boili tarifi

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında estergon_44 tarafından paylaşıldı.

1. estergon_44

estergon_44 mahmıt

Favori Kamış:
    LINEAFFE 5-CURVE 4,20CM
    arkadaşlar öncelikle belirteyimki bizim buralarda pek boili kullnaılmaz.genellikle bilindiği gibi mısır,solucan ve hamur kullanılır.boili tutmaz düşüncesi ile bizde pek ilgilenmemiştik işin aslı.fakat ben geçen hafta avlanmaya gittiğimizde kullanayım dedim ve gerçektende müthiş sonuç aldım.hiç bir yemle balık alınamamasına rağmen ben boili ile 6 adet aynalı aldım.üstelik balıklar alışmış bile değillerdi.artık kesinlikle boili almadan ava gitmem;) kısaca tarifini yapayım denemek isteyen deneyip sonucunu görsün;

yaptığım kadarıyla anlatayım çünkü fazla yapmadım balık gelmez düşüncesi ile,ama yapmak isteyen arkadaşlar bu oranları kendileri artırabilir tabiki;

1.5 su bardağı un
    1 su bardağı mısır unu
    1 paket vanilya
    1 su bardağı süt
    1 yemek kaşığı zeytin yağı
    yarım kaşık ayçiçek yağı
    2 adet yumurta
    1 çay bardağı irmik
    1 kaşık yoğurt
    yarım su bardağı civciv yemi
    ve yeterli miktarda su ile karıştırın.eğer imkanınız varsa avlanacağınız göletin suyundan almanızı tavsiye ederim.bunları kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun.daha sonra yuvarlayın ve kaynayan suda yaklaşık 2 dk kadar beklettikten sonra çıkarın.kimisi önceden delebilir.ama ben normal kancaya taktığım için delmedim.zaten tam kurutmadım da.bu iş bittikten sonra ben yaklaşık olarak 4 saat bekletip ava gittim.zaten tam boili sertliğine gelmesi için 3 gün kadar serin ve gölge bir yerde kurutmak lazım.ama ben öyle yapmadım.kullandığım zaman lastik gibiydi boililer.ben boilileri direk deri kısmından kancaya geçirdim.kanca açıkta kaldı.ama inanın bana hiç beklemediğim sonuçlar aldım.bence denemenizde fayda vardır.

Son düzenleme: 11 Temmuz 2009
  2. CalkuT

CalkuT İsmail

Favori Kamış:
    Alba Star
    En İyi Avı:
    yayın 8 kg
    Tesekkurler ustam denemekte fayda var paylasımın icin saol...

3. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Oldukça yararlı bir anlatım olmuş abi ,teşekkür ederim.

4. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    teşekkürler paylaşım için...

5. estergon_44

estergon_44 mahmıt

Favori Kamış:
    LINEAFFE 5-CURVE 4,20CM
    rica ederim arkadaşlar.sitede dikkatimi çekti insanlar boili tarifini istiyorlar ama kimse vermiyor.sanki kendi balıklarını başkaları alacakmış gibi.bence bu çok saçma bişey.herkes nasibini yer diye bi laf var.bunu devlet meselesi haline getirmenin ne anlamı var anlamadım gitti.bence bu siteye insanlar paylaşımda bulunmak için girmeli.burada sır saklamak için yazışılmaz.isteyen herkese avlağım hakkında da bilgi veririm.bence dostlarla birlikte olmak daha güzel.yalnız başına çıkarılacak keyfin ne anlamı varki..umarım verdiğim teknikle benden çok daha iyi sonuçlar alırsınız ve hep beraber tekrar paylaşımda bulunuruz raporlarınızı.bi de kızdığım başka bi husus ,insanlar kendi tekniklerinden bahsediyorlar , ama bazı arkadaşlar kendilerini o kadar yüksekte görüyorlarki o insanlatrla alay etmeye kalkışıyorlar.bence bu terbiyesizlikten başka bişey değil.ukalalığın hiçbir anlamı yok.hepinize sevgi ve selamlar...balık tutmak gönül işidir,gönlü olmayan almasın o oltaytı eline...

6. LapinCash

LapinCash

Paylaşım harika haftaay giderken bende denemek isterim teşekkürler paylaşım için..

7. crazy_m

crazy_m

ilk fırsatta deniycem...
    teşekkürler arkadaşım

8. aydın arvas

aydın arvas aydın arvas

Favori Kamış:
    SİMANO CX BEST MASTIR 4,30
    Favori Makine:
    DAİVA WİNDCAST Z 5000
    En İyi Avı:
    Levrek 7 Kg ve daha niceleri
    tarifinizi uyguladım oranları yükselttim kısmetse deneyeceğim avlağımızı 2 gündür yemliyoruz güzel sonuçlar alacağız inşallah bu arada paylaşımınız için teşekkürler güzel avlarınız daim olsun.:) :)

9. aydın arvas

aydın arvas aydın arvas

Favori Kamış:
    SİMANO CX BEST MASTIR 4,30
    Favori Makine:
    DAİVA WİNDCAST Z 5000
    En İyi Avı:
    Levrek 7 Kg ve daha niceleri
    eyvallah kardesim sana aynen katılıyorum bu iş gönül işidir herkes kısmetini alır madem böylesi güzel bir forumdayız böyle paylaşımlar yapılmalıdır diye düşünüyorum şuna inanmıyorumki böylesi mükemmel bir forumda dengesiz şahısların olacağını düşünmüyorum umarım diğer arkadaşlarımız'da bizim bu düşüncemize katılır sürçi lisan ettimse affola saygılar

10. estergon_44

estergon_44 mahmıt

Favori Kamış:
    LINEAFFE 5-CURVE 4,20CM
    umarım hepiniz güzel sonuçlar alırsınız.nasibiniz bol olsun...

11. estergon_44

estergon_44 mahmıt

Favori Kamış:
    LINEAFFE 5-CURVE 4,20CM
    eyvallah.ya benim söylemek istediğim insanların dengesi felan değil ama şu forumda amaç güzel vakit geçirip bişeyler öğrenip paylaşmak.bazı arkadaşlar var yazılarının %90 ı alay eden gülücük işareti.ben onlara şunu söylüyorum , sen kimsinki insanlarla dalga geçiyosun.profesyonel taklidi yapıyosun.emin olun o insanlarla ava çıkın hayatınızın en berbat gününü geçirirsiniz.çünkü bi halttan anladıkları yok.sadece egolarını tatmin etmeye çalışıyolar.adam diyoki boilinin tarifini verirmisin;veremem diyo.sanki çok mühim bişey.al senin olsun boilin.adı profesyonel takılmakmış bu işin.profesyonelsen bu sitede ne işin var.git yarışmalarda vakit geçir.bırak burda amatör insanlar rahat rahat sohbetlerini etsinler.daha 14 yaşında kardeşlerimiz var , aramıza girmiş bişeyler kapmaya çalışıyolar.onları öyle bi haşlıyolarki çocukların daha konuşacakları kalmıyor.kendisi 14 yaşındayken bilya çevirmeyi bilmiyordur.gelmiş burda milleti haşlıyor.onlara tek sözüm : de yeri git Allahın budalası...

12. LapinCash

LapinCash

Son sözünüz bir antepli gibi oldu ..Aynen katılıyorum .

13. estergon_44

estergon_44 mahmıt

Favori Kamış:
    LINEAFFE 5-CURVE 4,20CM
    özel mesaj gönderen arkadaşlara çok teşekkür ederim.bu mesajdan sonra anladımki bu konudan rahatsız ne kadar arkadaşımız varmış.herkese selamlar sevgiler...

14. jq3800

jq3800 mithat

Favori Kamış:
    fındık çubuğu :)
    En İyi Avı:
    ???
    selam kardeşim tarif için çok teşekkür ederim
    vede aynen sana katılıyorum mademki burda bişeyler paylaşıyoruz neden birbirimizden sır saklıyoruz yok avlak yeri devletsırrı yok kullandığı yem kendine has madem kendine has raporda yemden bahsetme yada avlak yeri devlet sırrı diye yazma kardeşim her konuda sana katılıyorum kimse ne yer söylüyo nede yem tarifi veriyo vermeyin kardeşim ama raporda av yeri yok yem çeşidi diye yazma direk gir konuya aynen katılıyorum dedim üstüne basa basa söylüyorum mademki sizin için özel sadece özelinizde bırakın raporlarınıza yansıtmayın yok balıkların boyu sirkülere uymuyo yok kullandığın takım sirkülere ayrı ya bi sorun bakalım acaba senin bildiğini biliyomu azarlamadan anlata anlata söylense acaba o arkadaşlar bidaha aynısını yaparmı bence yapmaz neyse uzattıkça uzayacak ben sana katılıyorum arkadaşım bazı arkadaşlar veya büyüklerimiz çok katı neyse güzelbi ata sözüyle bitireyim DOĞRU SÖYLEYENİ DOKUZ KÖYDEN KOVARLAR SAYGILARIMLA

15. estergon_44

estergon_44 mahmıt

Favori Kamış:
    LINEAFFE 5-CURVE 4,20CM
    MİTHAT kardeşim teşekkür ederim.ya millet kendini dev aynasında görüyo ya ona kızıyorum ben.sanki askeriye burası.kendisine tabi olmak zorundaymışız gibi.sanki barajlar kendisinin tapulu malıymış gibi yeri söyleyemem diyolar.zaten bizde bahçesine girip erik yapacaktık:D o balıkların vay haline ki böyle bencil insanların oltalarına düşüp telef oluyolar.o adamlara ekmek bile fazla bence.neyse benim fikirlerim bunlar.katılanlar paylaşıma katılsınlar.selamlar...

16. TheCloUd_Bursa16

TheCloUd_Bursa16 Özkan küçüK

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    Fatih abi konuyu kelimesi kelimesine okudum her kelimende gökten yere kadar %100 haklısın artık ''amatör balıkçılık tehlikede'' diye cümleler geziniyor ortalıkta bence hiç bi tehlike yok gölletlerimiz, barajlarımız, denizlerimiz, okyanuslarımız kısacası tüm sulak alanlar, avlaklar balık kaynıyor insanlar takmış balıkların soyu kuruyo balığa gidiyoruz her türlü yolu deniyoruz bi tane bile balık yakalayamıyoruz diye haykırıyolar...her ne kadar tırıvırıcılara serpmecilere kızsakta bizde suçluyuz aslında bazı amatö balıkçıları tanıyorum haftanın bütün günlerini balıkta geçiriyorlar ee sen iyi güzel vakit geçiriyosun tmm balığınıda alıyosun ama bazıları onlarca trofe balık ile dönüyolar niye bu kadar balığı doğasından kopardın diye sorduğumuzda da bak bakalım tebliğlere bnm yakaladığım balıklar uyuyo mu? ''uyuyo''...ee daha ne o zaman?..iste yanlıs burda baskası 30 cmlik sazanı yakalıyor(boy limiti 40 cm)bi baskası ise 60 cm lik trofe bi sazan yakalıyor hemde 7-8 parça diyelim smdi bnm takıldığım nokta burda 30 cmlik sazanın yılda verdiği havyar sayısı 1000 olsun 60 cmlik sazanın ise verdiği havyar sayısı 3000!!!ee bu adamı ufacık balığı doğasından koparmıs diye suçluyosnda sen gidip limit üstü onlarca balık yakalıyosun..iste ben buna kızıyorum!!!asıl zarar burdadır ufak balığı yakalasan verdiğin zarar pek büyük olmaz ama ya diğerleri(trofeler)..onları avlayarak verdiğin zarar ne peki...ama 1 tane 2 tane yakalarsın ses çıkarmam ama onlarca balık ne oluyo peki...???(fatih abi konuyu biraz değiştirdim ama kusura bakma)

ve tariflerini ve avlaklarını kendilerine saklayan bazı amatör balıkçı(amatör balıkçılık ''...bazı kuralların dışında yaptığı paylaşımlarla diğer balıkçılara amatör balıkçılık ruhunu dağıtan öğreten ve bilgilendiren terimdir'' diye açıklanır bazı kaynaklarda;) )arkadaşlara ve abi demek istemediğim kişiler hakkında da bikaç yorum yapmak istiyorum...kendinizce en iyisini yapıyosunuz devam edin biz en iyilerini bulmak için elimizden gelen gayreti gösteririz merak etmeyin belki ''hani o vermediğiniz boili tarifleri''nin bile en iyisini yapabilirz şüpheniz olmasın;)
    avlaklarda önemli değil kısmetse gittiğimiz göllerde de alarmlarımızın sesi kulaklarımızın pasını silmekten hiç bıkmaz...

17. sofi-5454

sofi-5454 Metin

Favori Kamış:
    REMİXON VE KARBON ÇELİK SOPA
    Favori Makine:
    DAİWA,REMİXON
    En İyi Avı:
    TURNA 3KG.
    evet arkadaşlar haklısınız burası saklama değil bilgi paylaşma yeridir balıklaar ve sular herkes içindir özellikle amatörler

18. hüseyin özenç

hüseyin özenç hüseyin özenç

Favori Kamış:
    onemlı olan kamıs degıl kullanmak bence.
    Favori Makine:
    farketmez.
    En İyi Avı:
    4.970 bı aynalı sazan
    bılgıler ıcın sagol ustat denemek te fayda var

19. estergon_44

estergon_44 mahmıt

Favori Kamış:
    LINEAFFE 5-CURVE 4,20CM

20. estergon_44

estergon_44 mahmıt

Favori Kamış:
    LINEAFFE 5-CURVE 4,20CM
    evet arkadaşlar haklısınız burası saklama değil bilgi paylaşma yeridir balıklaar ve sular herkes içindir özellikle amatörler[/QUOTE]

fikirlerime eşlik ettiğin için teşekkür ederim metincim.a.e.ol