Selam, Hollanda'da sazan avı için sık kullanılan bir yemin tarifini vereceğim. Bu Yemin Hollandada adı BOİLİE ancak ben bunu Türkçe okunması kolay olsun diye BOLYE diye adlandırdım. Gereken malzeme; 200 gr. buğday unu. 150 gr. tavuk yumurta. (ya da 3 yumurta) 125 gr. mısır nişasta. 50 gr. trouvit-000. (Bir çeşit balık yemi http://images.google.nl/images?hl=nl&q=trouvit&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi ) 40 gr. süt 40 gr. Bogena kuş yemi ( http://images.google.nl/images?hl=nl&um=1&sa=1&q=Bogena+kus+yemi&aq=f&oq= ) 30 gr. yumurta albümin. ( http://www.teknobilim.net/index/images/stories/yumurta2.jpg ) Albümin zaten yumurtada var, bulamazsanızda önemi yok, yumurtada olduğu için zaten eklenmiş olmaktadır. 20 gr. soya yağı. 15 gr. glikoz. Bir kaç çeşit bolye resimleri; Bolye ve takma şekilleri; Sazan avında burda çok sık kullandığımız bir yöntem var. Avlanacağımız yeri belirledikten sonra, kendimize bir köşe seçiyoruz, o köşede 3-4 gün boyunca yem atıyoruz. Yumurta, mısır, kurt vb. yemleri avlandacağımız göldeki köşeye yem atıyoruz. Sonra 5ci gün, hazırlamış olduğumuz bolye ile avlanmaya başlıyoruz. Bereketli avlar inşallah. Selam ile
Konunuz, bir nevi soruma cevap gibi olmuş http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=26601 Bilgiler için teşekkürler.
usta zaten burdada meşhur olmaya başladı. ayrıca bolye değil boili diyoruz bizde. emeğin için teşekkürler
ben şimdi boili yaptim yaklaşık 10 dk suda dağilmadi ama yumuşadı suda dağilmamasi için ne yapabiliriz acaba. .ufak balıklar gelipte en az yarım saat boiliyi parçalayip dağitamayacak kadar sert olsun mesela . aklima tutkal geldi ama oda çevreye zarar lıdır muhtemelen.
peki üstadlar, boiliyi iğneye taktıktan sonra hani altında ilik var ya onu ne ile kitliyorsunuz? videolarda bişey takıp boiliyi sabitliyorlar ama ne olduğunu bulamadım.
Bu forumu şimdi gördüm ve içeriğini taktir ettim, Teşekkürler. Yukardaki yanın ise bana "ne ekersen, onu biçersin" sözünü hatırıma getirdi.. 4 gün besleyeceksin, Senden önce gelenler besleyecek, senden sonrada Sazanlar beslenecek ve sonra da irilerini yakalayıp büyük keyifler, Hazlar yaşanacak.. Amatörlüğün tarifi bu... Avlarınızda bereket ve keyif daim olsun.. Türkçe'de buna " ne kadar EKMEK, o kadar KÖFTE"
Volkan bi inanırmısın o dediğini kaç gün aradım bulamadım babamada gösterdim yok bulaıyorum onu oraya sabitleyemiyorum.
Emre abicim, videolarda izliyorum. eleman 4-5 mm lik bir tel gibi bişeyden bir parça kopartarak sabitleme yapıyor ama tel değil. ki zaten orda sert bişey olması balık vurduğu anda ters tepki yapacaktır... ustalardan cevap bekliyoruz
herhangi bir malzemeyide sabitleyici olarak kullanabilirsiniz bu malzeme paket lastiğinden kopartacağınız üç mm'lik bir parça bile olabilir balığın ağzına sert bir cismin gelmesi balığı ürkütmez
Aytekin bir şey soracam.O açıkta kalan iğneyi neden sanki kıbrıs oltası gibi yeme saplamıyorsunuz.Tatlı su balıklarını tanımadığım için soruyorum.Kefal veya ispari vs.balıklar iğnenin ucuna takılmışufacık yemleri bile iğneye yakalanmadan alabiliyorlarken sizin bu boili takımınızda iğne baya açıkta ve ayrı duruyor.Açıklama getirirsen meraktan kurtulmuş olurum.Sağolasın.
Gerçi Aytekin ustama sormuşsunuz ama ben de bişeyler yazayım abi ,öncelikle sazanın ağzı çoğu balıktan çok daha büyük olduğundan ve diğer balıklar gibi bulduğu yemden küçük parçalar kopararak değil de yemin tamamını ağzına alıp emerek yediğinden yemi ağzına aldığında ,kancanın dışarıda sarkması gibi birşey olmaz yani o yemi alan ağız kancayı da almış demektir. Hair rig bağlantılarının da asıl amacı en kolay şekilde kancayı balığın ağzına (sportif sazancılıkda en uygun bölge olan alt dudağın ortasına) saplamaktır ki bunun icad edildiği ülkelerde bence asıl amaç balığı sevip salmak olduğundan yem balığın midesine kadar gittikten sonra değil de daha ağzındayken takılma sağlamaktır (balığın yaralanmaması için).Balık yemi alır emer emer,ya kancayı hissedip yemi tükürmeye kalkar ki o zaman kanca ağzın içinde dönüp dudağa saplanır,ya da hissetmeden yoluna devam ederken,kullanılan sabit kurşunun şok etkisiyle kanca ağzına saplanır. Yani tüm bunların kolayca olabilmesi için kancanın ucu açıkta,saplanmaya hazır olmalıdır. Ben şamandıralı takımda (hair rig kullanmadığım zamanda) bile mısırı kancanın dibine itip kancanın ucunu açık bırakırım çünkü balığın bu yemi yemek için tamamını ağzına alıp emmekten başka bir yöntemi yoktur,yine de tasmalamakta geç kaldığımda kanca balığın ta midesine saplanmış olur.
Teşekkür ederim.Demek ki sazan avında önemli olan sazanı yeme çekebilmek.Yeme atladığı anda kurtulması istisnalar dışında imkansız değil mi?
Aynen öyle abicim,doğru montajla ,yemi ağzına almış bir sazanın kancaya takılmaması sadece istisnadır.
Erdem çok güzel anlatmışsın sağolasın evet Barış kardeşim Erdem'in anlattıkları birebir doğrudur hatta yemi direk iğneye taktığımızda bile 2 numara iğneye bir adet mısır takıp iğnenin ucunu açıkta bırakırız diğer balıklarda iğne ucu gizlenirken sazanda iğne ucu kesinlikle açıkta kalmalıdır
Aytekin Hocam, Resimle gösterdiğin takıma baktım, normal misina değil sanki. Yabancı forumlara da bakıyorum, hep çoklu filament kullanılmış. Misina olarak ne kullanmalıyız? Ayrıca, iğne olarak ne kullanmıştın. Diğer arkadaşlar da misina ve iğne tavsiyesinde bulunurlarsa memnun olurum.
Bilal kardeş ben kösteklerde misina kullanmıyorum örgü kullanıyorum iğnedede markacı değilimdir gözümün kestiği her iğneyi kullanıyorum iğneden yana bugüne kadar hiç sorun yaşamadım ama misina konusunda çok başım ağrıdı bu yüzden son yıllarda örgüye geçtim ve memnunum
Yaptığın boili yere yatsın ve dağılmasın dersen normal fırında 150 derecede 20-25 dakika pişirebilirsin. Ama yüzen yem istiyorsan, yani iğneyi de zeminden kaldırsın dersen-ki otluk zeminlerde yem görünsün diye- mutlaka mikrodalga fırında pişirmen gerekiyor.
ben boili aldım carp'ınçok güzel kokuyuor ama suya atınca direk batıyo yüzmesi için ne yapabilirim abi ??