bot ile su sporu yapılabilirmi?

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında ssancak17 tarafından paylaşıldı.

1. ssancak17

ssancak17 SERKAN

Favori Kamış:
    alba star
    Favori Makine:
    alba star
    En İyi Avı:
    levrek 5 kilo
    merhaba arkadaslar, deneyen varmı bılmıyorum ama kafama takıldı sızınle paylasmak ıstedım, 3,80 bot ve 9,8 tohatsu takımım var, acaba bu takımla arkadan ringo veya su kayagı yapılabılırmı?,
    ne gıbı bır aparat gereklıdır, veya deneyenınız varmı ???:confused:

2. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    Sevgili Serkan 9.8 motor gücü ringo veya su kayagı için çok zayıf kalır..;)

3. ssancak17

ssancak17 SERKAN

Favori Kamış:
    alba star
    Favori Makine:
    alba star
    En İyi Avı:
    levrek 5 kilo
    zayıf kalacagından emınızde, ucursun ıstemıyoruz zevk olsun diye zaten :D ,
    asıl sorun botun arkasına nasıl baglantı yapılabılır?,
    cunku normalde çel,ik bır demır cubuga baglanıyor, botta nasıl olabılır?

4. onur1872

onur1872

serkan o çelik çubuğa teknelerde bağlanıyor ama o tekneler 40 50 hp den başlıyorlar.115 e kadar gidiyor.

ha 9.8 ile yapılmazmı?şöyle yapılır ben 6 hp de düşündüm.

bir adet şamyel alınır.arkada yeterli uzunluk bırakılarak iple bota bağlanır.çekersin..ha anca çekersin şamyeli sürüklersin ama yinede zevkli olur..üzerine binen kişi az da olsa adrenalin yaşayacaktır.40 50 lik makinalardaki gibi uçurmaz ama sizin de tahmin edebileceğiniz gibi zevkli olacağı kesin.bana göre su üzerinde her türlü spor zevklidir:D

ha şamyel dedim neden şamyel dedim çunku 9.8 güçlü bir makina olmadığı için ringo gibi 50 yada hadi 115 lik makinalardaki gibi sürükleyemeyeceği için kaliteli olmasa da olur diye düşündüm.sadece sürükleyeceğinden patlama riski çok daha az ve patlasa dahil sürükleme olduğu için denize düşen adam için risk oluşturmaz.şurdan biliyorum aquadolphin i hepimiz biliriz..oradan apartman büyüklüğünde kaydıraklardan kayıp (hemde dikkat ettim çin malı şamyeller)kaydırak bitiminde kaydırağın sonundaki 1 metre yükseklikten havuza düşünce bile çok zevkli oluyor hiçbirşey de olmuyor.en kötü ihtimalle şamyel 1 2 gün gidecektir vereceğiniz para da şamyel için en fazla 10 lira birşey :) o nedenle bence deneyin ne kaybedersiniz.yalnız biraz dikkatli olun :)

5. ssancak17

ssancak17 SERKAN

Favori Kamış:
    alba star
    Favori Makine:
    alba star
    En İyi Avı:
    levrek 5 kilo
    onur kardeş saol yorum için, ama asıl sorum botun arkasına nasıl baglanacagı kafama takılan soru bu aslında, motorun alt kısmına botun aynasına baglıyayım dıyorum gercı tek secenekte bu gıobı ama bu kez saga sola donuslarde motora zara verırmı acaba veya botun arka kısmındakı son ucara surtunerek zarar verırmı anu merak edıyorum aslında bu hafta sonu denıycem bakalımm surate gelınce, takımı bılıyorsunuz paylasmıstık vıdeo ve fotolarını, 2 kişi harika sürat yapıyor çok zevk veriyor sürati 9,8 lik motorun, bunu düşünrek ringoya karar verdım, aldım bı tane bakalım nasıl randıman verecek zevklı olacak emınım ama suratrı tatmın edecekmı bakalım botun uzerındekı gıbı? denıycez gorucez.tekrar saol.

6. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.

Sevgili Serkan

Denizcilikte Teknenin aynasına hiçbirşey bağlanmaz. ana kuraldır. Hele ağaç ise hiç bağlanmaz. Kaplama atabilir fiberde ise yine aynı sorun aynanın cidar kalınlığı nedir ki.? ben bu işi yapaım dıyorsan aparat yapman lazım. içeriden küpeştelerin bağlandığı kısımdaki eğrilerden yoksa tehlikeli olur. Sürat teknelerinde Motorun üstüne doğru şase yaparlar. alttan üstten bağlayarak. tuttururlar onu ya senden böyle br teşkilat yapacaksın. ama aynadan hiçbir zaman ip alma. hele hele arkaya hiç yük alma. Şase yapmadan bu işin oluru yok bence. ve ayrıca
    9,8 lik bir motorun arkasına 3,80 bir tekneyi yuk verıpte su sporu vs. ile yormanın fazla gereksiz olduğunuda düşünmüyor değilim.

Sevgiler.

7. ssancak17

ssancak17 SERKAN

Favori Kamış:
    alba star
    Favori Makine:
    alba star
    En İyi Avı:
    levrek 5 kilo
    iyide üstad sonucta aparatda yapsak yıne motoru baglagımız yere monte edlıcek ogle degılmı aynaya yane?
    cunku botta baska baglanacak yer yok bıldıgım kadarı ıle!
    aparatta buyuk ıhtımalle v seklınde bır demır olur ve l seklınde kıvrılarak aynaya ıkı delık acılır ve oralara vıdalanır tahmınımce!
    bu ıse hıc merak salan ve deneyen yokmu yaa???
    ben cokmu cılgınım anlamadım gıttı!

8. onur1872

onur1872

serkan aynaya bağlamak ben aynı şeyi düşündüğümde benim de gözümü kesmemişti.lakin botun yanındaki halat şeklindeki iplere bağlanabilir kanaatindeyim.iki taraftan botun yanındaki iplere bağlayacaksın.teknelerde omurgaya yapılan demirlerle 100 beygirin üzerinde bir güçle 5 6 kişiyle banana da çekiyorlar.sen 9.8 le ringoyu sadece sürükleyeceksin.o nedenle ben derimki yandaki halat şeklindeki iplere bağlamak sorunu çözecektir.senin botta yanlarda ip varmıydı hatırlamıyorum ama yoksada iki halat ayarlarsın:)botta bunu yapmadım fakat 9.9 ile yapan bilirim:)hatta hakan abinin(snowman)15 hp ile bu işi teknede yapan bir arkadaşı olması lazım en azından randıman konusunda o biraz bilgi verecektir fakat bir haftadır hakan abi ortalarda görünmedi:)

Son düzenleme: 11 Ağustos 2009
  9. ssancak17

ssancak17 SERKAN

Favori Kamış:
    alba star
    Favori Makine:
    alba star
    En İyi Avı:
    levrek 5 kilo
    teşekkurler onur,
    botun yanlarında ıpler var, bakalım deneme yaparak karar verecm artık anlasılan zorlıycak gıbıyse ıkısınden bırını secıcem artık.
    anlaşılan hıckımse denememıs bır botla bu rıngo ısını yavvv,
    çok ilginç.

saygılar.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 11 Ağustos 2009
  10. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Halatlarda olmaz. sevgili arkadaşım sen tekneyi biraz büyüt makşnayıda ondan sonra bu iş daha kolay olur bence. Arkandan sürükleyeceğin ringo üzerindeki adamla beraber kaç kg olacak. olayın çekeri önemli. yoksa o halatlarda yerlerinden çıkıp gidecek sen teknene zarar vermek istiyorsun galiba. ben onu anlıyorum. sen bu işten vazgeç 3,80 tekne dediğin öyle fazla cüsseli ve heybetli değil. tekneni ve makinanı bu kadar üzmeye değermi? 8mt tekne 40 hp ile makina ile içten takma. ve arkada bir baba olmasına rağmen biz babaya yüklenmıyoruz. o baba teknenin direği diye. sen teknenı neden bu kadar üzmek ve yıpratmak niyetindesin anlamıyorum doğrusu. yapma. dediğim kasa alna yapılmıyor. teknenın küpeşteleri üstüne oturtulan bşr aparat ve üstten viadalanmıyor alttan üstten somunlarla tutuluyor ama sendede somun tutacak bir yer yok. o yüzden o güzelim botuna iyi bak gün gelınce laım olacak balık tutarken. O ip geldi. motorla beraber hepsini denize aldı götürdü?
    o ip geldi motoruna zarar verdi. bunların ceremesını çekmeye hazırmısın. değermi yani sence. böyle yapacağına sen bu işi yapan prof ekıp lerle deneme yap. daha iyi olur dıye düşünüyorum.

Şu raporada bi göz atmanı tavsiye ederim.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=17995

Sevgiler.

Son düzenleme: 11 Ağustos 2009
  11. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    iki torba midye:)
    sevgili serkan seni en iyi anlayanlardan biri benim sanirim; bende avlanmaktan ziyade gezmeyi ve suyla oynamayi severim bu yasima ragmen:)
    bizim tam sitede ufak bi bota (220 falandi sanirim) 8 bg takmislardi iki kisi ile ringo gibi gidiyolardi....internetten ucuz yollu öyle bisey edinebilirsin hem pratik bi botun daha olur; senin 9.8 devirli bir makina baya eylenirsiniz ama alisana kadar sinirlarini zorlama malum sadece eglence amaçli dengesiz bir paket bu....

12. onur1872

onur1872

serkan bizler bunu denemedik ama bunları yapmayı en azından düşünen birileri olarak en fazla seni gaza getirebiliriz yada caydırabiliriz.sen olaki aklına bu ringo olayını koymuşsan zaten sitede aramızda belliki ilk olacaksın :) açıkcası bana da riskli gelmiş ve vazgeçmiştim.son karar yine senin.botun yeni ve motorun pek büyük değil hatta bu işler için küçük.o nedenle botu patlatmazsın diye aklımdan geçiyorum ama dediğim gibi yapmadığım denemediğim sadece botumda düşündüğüm bir olay olduğu için yine en güzeli deneyerek görmek yada vazgeçmek.

ha olaki yaptın diyelim.videoları kesinlikle bizimle paylaş.harika olur.

13. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    Serkan fiber tabanlı bot ve 15 bg motor ile küçük bir sörf tahtası çekmeyi denedim fakat motor gücü yetersiz geldi...;)
    Bence vaktini naktini boşa harcama...Kolay gelsin...:rolleyes:

14. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    iki torba midye:)
    bide ev yapimi minik sürat tekneleri görmüstüm nette bikaç yil önce boylari 1.80 ila 2 küsur metre arasinda degisen; kimi katamaran kimi tek gövdeli formunda idi ve kontrplaktan inanilmaz kolay ve ucuza yapiliyorlardi hizlari ise dehset seviyelerde idi. ne yazikki sörf yaparken bi yerlerde karsima çikmisti o yüzden sitelerinin ismini hatirlayamiyorum ancak arama motorlarindan ulasabilirsin sanirim....

15. ssancak17

ssancak17 SERKAN

Favori Kamış:
    alba star
    Favori Makine:
    alba star
    En İyi Avı:
    levrek 5 kilo
    yazısmalar ıcın saolun arkadaslar ,elınıze saglık,
    gecen gun bı tane rıngo aldım 120 lik, baglıycam yerıde belırledım bakalım ufak ufak deneyerek gorerek dusuk hızdfa bır kac deneme yapıcam oncelıkle motora veya bota zarar verecek gıbı olursa elbette vazgecerım,
    cogu kısı bılıyordur paylasmıstım foto ve vıdeolarımı, ıkı kısı ıle bıle cok cok suratlı gıdebılıyorum botumuzla,hatta resmen ucarak yane sadece motorun uzerınde gıder gıbıydık bır cok kezx yavaslamak zorunda kaldım sarsıntıdan, buna ıstınaden tek kısı ceker tek kısıde rıngoda olursa neden olmasın dıye dusunuyorum ben!bakalım sızınde dedıgınız gıbı deneyıp gorucez, kesınlıkle vıdeolarını paylasıcam arkadaslar.
    allah kazasız belasız eglenmeyı nasıb etsın de gerısı yalan , olur olmaz muhım degıl yane, ilk olmakta bişey :p

16. ssancak17

ssancak17 SERKAN

Favori Kamış:
    alba star
    Favori Makine:
    alba star
    En İyi Avı:
    levrek 5 kilo

17. Süvaribey

Süvaribey Mahmut Esat

Bende eskiden joker 3,5 mt bot ve evinrude 40 hp dıştan takma motor vardı bende senin gibi böyle işlere hevesliydim fakat denemeye kalktıgımda sonuç fiyaskoydu 40 hp lik motor bile zorlandı bence kendini riske atma ...

18. ssancak17

ssancak17 SERKAN

Favori Kamış:
    alba star
    Favori Makine:
    alba star
    En İyi Avı:
    levrek 5 kilo
    dostum senın 40 hp dedıgın motor o botun içinden gecer benım bıldıgım , yalnısın oılmasın sakın ?
    dedım gıbı bız 3,80 bot ıle 9,8 lik motorla delı gıbı gıdıyoruz ıkı kısı hemde.
    40 hp dıyorsun çıldırtır bence o motor o botu .
    uzerınde duramazsın.
    ya motor bozuk gıtmıyordur denedıgınde bence yada 40 hp degıldı !
    ben benım takımla ucarız cok keyıflı olur demıyorum zaten ama hevesımızı alır dıye tahmın edıyorum ıkı kısının hızından yola cıkarak .
    onuda hafta sonu deneyıp gorucez bakalım hayırlısıyla.

19. onur1872

onur1872

serkan neyaptınız?haftasonu deneyeceğiz demiştiniz.

20. ssancak17

ssancak17 SERKAN

Favori Kamış:
    alba star
    Favori Makine:
    alba star
    En İyi Avı:
    levrek 5 kilo
    denedım ancak aynen konustugumuz gıbı 70 kılodan fazla oldugunda sadece surukluyor, ancak 45 kilo cıvarı bırı bındıgınde cok zevklı oluyor gayet ıyı hız yapabıldım, tek sorun botun onu kalktıgından one hafıfte olsa bırı gerekyor yada one dogru yukjlenmek gerek ,botun hızını alabılmesı ve trım ayarının tutması için, oda zor oluyor.