abilerim ilk önce herkese selamlar geçen cumartesi babam arkadasları falan ömerli barajına gittik kurtdoğmuş tarafına orası derindir iyi balık gelir dediler neyse tamam gittik. Sabah 7 gibi barajın kenarındaydık neyse oltaları falan attık bi 25-30 dk oldu babamın kamışa öle bir vurduki kamış demire saplıydı kamış yere düştü her neyse babam soğukkanlılıla çekmeye başladı bende yanında kepçeyle duruyom. Her neyse babam gayet normal bir sekilde sarıyo kamısın ucu baya bi eğildi derken makarayı sarıyo sarıyo gelmiyo misine boşa salıyo misne gitmiyo. 10-15 dk böle uğrastı. Sonra babam kamışı baya bir gerdirdi .derken misine koptuu. cektikten sonra baktık ne yay nede igne kalmış. YA bunu balık yaptı yada balıgı cekerken bir yere takıldı. sonra aksama kadar böle rahat 6-7 tane olta kooptu çok balık kaçrıdık. çıkara çıkara 15-20 tane israil ve 1 tane yaklaşık 1 kiloluk aynalı sazan çıktı. benim sorunum su bu takılmanın sebebi ne olabilirrr....
cemil kardeşim yakaladığınız balıklar çalıya falan taktırmıştır attığınız yerin dibi kötüdür muhtemelen
Ömerlinin dedelerine denk gelmişsinizYakaladığınız aynalının resmini çekseydin keşke..Ömerli de böyle balığa denk gelmek hayli zor bununla öğün bence
yanımıza fotoğraf makinsi almadığımız için babamın arkadsının cep telefonuyla cektik resmi en yakın zamanda koyarım buraya
yem olarak pazarda satılan koçan mısırlardan kullandık ama mısırlar baya iri idi.Bide küspe ile yapılmış hamur kullandık yaylı takım için
dibin durumu kötüyse balık yemi yuttumu giriyoe hemen köklerin içine bu yüzden de oltayı kurtarmak hayal oluyor genelde
merhaba arkadaşım öncelikle ,ömerli barajının dibinde takıntılar olduğunu söylüyorsun aynı durumdan bende rahatsız oldum 1 hafta önce bende nehirde kaçırdım köke girdi iğnenin biri balığa diğerleri köke girdi ve balığı alamadım sana tavsiyem böle yerlerde kurşun yerine küspe tak üstüne tek iğne mısır bundan sonra bende böyle yapıyorum tek iğne olduğu için balıkta kalıcak ,balık çalılıklara girse bile gergin tuttun mu kendi dışarı çıkar ,iyi günler ellerinize sağlık, paylaşım için teşekkürler
YAzın bizim köy göletinde sıkça yaşadığım bir durum , hayvanlar oltaları taşa ve çalılara dolamayı ögrenmişler , deli takım yediler . Ki bir ara kalamayı açıyorum misina deli gibi gidiyor geri çekiyorum 1 mm bile geri gelmiyor aklım almadı en son çekip kopardık .
herzaman ilk önce avlanacağın yerin güzel olmasını bil en güzel yerler yani oltanın takılmayacağı suyun baraj veya göl ile buluştuğu noktalardır barajlarda yağmur sularının dağdan suya aktığı yerleri seçersen daha iyi olur hem balıktada verim alırsın çünkü hayvanlar devamlı buralarda yayılım yaparlar
Aynısı demirköprü barajında bizim başımıza geldi 5arkadaş 20 tane dip oltası attık ama attığımız ter büyük ihtimal önceden ağaçlıkmış hiç bir takımı sağlam çıkaramadık ama olsun balıkçılıkta böyle şeyler zaman zaman oluyor bunlarda işin cilvesi .En güzeli önce sağlık