar kazana sokup cikardiyorduk. Daha sonra bir havlunun veya bir bez ortunun uzerine serip 12 saat bekletip Derin dondurucuda saklardir. (Nekadar cok bekletilirse okadar sert olur boililer) Ben biraz yumusak kalmasini tercih ederdim daima. Ava cikacaginiz bir gun oncesinden derin dondurudan cikartip oyle muahifiza ediniz. Bu sekil Boilis yapip bir cok guzel Sazan yakaladik arkadaslar. Burdaki vermis oldugum bilgiler kesin tutarsiniz demiyorum ama egerki gercekten Sazan avcisi iseniz denemenizi tavsiye ederim. Saygilarimla