böle sanşsızlık olmaz:(

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında sehzade_1907 tarafından paylaşıldı.

1. sehzade_1907

sehzade_1907

abilerim ilk önce herkese selamlar geçen cumartesi babam arkadasları falan ömerli barajına gittik kurtdoğmuş tarafına orası derindir iyi balık gelir dediler neyse tamam gittik. Sabah 7 gibi barajın kenarındaydık neyse oltaları falan attık bi 25-30 dk oldu babamın kamışa öle bir vurduki kamış demire saplıydı kamış yere düştü her neyse babam soğukkanlılıla çekmeye başladı bende yanında kepçeyle duruyom. Her neyse babam gayet normal bir sekilde sarıyo kamısın ucu baya bi eğildi derken makarayı sarıyo sarıyo gelmiyo misine boşa salıyo misne gitmiyo. 10-15 dk böle uğrastı. Sonra babam kamışı baya bir gerdirdi .derken misine koptuu. cektikten sonra baktık ne yay nede igne kalmış. YA bunu balık yaptı yada balıgı cekerken bir yere takıldı. sonra aksama kadar böle rahat 6-7 tane olta kooptu çok balık kaçrıdık. çıkara çıkara 15-20 tane israil ve 1 tane yaklaşık 1 kiloluk aynalı sazan çıktı. benim sorunum su bu takılmanın sebebi ne olabilirrr....:confused:

2. flazer

flazer mehmet ali filizer

Favori Kamış:
    YILMAZ 90 LIK ZIPKIN SHEAKPER MAKARALI OLTA VEDE ALBA NIN KAMIŞLARI
    En İyi Avı:
    TATLI SUDA 43 KG AYNALI SAZAN(rüyamda)5,5kg aynalı sazan,6KG DÜZ SAZAN, DENİZDE 2KG MIGRI
    cemil kardeşim yakaladığınız balıklar çalıya falan taktırmıştır attığınız yerin dibi kötüdür muhtemelen

3. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Ömerlinin dedelerine denk gelmişsiniz:)Yakaladığınız aynalının resmini çekseydin keşke..Ömerli de böyle balığa denk gelmek hayli zor bununla öğün bence:)

4. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Bu arada yem olarak ne kullanmıştın?

5. sehzade_1907

sehzade_1907

yanımıza fotoğraf makinsi almadığımız için babamın arkadsının cep telefonuyla cektik resmi en yakın zamanda koyarım buraya

6. sehzade_1907

sehzade_1907

yem olarak pazarda satılan koçan mısırlardan kullandık ama mısırlar baya iri idi.Bide küspe ile yapılmış hamur kullandık yaylı takım için

7. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Teşekkürler Cemil;)

8. sehzade_1907

sehzade_1907

rica ederim:cool:

9. volgym

volgym Volkan CANSEVER

dibin durumu kötüyse balık yemi yuttumu giriyoe hemen köklerin içine bu yüzden de oltayı kurtarmak hayal oluyor genelde

10. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    merhaba arkadaşım öncelikle ,ömerli barajının dibinde takıntılar olduğunu söylüyorsun aynı durumdan bende rahatsız oldum 1 hafta önce bende nehirde kaçırdım köke girdi iğnenin biri balığa diğerleri köke girdi ve balığı alamadım sana tavsiyem böle yerlerde kurşun yerine küspe tak üstüne tek iğne mısır bundan sonra bende böyle yapıyorum tek iğne olduğu için balıkta kalıcak ,balık çalılıklara girse bile gergin tuttun mu kendi dışarı çıkar ,iyi günler ellerinize sağlık, paylaşım için teşekkürler

11. murat41

murat41

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatoz 46,7 kg
    yayla tuttuğun için böyle oluyor:) tek kanca nadir takılır;)

12. mirsat

mirsat

Favori Kamış:
    Dam 300 30-60 kamış pelikan makina
    En İyi Avı:
    Sazan 1.5 kilo
    YAzın bizim köy göletinde sıkça yaşadığım bir durum , hayvanlar oltaları taşa ve çalılara dolamayı ögrenmişler , deli takım yediler . Ki bir ara kalamayı açıyorum misina deli gibi gidiyor geri çekiyorum 1 mm bile geri gelmiyor aklım almadı en son çekip kopardık .

13. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    herzaman ilk önce avlanacağın yerin güzel olmasını bil en güzel yerler yani oltanın takılmayacağı suyun baraj veya göl ile buluştuğu noktalardır barajlarda yağmur sularının dağdan suya aktığı yerleri seçersen daha iyi olur hem balıktada verim alırsın çünkü hayvanlar devamlı buralarda yayılım yaparlar

14. uzunköprülü umut

uzunköprülü umut Umut ÖZER

Favori Kamış:
    3.00m alba kamış 60lık olta ve her türlü şamandıralı olta takımı
    En İyi Avı:
    10 cm tatlısu levreği
    paylaşım için teşekürler belki balıktı belki köktü yazık olmuş belki bir daha ki sefere :D

15. solakali79

solakali79

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Sazan 2KG
    Aynısı demirköprü barajında bizim başımıza geldi 5arkadaş 20 tane dip oltası attık ama attığımız ter büyük ihtimal önceden ağaçlıkmış hiç bir takımı sağlam çıkaramadık ama olsun balıkçılıkta böyle şeyler zaman zaman oluyor bunlarda işin cilvesi .En güzeli önce sağlık