Boili yuvarlama makinesi

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında oracle tarafından paylaşıldı.

1. oracle

oracle Recep TOPALOĞLU

Arkadaşlar boili hazırlamak biraz zaman alıyor. Ben mesela denedim hiç beceremedim kullanamadan hepsini göle attım. Ama aklıma boili yaparken kolaylık olsun diye ne yapabilirim diye düşündüm ve bir gün youtube da bir adamın hazırladığı hamuru çok hızlı bir şekilde misket haline getirdiğini gördüm. Makinenin yapısını tam olarak farkedemedim ama nasıl olması gerektiğini tahmin ederek bir çizim yaptım. Ölçüleri kafama göre verdim. İsteyen istediği gibi değiştirebilir. Aşağıdaki resim üst görünüşü, derinliğini istediğiniz kadar yapabilirsiniz.

[​IMG][/URL][/IMG]

2. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Tam olarak budur Recep abi,doğru tahmin etmişsin,şimdi bir de bu profili bir silindir üzerine yerleştirip elektrik motoruyla çalıştırılan bir makine var gördüğüm onu da araştırabilirsin.Paylaşım için teşekkürler.

3. oracle

oracle Recep TOPALOĞLU

O zaman bu motor önce aşağı doğru presliyor sonra ileri geri hareket ettiriyor olması lazım, değilmi?

4. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Yok abi motor silindiri döndürüyor sadece,iki tane silindir var birbirine ters yönde dönen,silindirlerin üzerinde de senin çizimini yaptığın form var ;)

5. oracle

oracle Recep TOPALOĞLU

Görmem lazım ben bir araştırayım bakim. Ama bu yaptığım çizimdekide yeterli olacaktır çünkü maliyeti ucuz ve kullanımı kolay. Motor falan işi büyütmüş oluruz.

Bu arada youtube da linki buldum... Kullanım şeklini buradan izleyebilirsiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=bjpALngpV3M

Son düzenleme: 18 Ağustos 2009