bolu gölköy sazan avım

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında bassy_bolu tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. bassy_bolu

bassy_bolu altan koşar

meraba arkadaşlar bu sabah 8 gibi balığa gitmeyi planlıyordum ama bi kaç aksaklık nedeniyle saat 1 de bolu gölköye olabildim dünden hamurumu ve mısırımı hazırlamıştım...saat 1 de gölköyle akarın buluştuğu noktadan 3 adet kasnağımı attım aradan 2 saat geçmesine rağmen tık yoktu..yanımdaki bi abininde canlı kurbağa şeytan oltasıyla 5 dkkada bir sazan çekmesine çok sinirlenmiştim ki zillerden birisi çalmaya başladı hemen çektim ve resimdeki balığı tuttum [​IMG]

benim diğer yanımdakilerse sabah 8 den beri hiç tutamamışlardı..bir kaç kere daha bekledim yine hareket olmayınca aksam 4 5 arası eve geldim..ilk aynalımı yakaladım mutluyum gururluyum :) ne kullandın diye soracak olursanız yaya hamur sardım iğnelerede haşlanmış mısır geçirdim iğneleri yaya saplamadım serbest bıraktım herkeze güzel avlar diliyorum :)

2. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Altan o balık aynalı değil ama sana başka birşey soracağım balığın dudaklarının yanında bıyıkları varmı :confused: balığın türünü anlayabilmemiz için bu bilgi gerekli;)

3. bassy_bolu

bassy_bolu altan koşar

4. ubujavine23

ubujavine23 mehmet

En İyi Avı:
    220 kg geyik balığı 1150 kodiak balığı,617 kg domuz balığı
    abısı balıgı ıyı guzel tuttmussunda 40 santımın altında sazan alamak yasak
    tuttugun kambur sazan ve yavru yavru sazan avında bıraz daha duyarlı olursan gelecek ıcın cok guzel bır sey yapmıs olursun yakaladıgın yavruları gerı salki o balık 10 kılo oldugunda oltana vurma ıhtımalı olsun ve cevrende de tutanlar varsa onlarada tatlı dılle anlat yavru sazan avı cok oldukca bolgede kı sazan populasyonunuda rıske atılmıs olacak bıraz daha dıkkat lutfen

5. bassy_bolu

bassy_bolu altan koşar

balık o akdarda küçük değildi ki ? bu arada avlandıgım yeri kurutmaya calısıyorlar çünkü ileride bolunun içme suyu o gölden sağlancak.. yani o balıkığın 10 kg olması imkansız :( ben tutugum sazanın türüne göre çok küçük oldugunu kestiremedim daha dikkatli olacagım bi dahakine :)

6. ubujavine23

ubujavine23 mehmet

En İyi Avı:
    220 kg geyik balığı 1150 kodiak balığı,617 kg domuz balığı
    tuttunun balık yanı fotograftakı en fazla gelse gelse 25 santım gelır.bolunun ıcme suyu o golden saglansada o balık orada yassamaya devam eder sen sanıomusun kı kardesım senın ıctıgın suyun geldıgı barajda sazan yok tabıkı var sazan yoksa yayın var bı sekılde balık var bence bu bahane olamaz senın ıcın rahat olsun o balık 5 kg da olurdu 10 kg da olurdu ama olmus bı kere bı dah kı avlarında daha dıkkatlı olacagına ınanıyorum umarım tuttugunn balıgın daha buyuklerını tutmak nasıp olur sana rast gelsın bol sanslar

7. balikci

balikci

Öncelikle avınız için tebrik ve paylaşımınız için de teşekkür ederiz. :)

Bir hatırlatma yapmak durumundayız;

C. carpio (Sazan) için tebliğde balığın boyu 40cm'den küçük olamaz ve gün boyunca 10 adetten fazla avlanamaz denmektedir.

Avınız %5'lik boy insiyatifinede uymadığından,

2/2 tebliğ şöyle der;

Adet cinsinden limit verilen türlerde kg cinsinden limitlere bakılmaz. Kg cinsinden limit verilen türlerde, avlanılan tür tek veya karışık olsun 5 kg’ı geçemez. Kg cinsinden sınırlama getirilen türlerde, tek bireyin 5 kg’ı geçmesi halinde, bu birey yasal limitler dahilinde kabul edilir. Adet miktarı her türün ayrı ayrı avlanabileceği miktar olmayıp, gün içinde avlanabilecek toplam balık sayısıdır. Adet sınırlamasına tabi birden fazla türün avlandığı durumda, avlanılan balıklar tek tür gibi kabul edilir. Bu durumda avlanılan toplam balık adeti 3’ü geçemez. Adet ve Kg sınırlamasına tabi türlerin karışık olarak avlandığı durumunda ise, adet sınırlamasına tabi türün avlanabileceği adetten az olması halinde, avlanılan tüm balıklar için kg sınırlaması esas alınır.

Bu maddeye bakacak olursak, yapmış olduğunuz bu av tebliğe uygun bir av değildir. 2/2 nolu tebliği incelemek için lütfen bu linki tıklayınız.

Daha sonraki avlarınızda bu konuda hassasiyet gösterirseniz bizi sevindirirsiniz. Tebliğe uygun olacağını düşündüğümüz avlarınızı şimdiden tebrik eder, keyifli paylaşımlar dileriz.

Konu, yapılmış olan bilgilendirmenin arka sayfalarda kalmaması, konuyu okuyan üye ve ziyaretçiler tarafından görülebilmesi için, kilitlenmiştir.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.