Valla sende haklısın..Aslında bi çözüm daha var..Ben bazen botun içerisine hani şu market veya büfe önlerinde kullanılan şemsiyeler varya onlardan alıyorum.Kendine ait su bidonlu olanlarından doldur suyunu içine istediğin yüksekliğe ayarla istediğin gibi kalkıp istediğin gibi olta atabiliyorsun.Hem toplaması kolay ve pratik.Buda başka bir seçenek.
Barış bey botunuz hayırlı olsun.Ben 2,60 boyunda bir bota karar verdim ama marka konusunda araştırıyorum.Ayrıca kaça aldınız ve ne tavsiye edersiniz.İNŞALLAH av resimlerinizide görürüz.Saygılar.
Hasan bey merhaba.. Ben son olarak ryobi 290 ahşap tabanlı aldım.Hem pratik hemde hafif olması nedeniyle bu boyu tercih ettim.Daha önceden aynı markanın 380 alüminyum tabanlısı vardı sattım çok ağırdı ve 4 kişi kaldıramıyorduk tahtalı olarak.Şimdi gayet memnunum.Tavsiye edebileceğim bir site var balikmarketim.com diye..Burada hemen her markayı ve modelleri bulabilirsiniz.Çoğu markanın detaylları mevcuttur.En azından mukayese edersiniz. Saygılar.
Hasan Bey ben biraz ucuza aldım denk geldi.Ama 3.30 dan aşağısı küçük geliyor.Alüminyum taban almanızı tavsiye ederim.Benim geçen sene 3,60 alüminyum taban botum 50 Kg.dı.Eşim bir yanından ben bir yanından şişirdiğimiz yerden kıyıya kadar taşıyorduk.Ama şimdiki 3,30 tahta taban 65 -70Kg. Tekerlek sistemi yapmayı düşünüyorum.Kanaatimce 2-3 kişi avlanılacaksa en az botun boyu 3,30 olmalı aşağısı küçük kalıyor.İki pompa ile en büyük bot bile 5-10dk da şişiyor.(3,30 botu iki ayak pompası ile 6 dk da şişirdik) Küçük bir bot alırsanız neden biraz büyüğünü almadım diye pişman olursunuz.Dikkat edin tüp çapı en az 40-41 cm olsun.Daha küçüklerinde arka koniler motorla birlikte suya çok gömülüyor.Dış çeperlerde suya fazlaca gömüldüğünden sürtünme çok oluyor.Motor performansı yarı yarıya düşüyor.Aklınıza takılan olursa sorun cevaplayım.
Ben 2,60 botu kesinlikle tavsiye etmem.Çok küçük kalır.2,40 botumu daha yeni sattım.Küçücük ve güvensizdi.2,60 da çok farklı olmayacak. 3-3,60 arası botlar ama omurgalı olanlarını tercih edin.Alüminyum tabanlar hafiftir.3,60 alümünyum taban botumu iki kişi çok rahat istedğimiz yere taşıyorduk.Bagaja uygun olarakda 6Hp motor fazlası ile yeter.(Yanlız yamaha-Honda gibi seri motor olacak,seagull gibi torku yüksek ama seri olmayanlar olmaz)Bu hafta sonu denize indirip resimleyeceğim inşallah. Ben ikinci el çok ucuza aldım.Allah denk getirdi.Botumu www.kolibriboats.com dan görebilirsiniz. KM330 D modeli.Yapılan testlerde 10 kişi üzerine binmş,hatta bir tüpünü tamamen indirdikleri halde altı kişi binmiş. Türkiyede bu markanın satışını göremedim.Fakat bot gerçekten kaliteli.Güpeşte fitilleri çok sağlam ve derin kanallı.42 cm tüp çapı.Omurgalı.Test yapılan botun resimlerinin aynısı.Tek eksi özelliği tahta taban olması.Buda gereksiz ağırlık anlamına geliyor.