Abi azına Sağlık. kaldı ki su altında Sİz balığın Neyle Beslendiğini Nereden bileceksiniz. Alın size Gayet güzel 1 tespit daha. Çınarcık depreminden sonra yıkılan ev molozları arasında kalan cesetlerle beraber bütün malzeme DENİZE DÖKÜLDÜ ! koku olarak Baya bir cürretkar. Yani doğada hiçbirşey ziyan olmaz lafı herhalde burdan geliyor. Bu sadece en basiti..
Geyiği bırakalım da (genel konu bazında konuşuyorum, kimseye cevap vermekte değilim); Her balıkçının tetanos aşısını olması gerekmekte. Ben gerekli takvimde aşılanıyorum (belli bir periyodu var aşıların), her avda elime eski, paslı iğne batması olayına da böylece kafa yormuyorum. Hepinizin aklında bulunsun, gidip hatırlatıcı aşınızı yaptırın, doktorunuzla konuşun, ben böyle böyle sürekli paslı oltayla muhatabım, eskiden şu aşıları oldum deyin, ona göre aşılanın...
merhabalar ben bu ortama yeni katıldım sitede gezinirken yem (boru kurdu) zaralımı diye tartışılırken, aklıma bir avcının yem takıp elini silip oltayı atacağını hiç düşünemiyorum ,hele dip hareketliyse..
Yok tu kaka demiyoruz Seyfi Abicim. Benim bulunduğum bölgede onu bile bulmak neredeyse imkansız. Ben sadece sağlığa zararlı diye duymuştum. Doğruluğu-yanlışlığı konusunda arkadaşların bilgilerinden faydalanmak istedim. Çok da faydalı oldu aslına bakarsanız.
Aslinda ben cok sey ogrendim o programdan (ciddiyim) Artik eskisi kadar titiz degilim mesela Neyse dracco bir uyari yapmis konunun dagilmamasi icin. Rastgele
gecen yıl izmirde avlanırken boru kurduna kancaya takarken fazla haşin davranmısım ve iğne elime battı.2 gün içinde abseleşti,1 hafta içindede iyileşti.cok sorun olacağını sanmıyorum sadece iğneye takarken dikkat.
ya benim bi sorum olacak? sol elimde(kurtları tuttuğum el yani) avuç içi ve parmak üstlerinde beyaz beyaz deri kabarmaları var :S ama kaşıntı vs bişeyde yok acaba diyorum kurtlarla uzun süre el temasından mı kaynaklanıyor yoksa mikrop mu kaptım :S sizede benzer bişey oldu mu?
her zaman yanimda eczaneden aldıgım hijyenik ıslak mendill bulundururum yemi taktıktan sonra muhakkak sılerım ellerımı parmaklarımı ıyıce
zararlı mı bilmiyorum ama o küçük kancasını parmak derine takması iğrenç bir duygu. canın acımıyor ama insanın içi bi garip oluyor. bir kez kullandım ve o olay tiksindirdi beni
Ondan sonra balık neden vurmuyor diye düşünürsün. Yeme koku, parfüm vs. bulaştırmak, başarısız avların temel sebeplerinden biridir. O mendildeki kimyasallar bir sonraki sefere yeme bulaşacaktır. Ya kurt sağlığa zararlı mıdır? Aslında değil. Normal koşullarda kurttan bir zarar gelmez. Mikroplu vs. olduğu da göreceli bir konudur. Elinize iğne batıyorsa, bu her zaman bir risk taşır. Bunun için illa kurt takılmış olması gerekmiyor. Toparlarsak, iğne batmasının, balık sırasında bir şeyler yemenin vs. enfeksiyon açısından mutlak bir riski var. Bunu sadece kurda endekslemek zor. Basitçe, ufak tefek iğne batmalarında vs. pek bir şey olmuyorsanız, sorun olmaz. Boru, kum ve midye kurtlarında, bilinen tipik bakteriler dışında özgün bir bakteri yok, spesifik olarak. Bildiğimiz E.Coli filan. Ama mesela bazı ahtapotlarda öldürücü zehirler üreten bakteriler var. Sürüngenlerde çok ciddi enfeksiyon yapan spesifik bakteriler var. Ama boru kurtları, veya diğer benzer tip kurtlarda, şu anda klavyenizde olandan daha fazla bakteri yok. Gerçi biraz bilgi sahibi olmadan konuşuyoruz. Şöyle demek daha doğru olur sanıyorum. Ben bu konuyu bir hayli araştırmış birisi olarak, bu kurtlarda mevcut kötücül bir bakteri veya toksine dair herhangi bir bilgiye ulaşabilmiş değilim. Benim böyle bir bilgiye ulaşamamış olmam, böyle bir şeyin olmadığı anlamına gelmez. Benimde LAB imkanlarım bunu araştırabilecek durumda değil maalesef. Bu kurtlarda ağır metaller gibi bazı şeylerin birikmiş olması mümkün. ama bu kurtları oturup mutad olarak yerseniz bir risk oluşturabilir, yem olarak kullanımda bir risk olması pek olası değil.
Birşey olmaz demeyin olur !!! Ne mi olur ? Bağışıklık sisteminiz öyle bir güçlenir ki , hiçbir mikrop deviremez sizi Daha etkili bir aşı bilen var mı? Hemen hemen her mikrobu barındıran
Burası ayrı bir tartışma.. Kanserlerin çoğalmasını antibiyotikler ve her yeri alıp giden antiseptiklere bağlayan bir sürü bilim adamı var ve sayıları da giderek artıyor. İddia şu. Evde mikrop öldürücü sabun kullanıyoruz. Ufacık enfeksiyonda antibyotik alıyoruz. Her yerde steril yaşıyoruz. Böyle olunca bağışıklık sistemi çalışmıyor, tembelleşiyor. Bu yüzden de kanserli hücreleri ortaya çıktıklarında farkedip yok edemiyor.
Steril yaşamak o kadar da yanlış değil aslında... Temasla bulaşan, insan DNA sına yerleşen ve vücuttan biriymiş gibi hareket eden, bağışıklık sisteminin tanıyamadığı, ileriki dönemlerde de kansere dönüşen virüslerde var... her yıl 6 milyon yeni insana bulaşan HPV gibi... 100'den fazla da türü var... geçici düzeltmeler dışında kesin tedaviside yok.. Bu sadece bir örnek... balık yemleride birden fazla çeşit bakteri ve mantar barındırıyorlar... veya saklandıkları ortamdan bulaşıyor... ve sonra insana...
Katılıyorum , steril olmak tabiki gerekir . Eskiden bulunmayan bakteri , mikrop vs ler türedi . Yenileri türediği gibi olanda mutasyon geçirerek güçlendi . Babalarımızın eskiden sokakta oynarken maruz kaldığı tehditten çok daha fazlası var artık . Ama ben bunu doğal olmayan yaşama tarzımızın getirdikleri olarak görüyorum ... Bekli pat diye olmaz ama bir şekilde yavaş yavaş doğal hayata dönmek gerekir diye düşünüyorum ..
Geçen yıl evde lüfer takımı hazırlarken dikkatsizliğim sonucu 4 numara uzunpala daha önce kullanılmış bir iğneyi sağ işaret parmağımın üst orta kısmına batırdım, her zamanki gibi umursamadım, akşama doğru hafif şişlik başladı, akşam saat 23:00 gibi ise işaret parmağım balon gibi şiş ve ellerimden omuzlarıma kadar bir ağrıyla acile gittim. Yapılan tahliller ve röntgenden acildeki doktor enfeksiyon olabileceğini söyleyerek beni eve gönderdi. Ertesi gün tekrar cildiye polikliniğine gittim detaylı bir tahlillerden sonra doktorumun söylediği, iğnenin batması ile bir toksinin vücüduma bulaştığı ve enfeksiyona yol açtığı şeklinde oldu. Akabinde 1 hafta yoğun bir antibiyotik tedavisi ile normale döndüm O dönemde sürekli gittiğim avlakta lüfer takımına Oldukça iri trakonyalar kırlangıçlar geliyordu, çok düşündüm acaba onlarmı diye ?