BOJIN DYNEEMA hakkında fikiriniz nedir?

Konu, 'Misinalar' kısmında acemi001 tarafından paylaşıldı.

1. gaffar

gaffar GAFFAR

Favori Kamış:
    Shekespeare Ugly Stick, Okuma Salina Sea Spin
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30s / Ryobi Ecuxima 8000
    En İyi Avı:
    55 cm, 1 kg Turna
    Bojin örgü ile mono arasında kalınlık farkı yok gibi. Gözle ayırt edilemiyor. Ama farklı marka örgülerde ciddi kalınlık farkı olduğunu biliyorum. Mesela Whiplash örgü 0.10 luğu neredeyse diğerlerinin 0,2 liği ile aynı kalınlıkta.
    Nacizane tavsiyem 0,18 ya da 0,20 lik bojin ile başla olaya, zamanla tarzına uygun misina modeli ve kalınlığını bulacaksındır.

2. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    5 yıl öncesine kadar vazgeçilmezlerimden olan Berkley Whiplas'ın son gelen serilerinin çürük çıkmasından sonra tesadüfen tanıştığım Bojin dynemayı yıllardır kullanıyorum ve bu süreçte bu misinayı her şekilde tecrübe edenlerdenim ve şu anda 0,12 mm yani en incesini Turna avlarında kullanıyorum hem atış erimi hemde mukavemet gücü olarak pahalı diğer markalardan bence hiç bir farkı yok.
    Bojin dynemanın en sevmediğim yanı makine seçmesidir kafa yapısı örgü misina atışına uygun olmayan makineler ile kullanıldığında özellikle yem değiştirmeden sonra (ilk önce ağır yem sonra hafif) atış sırasında karışabiliyor gerçi ilk başta belirttiğim gibi bu misinanın fiziki yapısını ve kimyasını artık ezberlediğim için karışsa bile 3-5 saniye gibi kısa bir sürede açabiliyorum ve son iki yıldır bu misinada kullanılabilecek en iyi makineleride test ederek bulduğum için artık karışma olayıda yaşamıyorum..
    Makinedeki püf noktasına gelince bu tarz kafa yapısına sahip makinelerde örgü misinalarda sorun yaşama riskiniz minumum düzeydedir.

3. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Çok doğru albastar da düz yapı var belki o yüzden çok karıştı ,Catana da ise resimdeki gibi belki onda karışma azalır.
    http://www.balikmarketim.com/?urun-...-PK2-Braided-Dark-200mt-ip-Olta-Misinasi.html
    Bojin ile başım karımdan ağrıyınca bende üstekini aldım

4. acemi001

acemi001 adana

açıklama için teşekkür ederim ederim abi.

bu gün bir av marketine gidip baktım ip misinaya

canlı canlı test ettim.

fark yok gibi.

baktığım misina suffix braid idi, yeşil renkli.

hakikaten ip gibi :D

5. acemi001

acemi001 adana

balık baştan koksun dedim ve 0.12 mm sipariş ettim :D

teşekkür ederim yardımlarınız için.

6. acemi001

acemi001 adana

gerçekten çok açıklayıcı olmuş, teşekkür ediyorum.

0.12 mm kullanacağım bende, daha iyi atışlar beni bekliyor açıklamanıza göre.

tabi ustalık ister ama elimden geleni yapacağım:)

makine konusuna gelince okuma safina pro 40 kullanıyorum kafa yapısına baktım, eklediğiniz makine kafası kadar bombeli değil ama idare eder.

sanırım atış esnasında kafadaki bu bombeli şekil misinanın daha kolay boşalmasını sağlıyor.

daha sonra iyi bir makineye geçmeyi düşünüyorum zaten.

shimanolar ip misina için daha uygun deniyor ama

tecrübe etmeden göremeyiz tabi ki.

aslında ip misina usta işi okuduğum kadarı ile

yeni yeni başlayanlara büyük sorunlar çıkarsa da

alışma devresi geçince harika bir av zevki veriyor olsa gerek.

tekrar teşekkür eder, iyi avlar rast gelmesini dilerim.

7. Cuneyt1972

Cuneyt1972 Cüneyt ALKAN

Favori Kamış:
    Kudos IM-9 4,20 180-250 gr atarlı, Shimano Vengeance 4.20, amundson stager advance vs...
    Favori Makine:
    penn affinity 8000, ryobi naxo, okuma salina 2 16000 vs....
    En İyi Avı:
    tatlı suda; 9200 gr sazan ve 3300 gr kırmızı benekli alabalık - denizde; 180 cm vatoz
    Arkadaşlar ben 0.16 numarasını kullanıyorum ancak hemen şunu söyleyeyim at-çek yaparken mepps ya da benzeri döner kaşık kullanacaklar sakın almasın ne şekilde fırdöndü kullanırsanız kullanın hiç farketmez mutlaka ama mutlaka misinanızı burup karıştıracaktır ve çok geçmeden çöpteki yerini alacaktır ama sahte veya silikon tarzı at-çek yapacaksanız yani dönmeden gelecek bir sahte ile avlanacaksanız sakın kaçırmayın harika bir dyneema ve kesinlikle tavsiye ederim... Herkese rastgelsin..:)

8. acemi001

acemi001 adana

bende tam olarak döner kaşık kullanacaktım :)

ve kaşığı sık sık değiştirdiğim için küçük bir fırdöndü kullanıyorum.

bu kırışma olayını zamanla aşabileceğimi düşünüyorum.

klasik otomobilden F1 araçlarına geçiş kadar fark yoktur herhalde.

9. acemi001

acemi001 adana

evet sevgili dostlar

bojin dyneema hakkında fikir edinmiş bulunuyorum :D

misinayı kullandım.

bence şimdilik muhteşem

bir çok arkadaş kırıştığından ve düğüm probleminden şikayet etmişti

hiç böyle problemler yaşamadım, hatta rüzgarlı bir gün kullandım ona rağmen yani:) kullanımı mono misinalardan daha kolay bence.

düğüm konusunda rapala düğümü kullandım hiç problem yaratmadı.

misinadan boşalması harika.

sadece biraz fazla su topluyor o kadar.

o da mazur görülebilir.

kamışın yüzükleri konusu problem yaratır mı onu da

ilerde tecrübe edeceğiz.

atışlar mono misinalara göre kısmen daha uzağa gidiyor.

makinen iyiymiş arkadaş diyenler olabilir

ama makinem okuma safina pro yani orta ölçeğin altında sayılabilecek bir makine.

daha kaliteli olan örgüleri düşünemiyorum bile.

bundan sonra örgü misinayı tek geçerimreeling

saygılar.

10. ozan

ozan Ozan

örgü misinalar uzaktan bakınca hep biri birine benzer. ancak iş performans ve bu performansı uzun süre götürmeye gelince orada iş değişir. ilk aldığım ip spiderwire stealth 0.60 2006 ya da 2007 yılıydı çıkrıklara sarılı hala ve dibe takılmasın diye dua ediyorum koparması ölüm oluyor. ardından aldığım berkley whiplash kamış kırılır o kopmaz diyeceğim kadar sağlam ve güvenli 3 senedirde onu kullanıyorum.
    şöyle diyelim 400- 500 m aşağıya attığınız bir oltanız var ve hayatınzın balığı her an oltaya takılabilir. işte o anda size lazım olan 0 dan 500 m ye kadar ipin her santimine güvenmek. arada bir 1 cm sıkıntılı yer varsa o balık gider. işte 2000 yrd bir misinada 300-500 usd ile 30 usd arasında fark o 1 cm.

11. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    aslında konu hakkında genel bir fikir oluşmuş ama uzun süredir bojin braid misinayı araştıran biri olarak ben de bir iki şey yazayım:

öncelikle 7 yıl kadar mepsle alabalık avı yaptım ve hep asso ultra kullandım. DS de iyidir ama ultraya göre daha sert yapılıdır. şu an assoyu yemli takımlarda kullanıyorum ve 0,25 ile 6-7 kglık vatozu yarım saatlik bir mücadele ile karaya yanaştırdım, kopmadı. vatozun gücünü de çeken bilir.

latex misinadan elimde 0,26 - 0,28 - 0,30 çaplarında 300'er m. var. at çek takımlarından söktüm. yumuşak, esnek ve kolay düğüm tutan bir misina, ama epeyce para verdiğim smith chinupen sahtem 0,28 latex misinanın şak diye kopmasıyla suya gitti ki bu sahte sadece 7 gr. ağırlıkta. ben zaman zaman 40 - 45 gr.a kadar ağırlığa çıkan biri olarak güvenim sarsıldı ve at çek takımlarından söktüm.

bir yıldır lineaeffe fire silk braid 0,12 kullanıyordum, beni bir kez dahi yolda bırakmadı. ne yıprandı, ne tüylendi. sadece rengi açıldı o da normaldir. ancak geçende kamışın yüzüğü çatlayınca orta yerinden zedelendi ve üzülerek söktüm, yenisini bulamadığımdan lineaeffe american braid sardım. bu biraz daha farklı bir örgü. ayrıca lineaeffenin 0,12 si ile berkley whisplus 0,06'yı karşılaştırma imkanım oldu ve lineaeffe kesinlikle onun yarısı inceliğinde.

geçen malzemecide remixonun örgülerini incelerken bir modelin neredeyse birebir mono ile aynı kalınlıkta olduğunu ve oldukça yuvarlak yapılı olduğunu gördüm. çekeri benim için biraz düşük geldi almadım.

ben örgü ile meps attığımda mono gibi kendini düzeltip fırdöndüyü çevirdiğini görmedim. bir süre sonra dönmeye bağlı olarak burulma, kuşgözü vs. olabiliyor, onun için yedek kafada meps için mono bulunduruyorum.

ben de araştırmalarım sonucunda bojin ile ilgili pek olumsuzluğa rastlamadığım için ilerde yapmayı düşündüğüm jigging denemeleri için bojin dynatex almak niyetindeyim.

12. fatih

fatih fatih gürtekin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    nızı salın gitsin seneye daha büyüğünü yakalarsınız.
    denemek için bir tane alıcam genel olarak yorumlar iyi.en azından fiyat -performans olarak iyi.

13. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Bojini albastar makinaya sardığımda pişman etti ip aldığıma aynı misinayı shimano catana ya sardım gayet memnun kaldım.
    Nedeni makinanın misina kafasının yapısı eğer orası düz ise karışıyor ben albada yaşadım. O bölüm kavisli ise karışma olmuyor diye düşünüyorum.
    Birde hafif sahte ile at çek yaparken arada bir 20 gr. kurşun takıp misina iyice atılmalı hem açılır hemde sararken sıkı sarılıp sorun yaratmaz.

14. fatih

fatih fatih gürtekin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    nızı salın gitsin seneye daha büyüğünü yakalarsınız.

neden düz yapıyorlar acaba .atışıda olumsuz etkiler düz olması.