vedat abi deniz anasının ortasını kullanıyoruz arada yem olarak karagoz avında iş yapıyor ama surfle atılan dip oltalarında oda durmuyor iğnede . lugwormu araştırıcam ama nasıl nerde bulabilecegimi bilmiyorum.düşünsenize abi yolda yarısı ölüyor diye mamun bile getirmiyorlar bursaya.acaba olü olarak karides taksak nasıl olur sizin bilgilerinize ihtiyacım var .canlısını pek bulamıyoruz bursada
Boru kurdunun alternatifini aramak başka bir şey. Yem alternatifi aramak başak bir şey. Eğer yam alternatifi arıyorsanız, kalamar kullanmayı deneyebilirsiniz. Bilhassa karagöz kalamarı sever. İğnedne filanda düşme zo kolay kolay, kayış gibi eti vardır. Bir şekilde irtiabat geçip göz denen ufak yavru kalamarlardan edinebilirseniz, bütün olarak takıp daha çok verim alabilirsiniz. Onlar başka balıklara atılan ağlara takılan yavru kalamarlardır, genelde ya atılır, ya parekete yemi filan yapılır. Temini mümkün olabilir ama, her mevsim olmaz. Mevsiminde alıp stoklamak faydal ıolacaktır.
eskina avi raporumda belirttigim gibi boru kurdu temin edemedigim icin bandirmada patlak denen ama kobra da denildigini ogrendigim kurtlardan cikardim kumsaldan ve oldukca is yapti. bir gecede alikonan eskina sayisi 9 doger gece de 10 idi bunun yaninda ufak olup salinanlar cabasi. gece fenerle baktigimda boru kurdu gibi parildiyorladi ancak bir tarafi siskin ve ici kirmizi bi sivi ile dolu oldugu icin benim kafa diye tabir ettigim ters taraftan takildiginda verimli oldular. boru kurtlari gibi etli degil oltaya takarken azami dikkat istiyor ama gayet etkili oldu http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?p=898977#post898977 raporumun linki tabii tum dediklerim gece eskina veya mirmir avi icin. gunduz kiyidan yapilacak avlanmalarda taze sulunz bence en ideali
bu konuyu açtıktan sonra birçok denemem oldu sırasıyla yazayım 1-Evde tavuk göğsünu ince ve uzun şekilde kesip(2-3 cmboyunda)bir mdf tahta üzerine serdim güzelce tuzlayıp 6-7 saat kadar bekledim .tahtayı 30 derece eğimle (suyu süzülsun diye) bırakdım 7 saat sonra iğneden düşmeyen ve mırmır eşkine ve istavrit gibi avlarda başarıyla kullandığım bir yem bulmuş oldum gayet başarılı avlar yaptık bununla. 2- iğnenin palasına sardığım kırmızı kalın yün iple birkaçkez büyuk mezgit ve mırmır çekdiğim oldu fakat randıman alamadım. 3-sardalyayı fleto yapıp sıcakda 1 gün bekletip kokmasını sağlayarak marina içlerinden çok güzel kefaller aldığımız oldu. fakat başka balıklarda başarısızdı. 4-teke gerçekten tüm balıklarda başarılı bir yem oldu.herkese tavsiye ederim 5-sülünez ayvalık çanakkale izmir taraflarında en başarılı yemimdi fakat bursanın balıkları pek sevmediler bu yemi herkese rastgele bu arada karidesde iş yapmadı bbursa civarında.boru kurdu her nekadar içleri boşda çıksa en başarılı yem olmayı başarmaya devam etti