Boş durmuyorum,uğraşıyorum ama...

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında night fisher tarafından paylaşıldı.

1. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Bu sene t.su avlarım kısırmı kısır geçiyor.Gölde su seviyesinin düşüklüğü,turna sezonunu açmamla kapamamın bir olmasına yol açtı.Ardından diğer balıkların sezonu başladı ama malum yağmurlarda başladı.Daha çok doğal akarsuları tercih ettiğimden,suyun bulanıklığı,yolların çamuru vs. hep engeller oluşturdu.

Arada Royun yayın raporları beni tekrar gaza getirmese,t.su avına noktayı çoktan koyardım:) .

Bursada son ayakta kalan akarsu KOCASU.Eskiden üçüncü derece tercihim olan bu çay,diğerlerinin perişan olması sonucu,artık ilk tercihim oldu.

GEDİZ dağlarından doğup,dağları yara yara,her vadide irili ufaklı dere ve çayları bünyesine alarak ulubat gölüne dökülür.Yaklaşık 300 km boyunca,çeşitli ilçe ve köylerin atıklarıyla kirlensede,sanayisiyle,nüfusuyla bastığı yeri kurutacak hale gelen Bursanın gazabına uğramadığı için(Ulubat gölünden çıkışta ,Susurluk çayıyla birleşip,Manyas gölü çıkışını taşıyan Karadere ve daha ilerde Bursanın tüm atığını barındıran Nilüfer çayı(lağımı) nıda içine aldığı zaman artık adı KOCADEREdir.) nispeten temiz sayılır.

İçinde doğal türler olarak,yayın,t.su kefali,bıyıklı,siraz başta olmak üzere,muhtelif kaya balığı türleri ve küçük boy sazangilleri(noktalı inci balığı gibi) barındırsada,malesef güneş levreği ve israil sazanı da bu türlere katılmıştır.Ancak bu istilacı türler,akarsunun içinde pek barınamayıp,daha çok çayın dinlendiği set ve barajlarda yaşıyorlar.
    Son beşyılda Bursa sınırları içinde Kocasu ve kollarında(Emet çayı) iki adet yüksek gövdeli baraj inşaatı sonlandı ve su tutumunu tamamladı.Çay bu barajlardan sonra içme suyu berraklığına kavuştu,o yazkış belli kıvamda olan alüvyonik bulanıklık gidince,üstüne 25 m üstü derinliğin verdiği soğutma etkisiyle,barajlardan sonraki bölümler eski canlılığını kaybetti.Masmavi bir su akıyor ama içinde balık yok denecek kadar azaldı.

Bu durum beni daha önce hiç gitmeyi denemediğim,yolu izi zorlu, sarp vadiler,derin kanyonlarda çaya kavuşan derelerin peşine düşürdü.Yayınların,iri bıyıklıların bu dere ağızlarına sığınma ihtimali , bu zorlu yolculuğu göze almaya ikna etti.

Geçtiğimiz pazar,iki arkadaşımla beraber vurduk kendimizi dağlara.kuş bakışı 6.5 km mesafeye,87 km tozlu yollar katederek ulaştık bazen,yolların izin verdiği ölçüde bir çok noktadan çayı yokladık,küçük dereleri takip ettik,180 km si dağ yolları olmak üzere,350 km yol yaptık(hepsi kuş uçuşu enine boyuna 50 km lik alanda)
    Sabah altı ile akşam dokuz arası yaptığımız bu yorucu yolculuk,ruhumuzu epey dinlendirsede,vücutlarımız resmen harab oldu,iki gündür sırt ve bel ağrısından kurtulamadık:( .
    ÇAY KANYONUN İÇİNDE:)
    O KARŞI TEPENİN ARDINA GEÇMEK İÇİN 87 KM YOL TEPTİK:(
    SON YERLEŞİM YERİ AŞŞAĞIDA KALDI
    DAĞDA BAŞIBOŞ DAĞ İNEKLERİ
    BAKMAYIN ONUN BOYNUZLARINA FALAN,İRİBİR KARACA KADAR ASLINDA

BAYRAĞIMIZ KUTSALIMIZ
    ASMA KÖPRÜ
    ESKİ MADEN SAHASI OLMUŞ GÖL
    ÇAYDAN UZAKLAŞIP TEKRAR GÖRENE KADAR 26 KM YOL YAPTIK
    BU İLK GÖRÜNDÜĞÜ AN
    BİR DÜZLÜK BULDUK,ESKİ MADEN DÖKÜM ALANI,DOSTLARIM POZ VERDİ SONUNDA:) BU GÖBEKLERLE BU DAĞLAR NASIL AŞILIR:(
    YUKARILARDA RASTLAYABİLDİĞİMİZ EN BÜYÜK KOL BU DERE OLDU
    BUDA DAHA AŞŞAĞILARDA BİR DERE
    SABAH İLK UĞRADIĞIMIZ OVALIK BÖLÜMDEKİ DEREMİZ
    VE DEREDE TUTULAN TURNA
    BUNLAR YUKARILARIN BIYIKLILARI
    KOCASU ÜZERİNDEKİ BARAJIN DURUMU,HEM SULUYOR,HEM ELEKTRİK ÜRETİYOR,YİNEDE İDARE EDİYOR:)
    ROTAMIZ BUNUN GİBİ BİŞEYDİ:)

HERKESE RASTGELSİN...

2. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Bu iç suların hali ne olacak bilemiyorum,tüm akarsular sıkıntılı allah sonumuzu hayr eylesin.Yakında su savaşları çıkacak bu besbelli ama sizin bu kadar yol tepip bu lokumları yakalamanıza saygı, sevgi ve doğallığınıza bağlıyorum.Tebrikler Fatih abim darısı çoluk ve çocuğumuza olsun inşallah ...

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Ben de pazar gunu sabah 6 sabah 9 beklememe ragmen depar almadi takimlar. Bu barbuslari ne ile avladiniz Fatih abi ? Fotograflar ayri bir muhtesem olmus.

4. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Solucan bir numaralı yemi ama bu mevsimde solucan altın gibi bir durumda,heryer kuruyunca bulamıyoruz onu. Tavuk ciğerinin kırmızı etli kısımlarını uzun şeritler haline getirip biraz sarkık takıyorum(akıntıya göre,gezer kurşunlu tek iğne)
    Dibi çakıllı yerlerde,akıntının sert olduğu bölümlerde arıyorum balığı(daha yumuşak yerde küçükleri olur)

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Güzel fotograflar, çok ta emek harcamışsın Fatih abi.
    Yayınlı avların da olsun :)

6. buraksevim

buraksevim burak sevim

fotoğraflar çok güzel tekrar tekrar baktım,nylon poşet daha uğramamış galiba oralara,inşallah tekrar gitmen nasip olsun

7. gümüş06

gümüş06 Ahmet YABACI

fatih abi balığa ulaşmak giderek zorlaşıyor.sonumuz hayrola.o kadar yola zahmete
    çok güzel balıklarda eklense yorgunluğunuz daha az olurdu ama yinede oltanız boş
    kalmamış doğayıda ne güzel resimlemişsiniz.elinize sağlık.sevgi ve saygılarımla.:)

8. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Fatih Abi hiç boş durmuyorsun tığ gibi olmuşunuzdur :) tebrikler inekler dikkat çekici o bıyıklı dediğin balığı Abim getirmişti geçen sene ama ben yememiştim :) arkadaşlarıyla dağ taraflarından bir yerlerde tutmuşlardı aradığın en büyük balığı bulman dileklerimle rastgelsin

9. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Çoluğa çocuğa damacana harici bir şey kalmayacak gibi geliyor bana:(

10. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Aşkla şevkle bu işe yöneldiğinin resmidir, oysa deniz bir adım ötende.Botun, tertibatın da cabası.

Buna rağmen hep bir tatlısu özlemiyle balıkavı olgusunu merkeze alışın başka nasıl izah edilirki. Gerek bilgi dağarcığınla gerek aktivitelerinle her fırsatta varsa yoksa tatlısu. Çoğu kişinin ağzına sürmediği/sürmek istemediği türde balıklar için türlü zorlukları göze alarak yüzlerce kilometre yol tepmek ancak saygı duyulası, taktir edilecek bir anlayışın eseridir.

Koca yüreğine sağlık sevgili üstadım, gönlündekilere kavuşman dileğiyle selam ve saygılarımı sunuyorum.;)

11. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    fatih abi nasıl bir balık aşkı bizde kendimize balıkçı diyoruz abi helal olsun bursaya yılda birkez geliyorum senle beraber av yapmak istiyorum bir türlü bursada düzgün av yapamadım tabi hiç bir yeri bilmiyorum bu arada abi uludağ çoban kayada ala balık çıkıyormuş doğrumu abi bunuda sana burdan sorayım

12. istavrit

istavrit Boğaç

Balıklar da raporda on numara Fatih Abi...Gozumuz senlendi....Tebrikler

13. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Zorlu yollarda epey hırpalanmışsınız ama ruhunuz dinlenmişse bence de buna değer :) Çokta güzel yerlermiş Fatih Abi, İnşallah daha fazla bozulmadan böylece kalır.
    Bir dahaki seferde gönlünüzdeki balıklara da rast gelmenizi dilerim, saygılarımla :)

14. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Teşekkürler Volkan,sanırım yayın işi seneye kalır artık:)
    Sevgili Burak,piknikçi ismi verilen predator canlı türüne pek uygun yerler değil oralarda o yüzden.yollar bozuk,arazi sarp olmasa oranında canına okurlar tabi.

Balık her zaman ikinci planda olmuştur benim için.Önce doğayla başbaşa olmalıyım,balık tutamamışsam bile, ağaçları,kuşları,çiçekleri görmüş olmuşumdur,bir kaynağın suyunu içmişimdir,doğanın kokusunu içime çekmişimdir,en büyük ödül de bunlar değilmidir zaten:)

Sağol Mert.

15. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Güzel enstantaneler Fatih abi . Gönlündeki balıklara denk gelesen :D

16. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Sevgili Nuri,her zamanki gibi mahçup ediyorsun övgülerinle beni.Çok teşekkür ederim:)

17. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    İlyas tekrar hoşgeldin aramıza,bu sefer gideriz inşallah bir gün:)
    Çobankayada alabalık varmı???
    Doğduğu yer kayak pisti,pistin başında 6 adet otel,500 m altında YAZ kampı,100 m sonra yazlıkçı çadır alanı.Sadece hafta sonu binlerce piknikçinin yiyip içip çöpünü bıraktığı yolun altında uzanan,boyu ilk sarpa kadar 3 km,oradan şehre 6 km olan bir derede ne kadar balık yaşayabilir,hadi sana yaşıyor diyeyim,kıyıpta tutarmısın onca badire içinde sağ kalabilmiş bir iki balığı.Sen tutmazsın bilirim ,ama buradan ALENEN SÖYLEYEYİM ,ORDA BALIK TUTANA İNSAN (HAYVAN HİÇ DEĞİL) GÖZÜYLE BAKMAM...

18. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Teşekkür ederim,daha güzellerinde buluşmak ümidiyle,rastgelsin...

Anlaşılan Bursada hedefe ulaşamıyacaz,Kepsut tarafı kaldı son umut:)

Gönlümden celebicin geçiyor ama o önümden bile geçmiyor:)

19. hakankarahan

hakankarahan Hakan Karahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    Daiwa Regal ,Shimano Exage, Okuma Safina Noir
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Fatih bey çok güzel fotoğraflar.Bizler de Ankara'dan yaklaşık 100-150 km mesafelere avlanmaya gidiyoruz. Avlak bulmak, av yapabilmek günden güne zorlaşıyor.Ama yine de içimizdeki avlanma heyecanını yaşatmak adına "Uğraşmaya" devam edeceğiz. Gönlünüzdeki avları yaşamanız dileklerimle,sağlıklı günler diliyorum.

20. Tuggin

Tuggin Tuğgin USTA

av dönüşü tamam kafalar rahatlıyor ama fiziksel yorgunluk zirve yapıyor ,yattıgım yeri epey begeniyorum hatta kalkmak da güclük cekiyorum
    yeni yerleri herzaman gezmeyi keşfetmeyi sevmişimdir ,güzel kareler yakalamışsınız,,e balık da var tebrikler Fatih abi