Bölgeye balık çekmek için

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında UniX tarafından paylaşıldı.

1. UniX

UniX Alperen

En İyi Avı:
    10 Kg Yayın
    Merhaba arkadaşlar bildiğim bir taktiği sizinle paylaşmak istiyorum .

Öncelikle yarım kilo mısırı tencereye koyup üstünü kapatacak kadar su ekleyip 2 saat bekletiyoruz ve sonrasında o şekilde yarım saat kadar kaynatıyoruz ve çıkarıp kapağı kapalı 1-2 gün bekliyoruz tencereyi açınca üstünde bir yağ katmanı göreceksiniz bu müthiş bir koku yayıyor .

Sonra mısırları süzüp robotta çekip tekrar o suya koyup suyun içine 2 paket akvaryum balığı maması (1-2 liralıklar daha iyi koku yapar) ekleyip 10 dakika kadar daha kaynatıyoruz ve pet şişeye koyup avlağa varınca av bölgesine döküyoruz.

2. Onurcaa

Onurcaa Onur ÇAKIR

Merhabalar,
    Ben dere de avlanıyorum. Su sureklı akıs halınde olduğundan tavsıye edebıleceğin 3-5 saatte ıse yarayabılecek bır onerın var mıdır?
    Tesekkurler..

3. rastgele43

rastgele43 Kütahyalı

Alperen resmen sır paylaşmışsın sağolasın tebliğe uygun hareket edenin işine yarayacaktır bende aynı taktiği kullanıyorum ayrıca mısırı kaynatırken ben 3 kiloya 6 paket vanilya atıyorum tavsiye ederim :)

Onur abi minik fileler var içine mısırları koyup yemleyebilirsin ama sürekli akış halinde olan alana sazan gelirmi bilmiyorum derede genelde ciğer işe yarıyor ciğeri filenin içine koyup taşla bekletebilirsin file küçük olursa canlılara zarar vermez ama en fazla yumruk büyüklüğünde olsun bakkallarda top satılırken topların konulduğu filelerden yapabilirsin :)

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Sanırım bu yöntem tatlısu da bölgeye sazan, yayın gibi balıkları çekmek için.
    Deniz için olan, bildiğiniz bir yöntem varsa... :)

Değerli bir paylaşım. :)

5. rastgele43

rastgele43 Kütahyalı

Estagfurullah volkan abi sen gibi bi ustada bizim fikirlerimiz az gelir biz kendi capimizda egleniyoruz :D

6. Esox

Esox Sedat Demir

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 180 5-25 gr **Caperlan Illicium 10-30gr 240
    Favori Makine:
    Daiwa Regal 3000 5İA
    Teşekkürler bilgiler için..

Ancak bahsettiğimiz mısır taze mısır mı yoksa konserve mısırlardan mı olucak :)

7. rastgele43

rastgele43 Kütahyalı

Konserve mısırlar sanırım zaten kaynatılıyor diye biliyorum taze mısırla yapmak daha iyi sonuç verecektir özellikle bizim kütahyada hayvan mısırı derler birde kuzu yemi ve küspe tozu büyük bir kovaya hepsini atar karıştırır bekletir bununla yemlerdik geceleri sabahta şenlik olurdu tabi gölün durumuna ve sessizliğe bağlı kalarak :)

8. Esox

Esox Sedat Demir

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 180 5-25 gr **Caperlan Illicium 10-30gr 240
    Favori Makine:
    Daiwa Regal 3000 5İA
    Teşekkür ederim.. Evet konserveler kaynatılıyor ama yinede bir eksiğimiz olmasın :)

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    İçine bir kaç damla anason yağı atmanız çok iyi olabilir. Aktarlarda satılıyor.

Bir diğer tercihte sarımsaktır. Ama ezmeyin, keskin bıçakla küçük doğrayın ve yemin içine serpip karıştırın. Bir müddet beklesin.

10. LNR243

LNR243 Kadir

Favori Kamış:
    25 tane var. Normark,Daiwa ve Shimano olarak.
    Favori Makine:
    Daiwa Tournament Basiair 45 QD
    En İyi Avı:
    Turna 20kg,Sazan 21 Kg
    Buraya Avrupadaki Balikcilarin Sazan avinda suyu nasil yemledikleri konusunda bir klip koyuyorum. Umarim ilginizi ceker. Avrupada Bu is icin genellikle GROUNDBAIT denilen muhtelif karisimlar kullaniliyor. Hashas tohumundan tutunda Biskuviye kadar yuzlerce seyi karistirip bunu islatip bir sure beklettikten sonra icine misir,kesilmis solucan,haslanmis ezilmis nohut vs gibi muhteviyat eklenir ve balik tutulacak suya baliga baslamadan once bir sure atilir. Balik o bolgede henuz bir olta bulunmadigi icin guvenli olarak yemlenmeye baslar, iste o sirada siz hem GROUNDBAIT yani hazirladiginiz yemleme karisimini surekli suya atmaya devam ederken oltanizida suya salarsiniz..Bunu sistematik olarak yapmak gerekir. Bu Sabir ve disiplin isteyen bir istir, sabrin ve sebatin mukafati olarak birkac guzel sazan ile cekilmis bir resmi eve goturmek olursa ne mutlu size.

http://www.youtube.com/watch?v=daSg_RfCYx8

11. LNR243

LNR243 Kadir

Favori Kamış:
    25 tane var. Normark,Daiwa ve Shimano olarak.
    Favori Makine:
    Daiwa Tournament Basiair 45 QD
    En İyi Avı:
    Turna 20kg,Sazan 21 Kg
    Aranizda yem olarak hashas kullanan varmi bilmem ama son derece etkilidir. Iyice kaynatip bayat ekmekle,bulabilirseniz biraz hindistan cevizi sutu, suyu alinmis sut,bulabilirseniz TOZ KOPEK MAMASI ve haslanmis misirla karistirabilirsiniz.Biskuvi ureticilerinden kirik ve hasarli paketlenemez biskuvi toplama imkaniniz varsa toplayin,bildiginiz insana zarar vermeyen bildiginiz PASTA ve KEK aromasida kullanin ve hepsini karistirin. Suyu bu karisimla yemleyin mumkunse en az bir saat onceden.