Merhaba arkadaşlar bildiğim bir taktiği sizinle paylaşmak istiyorum . Öncelikle yarım kilo mısırı tencereye koyup üstünü kapatacak kadar su ekleyip 2 saat bekletiyoruz ve sonrasında o şekilde yarım saat kadar kaynatıyoruz ve çıkarıp kapağı kapalı 1-2 gün bekliyoruz tencereyi açınca üstünde bir yağ katmanı göreceksiniz bu müthiş bir koku yayıyor . Sonra mısırları süzüp robotta çekip tekrar o suya koyup suyun içine 2 paket akvaryum balığı maması (1-2 liralıklar daha iyi koku yapar) ekleyip 10 dakika kadar daha kaynatıyoruz ve pet şişeye koyup avlağa varınca av bölgesine döküyoruz.
Merhabalar, Ben dere de avlanıyorum. Su sureklı akıs halınde olduğundan tavsıye edebıleceğin 3-5 saatte ıse yarayabılecek bır onerın var mıdır? Tesekkurler..
Alperen resmen sır paylaşmışsın sağolasın tebliğe uygun hareket edenin işine yarayacaktır bende aynı taktiği kullanıyorum ayrıca mısırı kaynatırken ben 3 kiloya 6 paket vanilya atıyorum tavsiye ederim Onur abi minik fileler var içine mısırları koyup yemleyebilirsin ama sürekli akış halinde olan alana sazan gelirmi bilmiyorum derede genelde ciğer işe yarıyor ciğeri filenin içine koyup taşla bekletebilirsin file küçük olursa canlılara zarar vermez ama en fazla yumruk büyüklüğünde olsun bakkallarda top satılırken topların konulduğu filelerden yapabilirsin
Sanırım bu yöntem tatlısu da bölgeye sazan, yayın gibi balıkları çekmek için. Deniz için olan, bildiğiniz bir yöntem varsa... Değerli bir paylaşım.
Estagfurullah volkan abi sen gibi bi ustada bizim fikirlerimiz az gelir biz kendi capimizda egleniyoruz
Teşekkürler bilgiler için.. Ancak bahsettiğimiz mısır taze mısır mı yoksa konserve mısırlardan mı olucak
Konserve mısırlar sanırım zaten kaynatılıyor diye biliyorum taze mısırla yapmak daha iyi sonuç verecektir özellikle bizim kütahyada hayvan mısırı derler birde kuzu yemi ve küspe tozu büyük bir kovaya hepsini atar karıştırır bekletir bununla yemlerdik geceleri sabahta şenlik olurdu tabi gölün durumuna ve sessizliğe bağlı kalarak
İçine bir kaç damla anason yağı atmanız çok iyi olabilir. Aktarlarda satılıyor. Bir diğer tercihte sarımsaktır. Ama ezmeyin, keskin bıçakla küçük doğrayın ve yemin içine serpip karıştırın. Bir müddet beklesin.
Buraya Avrupadaki Balikcilarin Sazan avinda suyu nasil yemledikleri konusunda bir klip koyuyorum. Umarim ilginizi ceker. Avrupada Bu is icin genellikle GROUNDBAIT denilen muhtelif karisimlar kullaniliyor. Hashas tohumundan tutunda Biskuviye kadar yuzlerce seyi karistirip bunu islatip bir sure beklettikten sonra icine misir,kesilmis solucan,haslanmis ezilmis nohut vs gibi muhteviyat eklenir ve balik tutulacak suya baliga baslamadan once bir sure atilir. Balik o bolgede henuz bir olta bulunmadigi icin guvenli olarak yemlenmeye baslar, iste o sirada siz hem GROUNDBAIT yani hazirladiginiz yemleme karisimini surekli suya atmaya devam ederken oltanizida suya salarsiniz..Bunu sistematik olarak yapmak gerekir. Bu Sabir ve disiplin isteyen bir istir, sabrin ve sebatin mukafati olarak birkac guzel sazan ile cekilmis bir resmi eve goturmek olursa ne mutlu size. http://www.youtube.com/watch?v=daSg_RfCYx8
Aranizda yem olarak hashas kullanan varmi bilmem ama son derece etkilidir. Iyice kaynatip bayat ekmekle,bulabilirseniz biraz hindistan cevizi sutu, suyu alinmis sut,bulabilirseniz TOZ KOPEK MAMASI ve haslanmis misirla karistirabilirsiniz.Biskuvi ureticilerinden kirik ve hasarli paketlenemez biskuvi toplama imkaniniz varsa toplayin,bildiginiz insana zarar vermeyen bildiginiz PASTA ve KEK aromasida kullanin ve hepsini karistirin. Suyu bu karisimla yemleyin mumkunse en az bir saat onceden.