arkadaşlar, bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.... bugun bursa dan boru kurdu getirttim (kargo ile)....gazete kağıdına sarılı şekilde ve hala canlı.... sıkıntım önümüzdeki pazar gününe kadar (6 gün) bu hayvanları nasıl canlı tutacağım ? ya da derin dondurucuya atarsam, hafta sonu kullanabılırımıyım? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
selam oktay abicim bir kere sakın buzluga koyma 1 dondurma kabı al en alta deniz kumunu yay 1 parmak kalınlıgında üzerine kurdu döşe tek sıra tekrar 1 parmak kum at ve gene döşe bu şekilde 3 sıra yap en üzte kum at eline deniz suyunuda koy (1 çaybardagı kadar) ve dolaba fazla soğuk olmayan alt köşeye koy. Abicim bu şekilde en fazla 3 gün sağlam kalır onuda bil. ben böyle yapıyorum ama genlde günlük alırım. Kurt konusunda yardımım olduysa ne mutlu
kardeşim cok teşekkür ederim... ama sanırım o hayvanları zayi edecem 6 gün bekliyecegini hic sanmıyorum duyduguma göre boru kurdunun kurutulmuşuda varmış? peki nasıl kurutulduğu veya nerden temin edildiği hakkında bilgin varmı?
kesinlikle aynı işi yapmıyor bilmen gerekiyor. Dondurulmuş iyi olmuyor ben hiç randıman alamadım. en iyisi taze olanı... İhtiyacın oldugunda seve seve yardım ederim abicim
Bence de sakın dondurma.Balık bile olsa dondurulmuş iş yapmıyor.Bülentin yöntemi ile en fazla 2-3 gün saklarsın.Ama 6 güne ihtiyacın varsa yem çeşidini değiştir bence.
iyi ama formda okuduğuma göre mırmır yakalama şansım hiç kalmıyor.... büyük ihtimalle hafta sonu canlı tekeyle deniyeceğim şansımı... yalnız arkadaşların söylediğine göre midye ile alvıyorlarmış??? onumuzdeki pazartesi günü sonucu buradan yazacağım.... yardımlarınız için saolun arkadaslar.. ayrıca boru kurtlarını derin dondurucuya koydum, onu da denıyeceğim )) canlısının yerini tutmasa da, midyeden daha iyi olacağı kanaatindeyim...
bence hayvanin yasam alanini bir sekilde hazirlaya bilirseniz uzun sure muhafaza edebilirsiniz...önemli olan nerde kac derece ve ne sekilde yasadigi..bunuda internetten ögrenebilirsiniz galiba..ben balkonumda toprak solucani besliyorum buyuk bir kova icine strofor yerlerstirdim onun icine tekrar bir kova koydum icine toplamis oldugum solucanlari ve toprak koydum toprak ustune cicek gubresi ve kurumus curumus yapraklar ilave ederek ve kuru havalarda topragi suyla nemlendirerek yasatiyorum..ve baliga gittikce icinden alip kullaniyorum..canavar gibiler..demek istedigim bu sekilde bir ortami hazirlarsaniz hic birsey olmaz...
pazar günü topcular feribot iskelesi civarında avlanacağım..... tavuk etini genelde izmir tarafındaki arkadaslar kullanıyormus ama denemekten zarar gelmez biraz fazla alacagım tavuk etini.... balık gelmezse ben yerim
bir tiyo vermek istiyorum. Eger toprak solucanı kullanıyorsanız toplamanıza gerek yok. Kendiniz imal edebilirisiniz. Eski avcıların yaptıgı gibi yağ tenekesinin içine toprak koyun ve bir miktar tavuk yada horoz kanı akıtın. 2 hafta sonra solucanları toplayın. (bu arada kestiğiniz tavuk yada horozu afiyetle yiyiniz )
keşke solcana ihtiyacım olsaydı bizim kahveci çay tilfiğini döktüğü bir yer var.... altta kalan cay bir nevi gübre görevi görüyor ve ne zaman ihtiyacım olsa 5 dakıkada cıkarıyorum.... sanırım bu boru kurdu olayı istanbul balıcısı arkadaslarında zamanla ilgisini cekecektir....
Bu yontem en iyi yontemdir ama avdan sonra ölen kurtları sakın atmayın!!! Ne kadar kotu durumda olursa olsun atmayın.. Ucu sivri bir makas yardımıyla kılıfı(boydan boya) nazikce kesip icini cıkarın ve bir gazete kagıdının uzerinde tuzlayın..Bir kac saat hafif guneste bekletin..Daha sonra kucuk paket posedine koyup agzını zımbalayıp bırakın..Posetler oda sıcaklıgında veya buzdolabının alt raflarında muhafaza edilebilir.. Bir daha ki balıga gittiginizde daha az yem alın ve bu yemleri herzaman icin yanınızda tasıyın.. Mutlaka yeminizin kotu cıktıgı veya verimli bir avdan sonra yemsiz kaldıgınız bir gun olacaktır.. İste o gun posetteki yemi kullanacagınız gundur..
Valla ben mırmırda teke dışında tavuk,karides,midye denedim.Ama boru kurdunun yerini hiç biri tutmadı.
Boru Kurdu nasıl muhafaza edilir En iyi muhafaza şekli tuzlayarak sulanmasını bekleyin suyunu süzdükten sonra az sertlaşecek kadar güneşte bekletin daha sonra poşetleyin buzdolabında muhafaza edilirse uzun süre dayanır.